www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן הפה, איך אפשר לקבל פיצויים?

רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן הפה, איך אפשר לקבל פיצויים?

סרטן הפה הוא אחד מסוגי הסרטן שכלולים בקבוצת סרטני הראש והצוואר. סרטן הפה עלול להתפתח בכל חלק מחלל הפה כאשר רוב סרטני הפה מתחילים ברצפת הפה ובלשון. רובם המוחלט של סרטני הפה מתחילים בתאים שטוחים המכונים גם תאים קשקשיים אשר מכסים את שטחי השפתיים, הלשון והפה. סוגי סרטן אלו נקראים קרצינומות של תאים קשקשיים.


במצב שבו סרטן הפה מתפשט ושולח גרורות, הוא עלול לעבור דרך המערכת הלימפטית ולהגיע לבלוטות לימפה הממוקמות בצוואר. חשוב לציין כי סרטן הפה מקושר על פי רוב לעישון ולכן הפסקת העישון מורידה את הסיכון לחלות בסרטן הפה. אמצעי הגנה נוספים הם שימוש בקרם הגנה לשפתיים ובכובע לאנשים שמבלים זמן רב בשמש.


תסמינים של סרטן הפה


הסימפטומים השכיחים והנפוצים ביותר של סרטן הפה הם כתמים או טלאים בצבע אדום, לבן או אדום מעורב עם לבן בתוך הפה או על השפתיים. כמו כן ניתן לציין גם פצעים על השפה או בתוך הפה שאינם נרפאים, דימום בפה, שיניים מתנדנדות, קשיים בבליעה וכאבי אוזניים. במקרה שנתקלים באחד מהתסמינים הללו מומלץ לגשת ולהיבדק אצל מומחה כדי לאבחן את הבעיה הרפואית ולקבל טיפול בהקדם האפשרי.


כיצד מאבחנים את סרטן הפה?


במקרה של גילוי סימפטומים אשר עלולים להחשיד בסרטן הפה, רופא השיניים או הרופא המטפל יבחנו את פיו ואת גרונו של המטופל בחיפוש אחר כתמים אדומים או לבנים, נפיחות, גושים וממצאים מחשידים אחרים. במסגרת הבדיקה הגופנית הרופא ייבחן את גג הפה, רצפת הפה, את הקיר האחורי של הגרון כמו גם את החלק הפנימי של השפתיים ושל הלחיים. נוסף על כך, הרופא יבדוק גם את בלוטות הלימפה בצוואר.


במקרה שבבדיקה מתגלה ממצא בלתי תקין, ניתן ליטול דגימה זעירה מהרקמה באמצעות בדיקת ביופסיה. הסרת הדגימה מהרקמה מתבצעת על פי רוב תחת הרדמה מקומית אך לעיתים היא מבוצעת תחת הרדמה כללית. לאחר לקיחת הדגימה, פתולוג ייבחן את הרקמה תחת מיקרוסקופ ויחפש אחר תאים סרטניים.


אם מתברר כי אכן מדובר בסרטן, הרופא יצטרך לערוך בדיקות נוספות כדי להעריך את היקף המחלה והתקדמותה ולתכנן למטופל את הטיפול המיטבי עבורו. לעיתים הרופא יעשה שימוש באנדוסקופ שמוחדר לגרונו של המטופל כדי לבחון את גרונו, הריאות וקנה הנשימה. נוסף על כך ייתכן שהמטופל יצטרך לבצע בדיקות הדמיה כגון CT, MRI וצילומי רנטגן לפה ולחזה כדי לבחון את התפשטות המחלה לאזורים אלו.


דרכי הטיפול בסרטן הפה


בחירת הטיפול המתאים תלויה במשתנים רבים כגון מצבו הרפואי הכללי של המטופל, מיקום הנגע הסרטני וממדיו כמו גם השאלה האם הוא התפשט לאזורים אחרים. ברוב המקרים טיפול בסרטן הפה הוא ניתוח כאשר חלק מהמטופלים אף מקבלים טיפול משלים ומשולב עם כימותרפיה וטיפולי קרינה.


במסגרת ניתוח להסרת גידול בגרון או בפה, המנתח מסיר לעיתים גם את בלוטות הלימפה בצוואר אשר עלולות להיות נגועות אף הן בסרטן. לאחר הניתוח המטופל צפוי לחוש כאבים ולסבול מנפיחות בפנים שבדרך כלל חולפת תוך מספר שבועות. בעוד ניתוח להסרת גידול קטן בפה עשוי שלא לגרום למטופל להפרעה תפקודית משמעותית, כריתת גידול גדול יותר שבמסגרתו מוסרים חלקים מהלשון, מהלסת או מהחך עלולים להשפיע על יכולתו של המטופל ללעוס, לדבר ולבלוע.


במקרים שבהם הרופא מתרשל באבחון ובטיפול בסרטן הפה בשלבים מוקדמים או מאוחרים, ניתן להגיש נגדו תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. כדי להוכיח את התביעה המטופל יידרש לצרף לתביעתו חוות דעת של מומחה רפואי כדי להוכיח שנגרם לו נזק בעקבות רשלנותו של הרופא.


הרופא אמר למטופל ש"הכל בסדר" במקום לקבוע לו ניתוח להסרת הנגע בשפתיים


בית משפט השלום בתל אביב קיבל תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית שהגיש גבר נגד בית חולים, לאחר שרופא אמר לו כי מצבו הרפואי תקין ואינו מחייב ניתוח. זאת למרות העובדה שביופסיה שנערכה לו בבית החולים הראתה כי הוא סובל מנגע סרטני בשפתיים. השופטת קבעה כי הרופא התרשל כלפי המטופל מכיוון שנתן לו עצה רשלנית, וחייבה את בית החולים לשלם לו פיצויים בסך כולל של 310 אלף שקלים.


האיש, יליד שנת 1954, הופנה למחלקת כירורגיה פלסטית בבית חולים לצורך ביצוע כריתה מלאה ושחזור, לאחר שנמצא לו נגע בשפה. בבדיקת ביופסיה שנערכה לו בבית החולים נמצא נגע טרום סרטני בשפתיים. המטופל הגיע למרפאה בבית החולים עם תוצאות הבדיקות ונאמר לו ש"הכל בסדר" וכי אין צורך בביצוע טיפול כלשהו.


כעבור שנתיים פנה המטופל לקופת חולים כשהוא סובל מפצע גדול בשפה. בביופסיה שנערכה לו נמצא סרטן במקומות בשפה אשר הצריך ניתוח לכריתת חלק מרכזי בשפה, כריתת בלוטות לימפה וביצוע ניתוחי שחזור.


לפי טענת המטופל, אם היה עובר את הכריתה של הנגע הטרום סרטני מיד לאחר הביופסיה הראשונה, סביר להניח שלא היה צריך לעבור כריתה רחבה בהרבה בהמשך כמו גם כריתה של בלוטות לימפה. לגרסתו, מאחר שהוא נדרש לעבור את ניתוח הכריתה הנרחב הוא נותר עם שפה פגועה, כאבים והיצרות של הפה שגרמו לו לנכות אסתטית ותפקודית. מנגד, בית החולים טען שיש לפטור אותו מכל אחריות ולייחס למטופל אשם תורם מלא לנזקיו וזאת מאחר שהמשיך לעשן למרות בעיותיו הרפואיות.


הרופא השיא למטופל עצה רשלנית וגרם לו לנזק


לאחר שבחנה את כלל העדויות והראיות, השופטת קבעה כי בית החולים לא הצליח להוכיח שזימן את המטופל לניתוח לאחר קבלת תוצאות בדיקת הביופסיה. עוד צוין כי המטופל הוכיח שבביקורו האחרון בבית החולים הרופא אמר לו ש"הכל בסדר" ואין לו כלום. לפיכך נקבע כי בית החולים נושא באחריות לרשלנותו של הרופא שהשיא למטופל עצה רשלנית ובכך גרם לו לנזק.


בסיכומו של דבר, השופטת קבעה כי בית החולים מחויב לפצות את המטופל בסך כולל של 310 אלף שקלים בתוספת שכר טרחת עורך דין בסך של 62 אלף שקלים.


ת"א 18567-08


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פגיעה בעצב עקב ניתוח כריתת רחם רשלני - התובעת עברה ניתוח לכריתת רחם וטפולות בבית חולים ע"ש קפלן ברחובות שנמצא תחת ניהולה ו/או בבעלותה של הנתבעת, קופת חולים של ההסתדרות הכללית.  

האם בעקבות זריקת אפידורל שנעשתה תוך רשלנות רפואית - נגרמה לתובעת תופעת Drop Foot 

התובע נולד סובל מתסמונת רשלנות רפואית vater. התובע נזקק ובין היתר לניתוחים לתיקון מום בוושת ובקנה הנשימה ולקיבוע אבי העורקים. לאחר מכן נותח התובע בשיטת פניה לפתיחת איטמות המעי הגס... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

האם רופא מתמחה חייב להתייעץ עם רופא בכיר ממנו במקום בו הוא אינו משכיל לאבחן את המחלה ממנה סובל המטופל? 

האם חברה המעניקה שירותים רפואיים לשעת חירום, באמצעות לחצני מצוקה, פעלה ברשלנות כלפי אחד ממנוייה כאשר לא תיקנה את לחצן המצוקה שברשותו? 

האם בית החולים התרשל במהלך ניתוח לכריתת רחם, והאם הניתוח התארך מעבר לרגיל? מהו נטל הראייה והאם יונח על כתפי הנתבעים? 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח... 

בית המשפט קבע, תוך הסתמכות על דו"ח ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות, כי בית החולים תל השומר אשם ברשלנות רפואית כלפי מטופלת שאושפזה במחלקה הפנימית במוסד... 

רן שקד הוכיח את הקשר שבין איחור באבחון המחלה, נכותה של מרשתו, נפילתה בבית ונזקיה הרפואיים והשיג למרשתו פיצוי מרשים כאמור ....  

האם רופא אשר דיווח על מטופל מכוח הוראות חוק כלי ירייה ופקודת התעבורה, התנהל ברשלנות שגרמה נזקים לפציינט? 

האם ניתן להפעיל את סעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות כאשר מדובר בהליך בגין רשלנות רפואית? 

האם הרופאים היו צריכים להפנות אישה לדיקור מי שפיר לאחר שאובחנו אצל העובר כליות גדולות, בגבול העליון של הנורמה? האם רשלנות באבחון תסמונת דאון? 

קשישה נפלה בבית אבות. האם מדובר בנפילה שהתרחשה בגין רשלנות הצוות הרפואי? 

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר פשרה על סך 12 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית במתן תרופה בנוגע לאבנדיה... 

קשישה נפלה מספר פעמים בבית אבות. בני המשפחה הגישו, לאחר פטירתה של הקשישה כתוצאה מהנפילה האחרונה, תביעה כנגד בית האבות בגין רשלנות רפואית... 

בית המשפט העליון קבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית במתן חיסון לתינוק בשנת חייו הראשונה... 

האם בית החולים ביקור חולים התרשל בביצוע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן? האם עסקינן ברשלנות רפואית בניתוח? 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בקע בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה בירושלים נדחתה... 



תגיות: סרטן הערמונית, דלקת קרום המוח, גניקולוג, פרנכימה אחורית, ארטרוסקופיה, אגודל קופץ, בדיקת על קול, פונדופליקציה,