www.rashlanut-refuit.org

אבחון כושל של סרטן לימפומה מסוג הודג`קין, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?

אבחון כושל של סרטן לימפומה מסוג הודג`קין, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?

לימפומה מסוג הודג'קין היא מחלת סרטן במערכת הלימפה כאשר מתוך כלל מקרי התחלואה בלימפומה רק חמישית הם לימפומה מסוג הודג'קין. מערכת הלימפה בגוף האדם מהווה חלק מהמערכת החיסונית בגוף אשר מעניקה לו הגנה מפני מחלות וזיהומים ומנקזת נוזלים מאיברי גוף ורקמות שונות. מערכת הלימפה מורכבת בין היתר מנימי לימפה, רקמות לימפה, בלוטות לימפה ולימפוציטים.


במערכת הלימפה זורם נוזל לימפה שמכיל לימפוציטים - תאי דם לבנים בעלי תפקיד משמעותי וחיוני בהגנה של הגוף מפני מחלות וזיהומים. ישנם שני סוגים של לימפוציטים: סוג אחד הוא לימפוציטים מסוג B אשר מבשילים במח העצם או בתאי הלימפה ולימפוציטים מסוג T שמבשילים בבלוטת התימוס.


איך מתפתחת לימפומה מסוג הודג'קין?


לימפומה מסוג הודג'קין מתפתחת בעת שלימפוציטים מסוג B ממשיכים להתחלק ולגדול באופן בלתי מבוקר. בחלוף הזמן, מספר תאי הלימפומה גדל והם יוצרים גוש שמוכר כגידול. ברוב המקרים, תאי לימפומה מתפתחים בבלוטות הלימפה, אך מכיוון שבלוטות הלימפה פזורות לאורך כל הגוף, לימפומה מסוג הודג'קין עלולה להתפתח בכל חלק בגוף האדם. על פי רוב, המחלה מתפתחת בבלוטות הלימפה באזור הצוואר, בית השחי, המפשעה או החזה.


מהם תסמיני המחלה?


התסמין הראשון של לימפומה מסוג הודג'קין הוא על פי רוב נפיחות בצוואר, במפשעה או בבית השחי. לרוב נפיחות זו לא מלווה בכאבים כאשר תסמינים אפשריים נוספים כוללים בין היתר חום ללא סיבה, ירידה במשקל, הזעת יתר בלילה, עייפות, שיעול, קוצר נשימה וגרד שאינו חולף בכל הגוף. בחלק קטן ממקרי לימפומה מסוג הודג'קין מתגלים בגוף המטופל תאים בלתי תקינים במח העצם אשר עלולים להפחית את מספר התאים הבריאים בדם.


כיצד מאבחנים את המחלה?


אבחנה של לימפומה מסוג הודג'קין נעשית באמצעות בדיקת ביופסיה שמתבצעת בבלוטות הלימפה. במהלך הבדיקה מסירים פיסת רקמה קטנה מהאזור הנגוע. מכיוון שברוב המקרים לימפומה מתפתחת בבלוטות הלימפה, אם קיים חשד לקיומה של המחלה, תילקח דגימת רקמה מקשרית לימפה מוגדלת שתישלח לבדיקה פתולוגית תחת מיקרוסקופ. הביופסיה מתבצעת בהרדמה מקומית או מלאה ובמהלכה מסירים חלק מקשרית הלימפה או את כולה. כשבוע לאחר הבדיקה ייתכנו שטפי דם וכאבים באזור.


אם בדיקת הביופסיה תאשר שאכן מדובר בסרטן לימפומה מסוג הודג'קין, המטופל יבצע מספר בדיקות נוספות שכוללות בין היתר בדיקות דם, סריקת CT ובדיקת MRI לצורך הערכת השלב שבו מצויה המחלה ולצורך קביעת מידת התפשטותה. תוצאות הבדיקות צפויות להעניק לצוות הרפואי מידע חיוני ביחס למיקום המחלה, היקף המחלה והתקדמותה.


כיצד מטפלים במחלה?


הטיפול שניתן למטופלים שחלו בלימפומה מסוג הודג'קין מוביל במקרים רבים לריפוי המחלה. הטיפול העיקרי במחלה הוא באמצעות כימותרפיה וטיפול בקרינה. תוכנית הטיפול תיקבע על ידי הצוות הרפואי בהתאם למצב בריאותו הכללי של המטופל, תוצאות בדיקות הדם שביצע ובדיקות הדמיה נוספות כגון MRI ו-CT.


רשלנות באבחון לימפומה מסוג הודג'קין


במדינת ישראל מאובחנים כל שנה כ-300 מטופלים עם לימפומה מסוג הודג'קין. למרבה הצער, ישנם מטופלים שאינם מודעים לכך שהם חולים בלימפומה מאחר שהרופא המטפל שגה באבחנתו או שאבחן את המחלה באיחור.


כמו מחלות אחרות במשפחת המחלות הסרטניות, גם לימפומה מסוג הודג'קין היא מחלה שבהיעדר טיפול הולם עלולה לגרום למות המטופל. על כן, ישנה חשיבות עליונה לאבחן את המחלה בשלב מוקדם ככל האפשר ובאופן המדויק ביותר. אבחון שגוי או לא מדויק כמו גם עיכוב באבחון המחלה יכולים להיות הרי אסון עבור החולה. חשוב לציין כי רשלנות רפואית באבחון לימפומה מסוג הודג'קין עלולה לגרום לכך שמטופל יקבל טיפול לא מתאים או שלא יינתן לו טיפול כלל.


איך מתבטאת בפועל רשלנות רפואית באבחון סרטן לימפומה מסוג הודג'קינס?


רשלנות רפואית באבחון לימפומה מסוג הודג'קין יכולה להתבטא בשלל מצבים ובין היתר בהימנעות משליחת מטופל לביצוע בדיקות אבחון למרות התסמינים שהוא מציג, מתן פרשנות שגויה לממצאים שעולים מהבדיקות, אבחון של מחלה אחרת או של לימפומה שאינה מסוג הודג'קין וכן אבחון שגוי של שלב המחלה.


כדי לבסס ולהוכיח תביעה בגין רשלנות רפואית באבחון לימפומה המטופל יצטרך להראות באמצעות צירוף חוות דעת רפואית של מומחה מטעמו כי הרופא המטפל התרשל באבחון המחלה וסטה מסטנדרט התנהגות רפואי מקובל וסביר, וכי בעקבות האבחון השגוי, החסר או המאוחר, נגרם נזק למטופל. בחוות דעתו המומחה הרפואי ייבחן האם הרופא המטפל התרשל באבחון המחלה והאם קיים קשר סיבתי בין התרשלותו ובין הנזק שנגרם למטופל.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אווסטין, נכות, אינסולין, אנטיביוטיקה, דיאבטס אינסיפידוס, עילת תביעה, אבילק, טיפול אלטרנטיבי,