www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית באבחון הפרעות קצב לב: מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?

רשלנות רפואית באבחון הפרעות קצב לב: מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?

הפרעת קצב היא פעימת לב שאינה רגילה או שלא במקומה אשר יכולה להיות משולבת עם קצב לב לא נורמלי שמתבטא בדופק מהיר או דופק איטי. ברפואה מוכרים סוגים רבים של הפרעות קצב כאשר אחת מהן היא התכווצות עליות מוקדמת - התכווצות שמקורה בהתכווצות מוקדמת של העלייה כאשר מדובר בהפרעה שפירה ללא השפעות קליניות.


הפרעת קצב נוספת היא התכווצות חדרית מוקדמת שנחשבת לסוג הנפוץ ביותר של הפרעות הקצב. מצב כזה עלול להתרחש בקרב חולי לב אך גם אצל אנשים ללא מחלת לב ידועה. מצב זה עלול להיגרם עקב לחץ, צריכת ניקוטין, קפאין או פעילות גופנית מאומצת.


מהם הגורמים להפרעות בקצב הלב?


במקרים מסוימים הפרעת הקצב עלולה להיגרם בעקבות בעיות בריכוז האלקטרוליטים בדם או בעקבות בעיות הולכה במערכת החשמלית של הלב. מטופלים שסובלים ממספר רב של התכווצויות חדריות מוקדמות או אנשים עם סימנים קליניים יצטרכו לעבור הערכה מלאה של תפקוד הלב. עם זאת, ברוב המקרים מדובר במצב שאינו מחייב התערבות רפואית.


נוסף על הפרעות קצב אלו ידועות גם הפרעות קצב נוספות דוגמת פרפור עליות, רפרוף עליות, טכיקרדיה על חדרית התקפית, טכיקרדיה חדרית, פרפור חדרים ועוד.


מהם התסמינים השכיחים של הפרעות בקצב הלב?


התסמינים השכיחים של הפרעות קצב כוללות בין היתר תחושה של מכות בחזה, סחרחורות, עילפון, קוצר נשימה, חולשה ועייפות, חוסר נוחות בחזה ודפיקות לב - תחושה שהלב פועם מהר מידי או תחושה של החמצת פעימה.


הפרעות בקצב הלב עלולות להיגרם בין היתר עקב הפרעות בריכוז של נתרן, אשלגן ומגנזיום בדם, מחלות שגורמות לשינויים בשריר הלב, מצב לאחר אוטם שריר הלב, תהליכים של ריפוי וצלקות לאחר ניתוחי לב או הליכים פולשניים בלב, מחלות של העורקים הכליליים שתפקידם לספק דם ללב ועוד.


כיצד ניתן לאבחן הפרעות בקצב הלב?


אבחון יסודי של הפרעות קצב לב יכול להתבצע באמצעות הולטר - מוניטור שמקליט את רישומי האלקטרודות למשך מספר שעות רב, או על ידי שימוש במבחן מאמץ שבו מתבצעת פעילות מאומצת תחת ניטור של אק"ג.


עוד מקובל להשתמש בבדיקת אקו לב שהיא למעשה בדיקת אולטרה סאונד לשריר הלב, בצנתור אבחנתי ובמבחן אלקטרו פיסיולוגי שרגיש מאוד לאבחון הפרעות קצב.


מהו הטיפול המקובל בהפרעות בקצב הלב?


הטיפול בהפרעות קצב כולל מתן תרופות נוגדות הפרעות קצב אשר שולטות בקצב הלב, בתעלות היונים שבשריר הלב ובמערכת ההולכה החשמלית בלב. תרופות אלו מחולקות למספר קבוצות לפי סוג תעלות היונים שעליהן הם משפיעות ובהתאם לשלב ההתכווצות שבו הן פועלות.


תרופות נוגדות קרישה ונוגדות פעילות טסיות הן תרופות שמונעות היווצרות קרישי דם בזמן שהעליות והלב לא מתכווצים כראוי. מטרתן של תרופות אלו היא למנוע אירועים קרישתיים כגון שבץ מוחי. נוסף על כך ניתן להשתמש בהיפוך קצב - מכשיר חשמלי שמעביר שוק חשמלי לקיר החזה ונעשה לרוב תחת הרדמה או טשטוש.
קוצב לב מיועד להפרעות קצב מסוכנות ובעיקר להפרעות קצב שמשולבות בקצב לב איטי, כאשר מטרת הקוצב היא לשמור על קצב לב שיספק תפוקת לב ניאותה.

 

נוסף על כך ניתן לבצע ניתוח לב שמטרתו לבטל מסלולי הולכה בלתי תקינה או לעבור ניתוח לטיפול במחלת הלב הבסיסית שגורמת להפרעות הקצב.


2.9 מיליון שקלים לעיזבונו של גבר שלא חובר למוניטור בחדר המיון ונפטר מפרפור חדרים


בית המשפט המחוזי מרכז לוד קיבל תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית שהגיש עזבונו של גבר בגיל 43 נגד משרד הבריאות לאחר שהוא נפטר עקב פרפור חדרים. לאחר שבחנה את כלל העדויות והראיות השופטת קבעה כי הטיפול הרפואי שניתן למטופל בחדר המיון בבית החולים נפל מסטנדרט זהירות מקובל וסביר בכך שהוא לא היה מחובר למוניטור במשך כל שהותו בחדר המיון ובסמוך לפני פטירתו מהפרעת קצב שגרמה לפרפור חדרים. על כן נקבע כי הצוות הרפואי התרשל כלפי המטופל וגרם לו נזק שהוביל לפטירתו.


השופטת קיבלה את חוות דעתו של המומחה הרפואי מטעם העיזבון וקבעה כי אם המנוח היה מחובר למוניטור במהלך כל שהותו בחדר המיון, היה ניתן לזהות את הפרעת הקצב שגרמה לו לפרפור חדרים ובהתאם להעניק לו טיפול הולם באמצעות מכת חשמל. עוד צוין כי בהתחשב במצבו הרפואי של האיש שלא סבל ממחלת לב, סיכויי החלמה שלו היו כ-80% ובכל מקרה יותר מ-50%.


על כן נקבע כי העיזבון זכאי לקבל פיצוי מלא על מלוא הנזק שנגרם בעקבות פטירתו המצערת של המטופל.


בסופו של דבר, השופטת קבעה כי לאחר ניכוי גמלאות שאירים של המוסד לביטוח לאומי, משרד הבריאות ישלם לעיזבון המנוח פיצוי כולל בסך של 2,335,224 שקלים עבור אובדן שירותי בעל ואב, כאב וסבל וקיצור תוחלת חיים, הוצאות קבורה ומצבה, הפסד בתקופת הפנסיה והפסד שכר בשנים האבודות. כמו כן נקבע כי משרד הבריאות ישלם לעיזבון המנוח שכר טרחת עורך דין בסך של 546,442 שקלים. סך הכל פיצויים בסך של 2,881,666 שקלים.


ת"א 41321-07-17


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פגיעה בעצב עקב ניתוח כריתת רחם רשלני - התובעת עברה ניתוח לכריתת רחם וטפולות בבית חולים ע"ש קפלן ברחובות שנמצא תחת ניהולה ו/או בבעלותה של הנתבעת, קופת חולים של ההסתדרות הכללית.  

האם בעקבות זריקת אפידורל שנעשתה תוך רשלנות רפואית - נגרמה לתובעת תופעת Drop Foot 

התובע נולד סובל מתסמונת רשלנות רפואית vater. התובע נזקק ובין היתר לניתוחים לתיקון מום בוושת ובקנה הנשימה ולקיבוע אבי העורקים. לאחר מכן נותח התובע בשיטת פניה לפתיחת איטמות המעי הגס... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

האם רופא מתמחה חייב להתייעץ עם רופא בכיר ממנו במקום בו הוא אינו משכיל לאבחן את המחלה ממנה סובל המטופל? 

האם חברה המעניקה שירותים רפואיים לשעת חירום, באמצעות לחצני מצוקה, פעלה ברשלנות כלפי אחד ממנוייה כאשר לא תיקנה את לחצן המצוקה שברשותו? 

האם בית החולים התרשל במהלך ניתוח לכריתת רחם, והאם הניתוח התארך מעבר לרגיל? מהו נטל הראייה והאם יונח על כתפי הנתבעים? 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח... 

בית המשפט קבע, תוך הסתמכות על דו"ח ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות, כי בית החולים תל השומר אשם ברשלנות רפואית כלפי מטופלת שאושפזה במחלקה הפנימית במוסד... 

רן שקד הוכיח את הקשר שבין איחור באבחון המחלה, נכותה של מרשתו, נפילתה בבית ונזקיה הרפואיים והשיג למרשתו פיצוי מרשים כאמור ....  

האם רופא אשר דיווח על מטופל מכוח הוראות חוק כלי ירייה ופקודת התעבורה, התנהל ברשלנות שגרמה נזקים לפציינט? 

האם ניתן להפעיל את סעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות כאשר מדובר בהליך בגין רשלנות רפואית? 

האם הרופאים היו צריכים להפנות אישה לדיקור מי שפיר לאחר שאובחנו אצל העובר כליות גדולות, בגבול העליון של הנורמה? האם רשלנות באבחון תסמונת דאון? 

קשישה נפלה בבית אבות. האם מדובר בנפילה שהתרחשה בגין רשלנות הצוות הרפואי? 

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר פשרה על סך 12 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית במתן תרופה בנוגע לאבנדיה... 

קשישה נפלה מספר פעמים בבית אבות. בני המשפחה הגישו, לאחר פטירתה של הקשישה כתוצאה מהנפילה האחרונה, תביעה כנגד בית האבות בגין רשלנות רפואית... 

בית המשפט העליון קבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית במתן חיסון לתינוק בשנת חייו הראשונה... 

האם בית החולים ביקור חולים התרשל בביצוע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן? האם עסקינן ברשלנות רפואית בניתוח? 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בקע בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה בירושלים נדחתה... 



תגיות: סטרואידים, קרני ליזר, לידה ואגינלית, ניאופלסטי, בדיקת E.M.G., אף אוזן גרון, סרטן העור - סרטן בעור, בדיקת דופלר,