www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית באבחון סרטן הלבלב, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?

רשלנות רפואית באבחון סרטן הלבלב, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?

סרטן הלבלב נחשב למחלה קטלנית עם אחוזי הישרדות נמוכים. על כן ישנה חשיבות רבה לאבחון מוקדם, מקצועי ומדויק של המחלה. במקרים רבים אבחון מוקדם ככל האפשר של המחלה יאפשר להסיר את הגידול באמצעות התערבות כירורגית לפני שיתפשט לאזורים נוספים בגוף המטופל.


מהם תפקידיו העיקריים של הלבלב?


הלבלב הוא בלוטה בחלל הבטן שתפקידה להפריש הורמונים לזרם הדם לצורך ויסות חילוף החומרים בגוף. נוסף על כך, הלבלב מפריש לצינור העיכול מיצים שמכילים ביקרבונט ואנזימים שתפקידם לפרק את המזון.


הלבלב ממוקם בדופן הבטן האחורית העליונה בין התריסריון לבין הטחול. הלבלב מורכב משני סוגי תאים, תאים אקסו קריניים שתפקידם להפריש אנזימים מפרקי מזון מעוכל במעי ותאים נוירו אנדוקריניים שמייצרים הורמונים שונים שביניהם גם ההורמון אינסולין.


רוב הגידולים הממאירים בלבלב מתפתחים מקבוצת התאים האקסו קריניים אשר אינם מפרישים הורמונים ולרוב לא גורמים לסימפטומים עד לשלב מאוחר של המחלה. על כן מדובר בסוג סרטן שנחשב לקשה במיוחד לאבחון. האבחנה של סרטן הלבלב תלויה במיקום הגידול הסרטני, בגודלו בעת האבחון ובגורמים נוספים.


מדוע חשוב לאבחן את מחלת סרטן הלבלב מוקדם ככל האפשר?


רוב מקרי סרטן הלבלב מתגלים בשלב מתקדם של המחלה כאשר הגידול הסרטני כבר התפשט לאיברים נוספים דוגמת בלוטות הלימפה, ובמקרה כזה תוחלת החיים של המטופל היא לרוב חודשים בודדים. על כן חשוב מאוד לאבחן את המחלה מוקדם ככל האפשר, להסיר את הגידול באמצעות ניתוח כירורגי לפני שהתפשט לחלקים אחרים בגוף ולהאריך את חיי המטופל.


מכיוון שמטופלים שחולים בסרטן הלבלב לרוב לא יראו סימנים מקדימים, הצוות הרפואי מחויב להתייחס ביתר תשומת לב לחולים עם גורמי סיכון למחלה. גורמי הסיכון למחלה כוללים בין היתר גיל מעל 45, עישון, רקע משפחתי של תחלואה בסרטן הלבלב, שתיית אלכוהול, סכרת, השמנת יתר, תזונה לקויה, דלקת כרונית בלבלב, הימנעות מפעילות גופנית ותסמונות גנטיות שונות.


מהם הסימפטומים השכיחים של סרטן הלבלב?


הסימפטומים השכיחים של סרטן הלבלב כוללים בין היתר כאבי גב, ירידה בלתי מוסברת במשקל הגוף, צהבת, סכרת, קשיים בבליעת מזון, הקאות ובחילות, כאבים בבטן העליונה, בעיות עיכול ועוד.


אם הרופא המטפל חושד בקיומו של סרטן הלבלב עקב תלונות המטופל או בשל גורמי סיכון שצוינו לעיל, קיימות מספר בדיקות עזר שיסייעו לו באבחון המחלה. בדיקות העזר כוללות בין היתר בדיקת אולטרא סאונד, בדיקת CT, בדיקת MRI, ביופסיה שבמסגרתה תילקח דגימה מהלבלב, לפרוסקופיה שבמהלכה ייבחן אזור הגידול באמצעות צינורית עם סיבים אופטיים כדי לקבוע בין היתר האם ניתן להסיר את הגידול באמצעות הליך כירורגי.


כיצד ייקבע הטיפול במחלה?


הטיפול במחלת סרטן הלבלב יהיה תלוי במועד גילוי הגידול ובמיקומו. אם הגידול טרם התפשט לאיברים סמוכים ללבלב, לרוב יהיה ניתן להסירו באמצעות הליך כירורגי. האפשרות הטיפולית השנייה היא ביצוע טיפולי כימותרפיה והקרנות. אפשרות זו מקובלת במקרים שבהם הצוות הרפואי מעוניין להקטין את ממדי הגידול לפני הסרתו באמצעות ניתוח או כאשר הגידול החל להתפשט ואין עוד אפשרות להסירו באמצעות ניתוח, אז יבוצעו הטיפולים כדי להאט את קצב גדילתו ולהפחית את פיזורו.


במקרים רבים גידול סרטני בלבלב עשוי שלא להדגים תסמינים מובחנים במשך תקופה ארוכה כך שבשלב שהמחלה תתגלה היא לרוב כבר תהיה בשלבים מתקדמים. רופא שמודע לגורמי סיכון רלבנטיים של מטופל שמתלונן בפניו על אחד או יותר מהתסמינים המוכרים של המחלה, מחויב לפעול בהתאם ולהפנות את המטופל בהקדם האפשרי לבצע בדיקות רפואיות לגילוי המחלה.


רופא שהתעלם מתלונות המטופל, מסימני אזהרה ידועים ומוכרים ברפואה ומהשתייכותו של המטופל לקבוצת סיכון לחלות במחלה, ולכן לא הפנה את המטופל לבצע בדיקות מתאימות, עלול להיחשב כמי שהפר את חובת הזהירות המוטלת עליו כלפי המטופל, וכמי שהתרשל במעשיו או במחדליו כלפי המטופל. על כן, רופא שהתרשל כלפי מטופל באבחון מחלת סרטן הלבלב חושף את עצמו לתביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית.


כיצד ניתן להוכיח תביעת רשלנות רפואית בבית המשפט?


כדי שתביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית תתקבל, המטופל יצטרך להוכיח שהתנהגות הרופא שגרמה לאיחור באבחון המחלה חרגה מסטנדרט התנהגות רפואי מקובל, כי נגרם לו נזק וכי קיים קשר סיבתי בין התרשלותו של הרופא לבין הנזק שנגרם לו. מאחר שמדובר בעניינים שברפואה המחייבים מומחיות וידע לצורך ביסוס התביעה והוכחתה, המטופל יצטרך לצרף לתביעתו חוות דעת של מומחה רפואי בתחום האונקולוגיה אשר ייבחן את התיעוד הרפואי, יערוך למטופל בדיקה קלינית ויקבע האם הרופא המטפל אכן התרשל, יעמוד על הנזק שנגרם למטופל ועל סוגיית הקשר הסיבתי בין התרשלות הרופא המטפל לבין הנזק שנגרם למטופל.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: דיאבטס אינסיפידוס, אינסולין, אבילק, אנטיביוטיקה, עילת תביעה, אווסטין, נכות, טיפול אלטרנטיבי,