www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בטיפול לפיסול צוואר, איך אפשר לקבל פיצויים?

רשלנות רפואית בטיפול לפיסול צוואר, איך אפשר לקבל פיצויים?

בעשור האחרון חלו התפתחויות מרחיקות לכת בתחום הרפואה האסתטית וזאת תוך ניצול טכנולוגיות שונות לטיפולי מיצוק, פיסול והמסת תאי שומן באזורים שונים בגוף המטופל. השיטות החדשות מייתרות במקרים רבים את הצורך לעבור ניתוח פלסטי שלרוב כרוך בעלות גבוהה וכולל הרדמה כללית, הליך פולשני כירורגי והחלמה ממושכת.


השיטה המסורתית למתיחת צוואר היא באמצעות ניתוח שמתבצע על ידי מנתח פלסטי ונועד למתוח את עור הצוואר ואת הרקמות התת עוריות שמתחתיו. מטרת הניתוח היא להשיג מראה צעיר יותר באמצעות טיפול בעור הרפוי שבצוואר.


כיצד מתבצע ניתוח למתיחת צוואר?


במהלך הניתוח המנתח מסיר את עודפי השומן, מהדק את השרירים הצוואריים ומותח את העור באזור הצוואר ומתחת לקו הסנטר והלסת. בחלק מהמקרים קיים צורך לבצע שאיבת שומן מקומית באזור הסנטר במטרה להיפטר מעודפי שומן ואז ניתן לשלב הליך זה בניתוח. הניתוח מתבצע באמצעות חתך שמבצע המנתח באזור קו האוזן האחורי המוסווה באמצעות צמיחת השיער.


דרך החתך העורי, מורם העור ונחשפת רקמת השריר שמתחתיו. בהמשך, השרירים הצוואריים נמתחים ונתפרים ובמקביל עודפי עור ושומן מוסרים. עם סיום ההליך, המנתח תופר את העור במיקומו החדש. לאחר הניתוח מונחת על הצוואר חבישה אלסטית.


אלטרנטיבה חדשנית לטיפול מתיחת צוואר ושאיבת שומן


פיסול צוואר באמצעות אולטראסאונד מהווה אלטרנטיבה חדשנית לניתוח מתיחת צוואר. מערכת אולטראסאונד מאפשרת להמיס את תאי השומן שמתחת לעור ולכווץ את העור בצוואר תוך ביצוע חתך זעיר במקום שאינו גלוי לעין בהיבט האסתטי.


הטיפול אורך כשעה ומתבצע תחת הרגעה והרדמה מקומית ואינו מצריך אשפוז בבית חולים. ההליך מתבצע באמצעות מוט שמוחדר מתחת לעור שיוצר רטט המפריד בין תאי השומן ובין הרקמות שמסביבם מבלי לפגוע בעצבים, בכלי הדם ובעור באזור. נוסף על כך מוחדרת לצוואר צינורית השואבת את השומן ומהדקת את העור באזור. עם סיום ההליך נסגרים הפתחים והמטופל נחבש באמצעות חבישה אלסטית.


סיבוכים אפשריים ורשלנות רפואית בפיסול צוואר באמצעות אולטראסאונד


הסיבוכים האפשריים בטיפול הם בין היתר שטפי דם, חוסר תחושה, נפיחות, צלקות וחולשת עצבים. במקרים שבהם הרופא שביצע את ההליך התרשל וכתוצאה מהתרשלותו נגרם נזק למטופל, ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית נגדו בליווי חוות דעת רפואית ולדרוש פיצויים. במסגרת התביעה המטופל יצטרך להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין התרשלותו של הרופא ובין הנזק שנגרם לו.


רופא שהתרשל בביצוע הליך פיסול צוואר ישלם למטופלת 135 אלף שקלים


בית משפט השלום בתל אביב קיבל תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית שהגישה אישה נגד מנתח פלסטי לאחר שנגרמה לה צלקת בצוואר במהלך טיפול לפיסול הצוואר. השופטת קבעה כי המנתח לא תיעד כראוי את מהלך הטיפול ולכן לא הצליח להוכיח כי לא התרשל במהלך ביצוע ההליך. לפיכך נקבע כי הרופא התרשל כלפי המטופלת במהלך הטיפול, לא יידע אותה בדבר כל הסיבוכים האפשריים של ההליך ולכן ישלם לה פיצויים בסך כולל של 135,740 שקלים.


לפי גרסת המטופלת, היא ביצעה טיפול פיסול צוואר באמצעות מכשיר אולטראסאונד במרפאתו של המנתח וכאשר הסירה את הסד מצווארה היא הבחינה בשלפוחית גדולה. לאחר שצווארה של האישה לא החלים כמצופה, התפתח במקום פצע והיא נדרשה לעבור הטרייה ותפירה בשתי הזדמנויות שונות.


המטופלת טענה כי בעקבות התנהלותו הרשלנית של המנתח היא סובלת מצלקת מכוערת וגדולה שממוקמת במקום גלוי לעין בצווארה. לטענתה, המנתח התרשל במהלך ביצוע ההליך וגרם לה לכוויה. לדבריה, הרופא לא הסביר לה כראוי מהם הסיבוכים האפשריים בניתוח ולא יידע אותה בדבר האפשרות שתישאר לה צלקת בולטת ומכוערת על צווארה.


מנגד, המנתח טען כי לא נפל כל פגם באופן ביצוע ההליך הרפואי. לגרסתו, המכשיר שבו השתמש אינו יכול לגרום לכוויות מאחר שמדובר במכשיר שעובד על גלי קול ולא באמצעות חום. הרופא הוסיף כי המטופלת קיבלה הסבר מקיף ביחס למהות ההליך וציין כי לא נפל כל פגם ברישום שנערך על ידו לגבי הטיפול.


התיעוד של ההליך הרפואי אינו תורם להבנת הסיבוכים שקרו במהלכו


לאחר שבחנה את כלל העדויות והראיות ואת חוות הדעת הרפואיות שהגישו הצדדים, השופטת ציינה כי אין מחלוקת שכתוצאה מההליך הרפואי נגרמה למטופלת צלקת במקום הטיפול. נקבע כי הרישום ביחס להליך הרפואי אינו תורם להבנת התפתחות הסיבוך שגרם לצלקת בצווארה של המטופלת.


השופטת קבעה כי בהיעדר רישום רפואי מפורט שמסביר את נסיבות הסיבוך, נטל ההוכחה ביחס לנסיבות האירוע עובר לרופא. כלומר, המנתח מחויב להוכיח שהצלקת על צווארה של המטופלת לא נגרמה בעקבות התרשלותו. מאחר שלא הצליח לעשות זאת נקבע כי הוא התרשל כלפי המטופלת במהלך ביצוע ההליך.


הרופא לא ציין בפני המטופלת כי היא עלולה לסבול מצלקת בצווארה


השופטת הוסיפה כי הרופא אף לא הזכיר בפני המטופלת את האפשרות להיווצרותה של צלקת מכוערת בצווארה כנזק אפשרי שעלול להיגרם לה בהליך.


בסופו של דבר, השופטת קבעה כי המנתח התרשל כלפי המטופלת בביצוע ההליך ובהצגת הסיבוכים האפשריים בפניה. לפיכך, הוא חויב לשלם לה פיצויים בסך מצטבר של 110 אלף שקלים עבור נזק לא ממוני - כאב וסבל, הוצאות ועזרת צד שלישי. נוסף על כך נקבע כי הרופא ישלם לאישה שכר טרחת עורך דין בסך של 25,740 שקלים.


תא (ת"א) 11586-04-16


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פגיעה בעצב עקב ניתוח כריתת רחם רשלני - התובעת עברה ניתוח לכריתת רחם וטפולות בבית חולים ע"ש קפלן ברחובות שנמצא תחת ניהולה ו/או בבעלותה של הנתבעת, קופת חולים של ההסתדרות הכללית.  

האם בעקבות זריקת אפידורל שנעשתה תוך רשלנות רפואית - נגרמה לתובעת תופעת Drop Foot 

התובע נולד סובל מתסמונת רשלנות רפואית vater. התובע נזקק ובין היתר לניתוחים לתיקון מום בוושת ובקנה הנשימה ולקיבוע אבי העורקים. לאחר מכן נותח התובע בשיטת פניה לפתיחת איטמות המעי הגס... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

האם רופא מתמחה חייב להתייעץ עם רופא בכיר ממנו במקום בו הוא אינו משכיל לאבחן את המחלה ממנה סובל המטופל? 

האם חברה המעניקה שירותים רפואיים לשעת חירום, באמצעות לחצני מצוקה, פעלה ברשלנות כלפי אחד ממנוייה כאשר לא תיקנה את לחצן המצוקה שברשותו? 

האם בית החולים התרשל במהלך ניתוח לכריתת רחם, והאם הניתוח התארך מעבר לרגיל? מהו נטל הראייה והאם יונח על כתפי הנתבעים? 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח... 

בית המשפט קבע, תוך הסתמכות על דו"ח ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות, כי בית החולים תל השומר אשם ברשלנות רפואית כלפי מטופלת שאושפזה במחלקה הפנימית במוסד... 

רן שקד הוכיח את הקשר שבין איחור באבחון המחלה, נכותה של מרשתו, נפילתה בבית ונזקיה הרפואיים והשיג למרשתו פיצוי מרשים כאמור ....  

האם רופא אשר דיווח על מטופל מכוח הוראות חוק כלי ירייה ופקודת התעבורה, התנהל ברשלנות שגרמה נזקים לפציינט? 

האם ניתן להפעיל את סעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות כאשר מדובר בהליך בגין רשלנות רפואית? 

האם הרופאים היו צריכים להפנות אישה לדיקור מי שפיר לאחר שאובחנו אצל העובר כליות גדולות, בגבול העליון של הנורמה? האם רשלנות באבחון תסמונת דאון? 

קשישה נפלה בבית אבות. האם מדובר בנפילה שהתרחשה בגין רשלנות הצוות הרפואי? 

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר פשרה על סך 12 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית במתן תרופה בנוגע לאבנדיה... 

קשישה נפלה מספר פעמים בבית אבות. בני המשפחה הגישו, לאחר פטירתה של הקשישה כתוצאה מהנפילה האחרונה, תביעה כנגד בית האבות בגין רשלנות רפואית... 

בית המשפט העליון קבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית במתן חיסון לתינוק בשנת חייו הראשונה... 

האם בית החולים ביקור חולים התרשל בביצוע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן? האם עסקינן ברשלנות רפואית בניתוח? 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בקע בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה בירושלים נדחתה... 



תגיות: פיברואדנומה, כריתת רחם, ענף ספטלי, צהבת, המוגלובין, קלביולה, הפרעות שינה, בדיקת תפקודי כבד,