www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית אנדוקרינולוג, מתי תוגש תביעת פיצויים?

רשלנות רפואית אנדוקרינולוג, מתי תוגש תביעת פיצויים?

אנדוקרינולוגיה היא תחום ברפואה שעוסק בהורמונים ובבלוטות המפרישות הורמונים בגוף. ההורמון הוא החומר שהבלוטה מפרישה אל זרם הדם והוא משפיע על פעילותם של איברים שונים, כמו בלוטת התריס שמפרישה את ההורמון תירוקסין, הלבלב שמפריש אינסולין האחראי לוויסות רמת הסוכר בדם, השחלות והאשכים, בלוטת יותרת המוח וכדומה.


רופא אנדוקרינולוג הוא מומחה המטפל בבעיות הקשורות למערכת הבלוטות ההורמונליות וההורמונים המופרשים על ידן, כאשר הבעיות האנדוקרינית השכיחות ביותר הן מחלת הסוכרת, בעיות בבלוטת יותרת המוח ובבלוטת התריס ובעיות בתפקוד בלוטת יותרת הכליה. ברפואת ילדים מטפל מומחה אנדוקרינולוג בבעיות המתרחשות בתהליך ההורמונלי, כמו עיכוב בהתפתחות וגדילה לא תקינה ובסוכרת ילדים. 


תביעה בגין רשלנות רפואית בתחום אנדוקרינולוגיה


תביעה בעילת רשלנות רפואית בתחום אנדוקרינולוגיה ניתן להגיש כאשר אבחון המחלה או בעיות בתחום האנדוקרינולוגיה בוצע באיחור ועקב כך נגרם למטופל נזק, או כאשר ניתן טיפול שגוי או תרופות במינון לא נכון, אשר גרמו לנזק משמעותי וחמור. ככל שהנזק גדול יותר שיעור הפיצויים שבית המשפט יפסוק יהיה גבוה יותר.


עוולת הרשלנות בתחום האנדוקרינולוגיה כוללת שלושה יסודות: חובת הזהירות, התרשלות וגרימת נזק למטופל. חובת הזהירות נבחנת על פי שני תנאים מצטברים: תנאי אחד, חובת זהירות מושגית, אשר בוחנת האם סוג המזיקים שאליו משתייך הנתבע אחראי לנזקים מסוג הנזק שאירע של סוג הניזוקים אליו משתייך התובע, ותנאי שני, חובת זהירות קונקרטית הנוגעת לנזק במקרה המסוים.


חובת הזהירות המושגית מתקיימת בבירור במסגרת יחסי רופא מטופל, זאת בשל העובדה שהחולה אשר אינו בקיא בתחום הרפואה מסתמך על מומחיותו של הרופא. עם זאת, חובת הזהירות המושגית נבחנת בכל מקרה לגופו ונקבעת על פי הנסיבות המסוימות של האירוע שבגינו הוגשה התביעה. 


חובת הזהירות הקונקרטית נקבעת על פי מבחן הצפיות, אשר במסגרתו עולות השאלות האם ניתן וצריך היה לצפות את הנזק והאם ניתן היה מבחינה טכנית לצפות את הסיכון, כאשר סיכונים שלא ניתן לצפות אותם אינם מקימים חובת זהירות, כמו כן, הקביעה שהיה צריך לצפות נזק מסוים היא קביעה נורמטיבית אשר תלויה בשיקולי המדיניות המשפטית.


כדי להוכיח כי מדובר בעוולת הרשלנות המצדיקה תשלום פיצויים, על התובע להוכיח את כל יסודות העוולה כולל התרשלות הרופא, חובת זהירות המוטלת על הרופא כלפי החולה וקיומו של קשר סיבתי בין נזק להתרשלות הנתבע. 


תביעה בגין אבחון רשלני של תסמונת קושינג


התובעת, ילידת 1970, קוסמטיקאית במקצועה, אם לשני ילדים, פנתה אל בית משפט השלום בהרצליה והגישה תביעה בעילת רשלנות רפואית בגין נזקי גוף שנגרמו לה לטענתה, בעקבות טיפול רשלני שקיבלה מרופאי קופת חולים


לטענת התובעת, הרופאים לא אבחנו במועד כי היא סובלת מתסמונת קושינג, שהיא הפרעה אנדוקרינית הנובעת מהפרשה מוגברת של קורטיזול מקליפת בלוטת יותרת הכליה, זאת חרף סימפטומים חיצוניים ברורים אשר הופיעו כשלוש שנים טרם גילויה, וכתוצאה מכך נגרמה לה נכות רפואית ותפקודית. 


עוד נטען על ידי התובעת כי בשנת 2012 אובחנה כסובלת ממחלת אדיסון אשר נגרמה לטענתה, עקב הגילוי המאוחר של מחלת הקושינג. כאשר מחלת אדיסון היא מחלה אנדוקרינית, הנגרמת מחוסר פעילות של קליפת בלוטת יותרת הכליה, כלומר אי הפרשה של קורטיזול, בניגוד למחלת הקושינג הנגרמת עקב הפרשת יתר, מחלת אדיסון נגרמת עקב הסרת הגידול.


לאחר שמיעת טענות הצדדים וחוות דעת של מומחים מטעמם, הגיע בית המשפט למסקנה כי רופאי קופת חולים התרשלו באבחון של מחלת הקושינג, והאבחון בוצע באיחור של שלוש שנים ושלושה חודשים.


בית המשפט קבע כי אין מקום להטיל על התובעת רשלנות תורמת בגין אי פנייתה לאנדוקרינולוג, מאחר שלא הוכח הקשר שבין אי פנייה במועד לבין אי האבחון המוקדם יותר, וכן משלא הוסברה לה חשיבות ביצוע בדיקת איסוף שתן ואף הרופאה עצמה סברה כי אין חשיבות בביצועה.


בסופו של דבר התביעה בעילת רשלנות רפואית בגין אבחון מאוחר של תסמונת קושינג התקבלה, ובית המשפט חייב את הנתבעים לשלם לתובעת סך של 132,500 שקלים, בגין הפסד כושר השתכרות לעבר, עזרת הזולת לעבר, נזק לא ממוני, הוצאות רפואיות והוצאות נסיעה לטיפול רפואי, זאת בצירוף שכר טרחת עורך דין בשיעור של 23.4% והוצאות משפט. 


ת"א 43253-02-10

 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אווסטין, אבילק, דיאבטס אינסיפידוס, נכות, אנטיביוטיקה, אינסולין, אבודרט, טיפול אלטרנטיבי,