www.rashlanut-refuit.org

רשלנות באבחון קרע בגיד אכילס, איך ניתן לקבל פיצויים?

רשלנות באבחון קרע בגיד אכילס, איך ניתן לקבל פיצויים?

אבחון שגוי של קרע בגיד אכילס, עלול לגרום לנזק רב עקב מתן טיפול רפואי שאינו מותאם למצבו של המטופל. מטופלת שהוכיחה קיום קשר סיבתי בין האבחון השגוי של הקרע בגיד לבין הנזק שנגרם לה, זכתה בפיצויים בגין רשלנות רפואית.

 

גיד אכילס נחשב לגיד הגדול והחזק ביותר בגופו של האדם והוא זה שמאפשר את כיפוף מפרק הקרסול והטיית מרכז הגוף קדימה בעת הליכה וריצה. הגיד ממוקם בתחתית החלק האחורי של הרגל ואחראי לחבר בין שרירי השוק לעצם העקב דרך חציית עצם הקרסול.

 

קרע בגיד האכילס נפוץ בעיקר בקרב גברים בגילאי 40-30 אשר עוסקים בפעילות ספורטיבית בתדירות נמוכה יחסית. היווצרות קרע בגיד האכילס תתרחש במצב שבו הגיד לא יצליח לעמוד בכוח המתיחה הנדרש, כגון עקב תנועה פתאומית, פציעה טראומטית, טכניקה ספורטיבית שגויה, השמנת יתר, שימוש בסטרואידים באופן תכוף ועוד.

 

יש גישות רפואיות שונות לאבחון קרע בגיד אכילס, החל מבדיקה ידנית וכלה בבדיקות דימות שונות כגון MRI ובדיקת אולטרסאונד, הנחשבות למדויקות ביותר באבחון. בהתאם לתוצאת האבחון, יותאם עבור המטופל תהליך טיפולי, הכולל מגוון גדול של אפשרויות בהתאם למצב הקרע, כגון קיבוע, סטרואידים, ניתוח ועוד.

 

רשלנות רפואית באבחון קרע, מתי?

 

הכשלים באבחון יכולים להתרחש הן בשלב האבחון הידני, בצורת שיפוט לקוי של התסמינים, והן בשלב פיענוח תוצאות הדימות. כתוצאה ממתן אבחון שגוי של מצב הגיד, עלול להינתן טיפול רפואי שאינו מותאם. במקרה כזה עלול להיווצר נזק משמעותי לקרסול, יחד עם פגיעה ביכולת התנועה, צלקות מיותרות, כאב מתמיד ואף להוצאת הגיד מתפקוד תקין.

 

כדי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באבחון קרע בגיד, יש להוכיח באמצעות חוות דעת של מומחה רפואי שהרופא מטפל ביצע פעולות לא סבירות במהלך האבחון. נוסף על כך, יש להראות שיש קשר סיבתי בין האבחון השגוי לבין הנזק שנגרם למטופל.

 

זכוכית קרעה את הגיד, הרופאים טעו באבחון

 

אל בית משפט השלום בתל אביב יפו הוגשה תביעת נזיקין בגין רשלנות רפואית נגד בית חולים, מדינת ישראל ונגד רופא מטעם קופת חולים, בסך כולל של 1.7 מיליון שקלים. התובעת, שהייתה נערה בת 15 בעת המקרה, טענה שנגרם לה נזק בלתי הפיך בגיד האכילס בעקבות אבחון שגוי ומתן טיפול שאינו תואם את מצבה. בית המשפט נדרש לדון ולהחליט בעניינה.

 

על פי עובדות המקרה, הנערה נפצעה בקרסולה בעת שהייתה בביתה, עקב זכוכית שהתנפצה וחדרה לרגלה. הנערה הובהלה לקבלת טיפול במחלקת המיון של בית החולים, בשל חשש לקרע בגיד האכילס שלה.

 

לטענת התביעה, הרופאים בבית החולים שלחו אותה לצילום רנטגן ולא לבדיקת האולטרסאונד, המתאימה לאבחון מקרה קרע. בשל ביצוע בדיקה לא נכונה, ולמרות החשד לקרע בגיד, לא גילו הרופאים את קיומו ולכן גם לא נתנו את הטיפול הדרוש לריפוי הקרע.

 

כחודש לאחר התאונה, הגיעה הנערה אל רופא קופת החולים כאשר היא נעזרת בקביים ללא יכולת לדרוך על רגלה, והתלוננה על מצבה. הרופא ראה במסמכי בית החולים שיש חשד לקרע בגיד אכילס, אך הסתמך על קודמיו ולא ניסה לשלול בעצמו את האופציה הזו. לנערה הומלץ על חבישת סד למתיחת הגיד וכן על דריכה על הרגל למרות הכאבים.

 

המלצה זו גרמה לה לסבל רב ולהחמרה במצבה עד שנפלה במהלך הליכה. בביצוע בדיקת אולטרסאונד התברר כי גיד האכילס שלה נקרע באופן מלא, זאת כתוצאה מהחמרת הפציעה הראשונית. לאחר ביצוע ניתוח לתיקון הגיד בבית חולים אחר, נשארה התובעת עם צלקת גדולה וללא יכולת להניע את הקרסול שלה בחופשיות.

 

ההגנה מטעם בית החולים והמדינה, טענה שיש שיטות שונות לאבחון קרע בגיד והרופאים קיבלו החלטות לפי שיטה מקובלת בפרקטיקה הרפואית ולכן פעלו באופן הסביר. נוסף על כך, הנזקים לקרסול והצלקת שנותרה נגרמו כתוצאה מהניתוח שעברה התובעת בבית חולים אחר, והיו יכולים לקרות בכל ניתוח ללא קשר להחמרה. לכן, לפי ההגנה, לא ניתן להוכיח קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לקרסולה של התובעת לבין פעולות הרופאים במיון.

 

ההגנה מטעם רופא קופת החולים טענה שהרופא פעל באופן סביר ושלא הוכח קשר סיבתי בין פעולותיו לבין הנזק שנגרם למטופלת. חוות דעת של מומחה רפואי קבעה שהוא פעל על פי שיטת הטיפול הנהוגה בקרב האסכולה השמרנית במקרה של קרע מלא או חלקי בגיד האכילס.

 

האם הופרה חובת הזהירות על ידי הרופאים?

 

בית המשפט בחן את המקרה וציין שרופאי בית החולים לא הפנו את הנערה להמשך מעקב אצל אורטופד, לא המליצו על בדיקת אולטרסאונד לשלילת המצאות קרע חלקי או מלא, לא הבהירו למטופלת שיכולה להיות טעות באבחון שתביא לתוצאה הפוכה מהמצופה, וכן לא נתנו לתובעת ולהוריה הסבר ראוי על מצבה, על הסיכונים באי אבחון או על האסכולות השונות לטיפול בקרע על כל יתרונותיהן וחסרונותיהן.

 

לאור כל זאת, בית המשפט קבע שרופאי בית החולים הפרו את חובת הזהירות והתרשלו בתפקידם. עוד נקבע, שרופא קופת החולים לא התרשל בתפקידו כיוון שבחר אמצעי אבחון וטיפול המקובלים בגישה השמרנית לאבחון וטיפול קרע בגיד.

 

בית המשפט הטיל תשלום פיצויים על סך של 180 אלף שקלים על המדינה ועל בית החולים, יחד עם תשלום הוצאות משפט בסך 23% מהסכום. על התובעת הוטל לשלם 25,000 שקלים לרופא קופת החולים בגין הוצאות משפט.

 

ת"א 43949-08-14

 

 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פגיעה בעצב עקב ניתוח כריתת רחם רשלני - התובעת עברה ניתוח לכריתת רחם וטפולות בבית חולים ע"ש קפלן ברחובות שנמצא תחת ניהולה ו/או בבעלותה של הנתבעת, קופת חולים של ההסתדרות הכללית.  

האם בעקבות זריקת אפידורל שנעשתה תוך רשלנות רפואית - נגרמה לתובעת תופעת Drop Foot 

התובע נולד סובל מתסמונת רשלנות רפואית vater. התובע נזקק ובין היתר לניתוחים לתיקון מום בוושת ובקנה הנשימה ולקיבוע אבי העורקים. לאחר מכן נותח התובע בשיטת פניה לפתיחת איטמות המעי הגס... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

האם רופא מתמחה חייב להתייעץ עם רופא בכיר ממנו במקום בו הוא אינו משכיל לאבחן את המחלה ממנה סובל המטופל? 

האם חברה המעניקה שירותים רפואיים לשעת חירום, באמצעות לחצני מצוקה, פעלה ברשלנות כלפי אחד ממנוייה כאשר לא תיקנה את לחצן המצוקה שברשותו? 

האם בית החולים התרשל במהלך ניתוח לכריתת רחם, והאם הניתוח התארך מעבר לרגיל? מהו נטל הראייה והאם יונח על כתפי הנתבעים? 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח... 

בית המשפט קבע, תוך הסתמכות על דו"ח ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות, כי בית החולים תל השומר אשם ברשלנות רפואית כלפי מטופלת שאושפזה במחלקה הפנימית במוסד... 

רן שקד הוכיח את הקשר שבין איחור באבחון המחלה, נכותה של מרשתו, נפילתה בבית ונזקיה הרפואיים והשיג למרשתו פיצוי מרשים כאמור ....  

האם רופא אשר דיווח על מטופל מכוח הוראות חוק כלי ירייה ופקודת התעבורה, התנהל ברשלנות שגרמה נזקים לפציינט? 

האם ניתן להפעיל את סעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות כאשר מדובר בהליך בגין רשלנות רפואית? 

האם הרופאים היו צריכים להפנות אישה לדיקור מי שפיר לאחר שאובחנו אצל העובר כליות גדולות, בגבול העליון של הנורמה? האם רשלנות באבחון תסמונת דאון? 

קשישה נפלה בבית אבות. האם מדובר בנפילה שהתרחשה בגין רשלנות הצוות הרפואי? 

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר פשרה על סך 12 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית במתן תרופה בנוגע לאבנדיה... 

קשישה נפלה מספר פעמים בבית אבות. בני המשפחה הגישו, לאחר פטירתה של הקשישה כתוצאה מהנפילה האחרונה, תביעה כנגד בית האבות בגין רשלנות רפואית... 

בית המשפט העליון קבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית במתן חיסון לתינוק בשנת חייו הראשונה... 

האם בית החולים ביקור חולים התרשל בביצוע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן? האם עסקינן ברשלנות רפואית בניתוח? 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בקע בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה בירושלים נדחתה... 



תגיות: קרע קנה, כריתת טפולות, אבחון מאוחר, DUCTAL CARCINOMA IN SITU, פיברואדנומה, פקיעת מי שפיר, חומר זירוז פיטוצין, כליה לבנה,