www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בניתוח לעצירת דימום מהאף, מתי ניתן לקבל פיצויים?

רשלנות רפואית בניתוח לעצירת דימום מהאף, מתי ניתן לקבל פיצויים?

דימום מהאף הוא תופעה נפוצה אשר לרוב חולפת באופן עצמאי. סוג הדימום מהאף נקבע לפי מיקום התרחשותו בחלל האף. סוג אחד הוא דימום בחלקו הקדמי של האף והסוג השני הוא דימום בחלקו האחורי של חלל האף.


דימום מהאף מתרחש על פי רוב כאשר רירית האף נפגעת וכלי הדם שבה נותרים חשופים לסביבה החיצונית. מאחר שרירית האף והשכבות התחתונות באף מכילות כלי דם זעירים רבים לצורך העשרת אספקת החמצן לאזור, פגיעה בכלי הדם הללו גורמת לדימום. בעוד שרוב מקרי הדימום מהאף מתרחשים באזור הקדמי של האף ומסווגים כדימום קדמי, מעט מהמקרים שמתרחשים באזור האחורי, מלווים בסיכון בריאותי גבוה ואף עלולים להשפיע על דרכי הנשימה.


מהם הגורמים לדימום מהאף?


הגורמים לתופעת הדימום מהאף נחלקים לגורמים מקומיים כגון פציעה, גירוי רירית האף, סטייה במחיצה ולגורמים מערכתיים כמו יתר לחץ דם, סינוסיטיס כרוני וטרשת עורקים.


יש לציין כי הגורמים הנפוצים ביותר לדימומים מהאף הם חבלות ופציעות שנגרמות בשל חדירה של גופים זרים לאף.


מהן דרכי הטיפול בדימום מהאף?


לרוב, ניתן להפסיק את הדימום באמצעות לחיצה או הצמדה של קרח לאזור הדימום. במקרים של דימומים חוזרים או חמורים ניתן לקבל טיפול תרופתי שגורם לכיווץ כלי דם באזור במטרה להפסיק את הדימום.


במקרים שבהם הטיפול הראשוני אינו מביא לעצירת הדימום, יינתן טיפול פולשני יותר ולעיתים תידרש גם התערבות כירורגית ניתוחית. במקרה שבו נגרם נזק למטופל בעקבות רשלנות רפואית במהלך ניתוח לעצירת דימום מהאף, ניתן לתבוע את הצוות הרפואי ולדרוש פיצויים בכפוף להוכחת קשר סיבתי בין הרשלנות בניתוח ובין הנזק.


בית חולים חויב לפצות צעיר שנפגע בניתוח לעצירת דימום מהאף ביותר מ-300 אלף שקלים


בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל תביעת פיצויים שהגיש צעיר בן 22 נגד בית חולים שבו עבר ניתוח לעצירת דימום מהאף אחרי ניתוח לכריתת שקדים בהיותו בגיל ארבע. השופטת קבעה כי הצוות הרפואי התרשל כלפי הצעיר בכך שלא נקט באמצעי זהירות מקובלים וסבירים בניתוח מסוג זה, ולכן חייבה את בית החולים לשלם לו פיצויים.


לפי העובדות שפורטו בפסק הדין, לאחר שהצעיר עבר ניתוח לכריתת שקדים בהיותו בגיל ארבע, הוא לקה בדימום מסיבי מאפו שהצריך החדרת טמפונדה עם קטטר ללוע האפי דרך הנחיר לצורך עצירת הדימום.


לאחר שפעולה זו לא עזרה לעצור את הדימום, הצעיר עבר ניתוח להחדרת שני טמפונים שקובעו בלוע האפי באמצעות חוט קיבוע שהוצא דרך הנחיר. לאחר הניתוח הוא הועבר למחלקת טיפול נמרץ ילדים וכעבור ארבעה ימים הוא שוחרר לביתו עם המלצה למנוחה והשגחה למשך חמישה ימים.


הצעיר טען כי הניתוח לעצירת הדימום גרם לו לחתך עמוק, עיוות באף וצלקת מכערת


הצעיר טען כי אחרי שחרורו מבית החולים התגלה חתך עמוק בנחיר הימני באפו, במקום שבו הנחיר מתחבר לעור הפנים. עוד נטען כי בעקבות הניתוח הרשלני נותר לו עיוות באפו וצלקת מכערת והוא סבל מחסימה בנחיר, מהפרעות נשימה, הצטברות גלד, נזלת תמידית, נחירות עזות, קשיי דיבור וקשיי התנהגות.


בית החולים הכחיש את טענות הצעיר ואת הנזק שנטען כי נגרם על ידי הצוות הרפואי. לחילופין נטען כי אין קשר סיבתי בין הנכות הנטענת של הצעיר ובין הטיפול הרפואי שהוענק לו על ידי הצוות הרפואי.


לנוכח פערים בין חוות הדעת של המומחים הרפואיים מטעם הצדדים, השופטת מינתה מומחה מטעם בית המשפט כדי שיעריך את נכותו של הצעיר. בחוות הדעת מטעם המומחה הוא אישר כי הצעיר סובל מעיוות באף ומבעיות בנשימה.


לאחר שבחן את התיעוד הרפואי, המומחה הסיק שקיים קשר סיבתי בין העיוות באפו של הצעיר והפרעות הנשימה שלו ובין הניתוח שעבר בהיותו בגיל ארבע. בסופו של דבר, המומחה העריך את נכותו הרפואית של הצעיר בשיעור של 20% בשל העיוות באפו ונוסף על כך קבע שנגרמה לו נכות בשיעור של 5% עקב הפרעות נשימה.


הצוות הרפואי לא נקט באמצעי הזהירות המקובלים והסבירים במהלך הניתוח


לאחר שבחנה את כלל העדויות והראיות, השופטת קבעה כי הצוות הרפואי לא נקט באמצעי זהירות מקובלים וסבירים במהלך הניתוח לעצירת הדימום ולכן התרשל כלפי הצעיר. לפיכך, נקבע כי בית החולים מחויב לפצות את הצעיר על הנזק שנגרם לו בשל רשלנות הצוות הרפואי.


לאחר שבחנה את השפעת הנכות הרפואית על תפקודו של הצעיר, השופטת קבעה כי נכותו התפקודית בעקבות האירוע היא בשיעור של 10%. בסיכומו של דבר, השופטת פסקה כי הנזקים שנגרמו לצעיר בשל רשלנות הצוות הרפואי מסתכמים בסך של 303 אלף שקלים עבור כאב וסבל, עזרת צד שלישי, הוצאות רפואיות והפסד השתכרות. כמו כן נפסק כי בית החולים ישלם לו 70 אלף שקלים עבור שכר טרחת עורך דין והוצאות משפט.


תא (חי') 14056-09-13

 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פגיעה בעצב עקב ניתוח כריתת רחם רשלני - התובעת עברה ניתוח לכריתת רחם וטפולות בבית חולים ע"ש קפלן ברחובות שנמצא תחת ניהולה ו/או בבעלותה של הנתבעת, קופת חולים של ההסתדרות הכללית.  

האם בעקבות זריקת אפידורל שנעשתה תוך רשלנות רפואית - נגרמה לתובעת תופעת Drop Foot 

התובע נולד סובל מתסמונת רשלנות רפואית vater. התובע נזקק ובין היתר לניתוחים לתיקון מום בוושת ובקנה הנשימה ולקיבוע אבי העורקים. לאחר מכן נותח התובע בשיטת פניה לפתיחת איטמות המעי הגס... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

האם רופא מתמחה חייב להתייעץ עם רופא בכיר ממנו במקום בו הוא אינו משכיל לאבחן את המחלה ממנה סובל המטופל? 

האם חברה המעניקה שירותים רפואיים לשעת חירום, באמצעות לחצני מצוקה, פעלה ברשלנות כלפי אחד ממנוייה כאשר לא תיקנה את לחצן המצוקה שברשותו? 

האם בית החולים התרשל במהלך ניתוח לכריתת רחם, והאם הניתוח התארך מעבר לרגיל? מהו נטל הראייה והאם יונח על כתפי הנתבעים? 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח... 

בית המשפט קבע, תוך הסתמכות על דו"ח ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות, כי בית החולים תל השומר אשם ברשלנות רפואית כלפי מטופלת שאושפזה במחלקה הפנימית במוסד... 

רן שקד הוכיח את הקשר שבין איחור באבחון המחלה, נכותה של מרשתו, נפילתה בבית ונזקיה הרפואיים והשיג למרשתו פיצוי מרשים כאמור ....  

האם רופא אשר דיווח על מטופל מכוח הוראות חוק כלי ירייה ופקודת התעבורה, התנהל ברשלנות שגרמה נזקים לפציינט? 

האם ניתן להפעיל את סעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות כאשר מדובר בהליך בגין רשלנות רפואית? 

האם הרופאים היו צריכים להפנות אישה לדיקור מי שפיר לאחר שאובחנו אצל העובר כליות גדולות, בגבול העליון של הנורמה? האם רשלנות באבחון תסמונת דאון? 

קשישה נפלה בבית אבות. האם מדובר בנפילה שהתרחשה בגין רשלנות הצוות הרפואי? 

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר פשרה על סך 12 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית במתן תרופה בנוגע לאבנדיה... 

קשישה נפלה מספר פעמים בבית אבות. בני המשפחה הגישו, לאחר פטירתה של הקשישה כתוצאה מהנפילה האחרונה, תביעה כנגד בית האבות בגין רשלנות רפואית... 

בית המשפט העליון קבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית במתן חיסון לתינוק בשנת חייו הראשונה... 

האם בית החולים ביקור חולים התרשל בביצוע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן? האם עסקינן ברשלנות רפואית בניתוח? 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בקע בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה בירושלים נדחתה... 



תגיות: טמוקסיפן, חמצת, מצג עכוז, צפיפות עצם, סרטן המעי הגס, שפעת, חיסון, lasik,