www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בבדיקת גסטרוסקופיה, מתי תוגש תביעה?

רשלנות רפואית בבדיקת גסטרוסקופיה, מתי תוגש תביעה?

בדיקת גסטרוסקופיה מאפשרת לרופא רופא גסטרואנטרולוג, המומחה במחלות של דרכי העיכול, להתבונן בוושט, בקיבה ובתריסריון באמצעות מצלמה זעירה הממוקמת בקצה צינור גמיש ומוחדרת דרך הפה. הבדיקה מיועדת לאבחון מחלות של דרכי העיכול העליונות ולטיפול בהן, שאף ניתן לבצע באמצעות קולונסקופיה.

 

רופא עשוי להפנות מטופל לבדיקת גסטרוסקופיה, במקרים של תסמינים המעידים על בעיות גסטרו, כגון: כאבי בטן כרוניים, הקאות, הפרעות בבליעה או חשד לדימום מדרכי העיכול. וכן לצורך אבחון מחלות דלקתיות או גידולים במערכת העיכול באמצעות ביופסיה ולצורך טיפול בבעיות בדרכי העיכול העליונות. 

 

גסטרוסקופיה נחשבת לבדיקה בטוחה, אולם כמו בכל הליך רפואי קיים סיכון לסיבוכים ולסיכונים שונים, כגון: זיהום שמחייב טיפול אנטיביוטי, דימום שמחייב מתן עירוי דם, קרע בדרכי העיכול וכדומה. רשלנות רפואית בבדיקת גסטרוסקופיה יכולה לבוא לידי ביטוי, בביצוע בדיקה ללא הסכמה מדעת, כלומר מבלי למסור למטופל מידע רחב ומפורט על הסיכונים והסיבוכים האפשריים כתוצאה מההליך, ועל האפשרויות הנוספות העומדות בפני המטופל, טרם ביצוע בדיקה פולשנית זו.

 

רשלנות רפואית יכולה לבוא לידי ביטוי גם באי הפניית המטופל לביצוע הבדיקה, חרף תלונותיו ותסמינים מחשידים, וכן, עקב ביצוע הבדיקה עצמה בחוסר מיומנות ובחוסר מקצועיות, המצופה מרופא סביר, פיענוח שגוי של ממצאי הבדיקה, חוסר מעקב לאחר הבדיקה ועוד. תביעת רשלנות רפואית תוגש כאשר למטופל נגרם נזק חמור בגין ביצוע הבדיקה ברשלנות או עקב אי הפנייתו לבדיקה בזמן, לאחר שהוכח כי קיים קשר סיבתי בין הנזק לבין הפרת חובתו של הרופא. 

 

רשלנות בגין אי הפניית מטופלת לבדיקת גסטרוסקופיה

 

אישה שעברה ניתוח לקיצור קיבה שהסתבך, טענה כי טיפול הרפואי שקיבלה היה רשלני וגרם לה נזק חמור, שבעקבותיו נותרה עם נכות של 44% לצמיתות. על כן פנתה אל בית משפט השלום בתל אביב – יפו, והגישה תביעה בעילת רשלנות רפואית נגד הרופא המנתח, בטענה שהרופא התרשל בכך שלא ביצע בדיקת גסטרוסקופיה לפני הניתוח. 

 

התובעת ילידת 1953, סבלה מעודף משקל מסכן חיים. בהמלצת רופא עברה בשנת 2005 ניתוח שרוול ולאחר חודשים ספורים, היא הגיעה לבית החולים במצב מסכן חיים. מבדיקת גסטרוסקופיה נמצאה כמות גדולה של דם טרי וכיב בקיבה. התובעת מיד נותחה ונצפה אזור נמקי באזור נקב מכוסה חלקית ברקמה וכיב מדמם ומנוקב, שני שלישים מקיבתה נכרתו והוצא האבנט. לאחר מכן התובעת סבלה מזיהומים, היא אושפזה ונזקקה לטיפול נוסף לרבות ניתוח.

 

בית המשפט השתכנע, באמצעות חוות דעת של מומחים, כי טיפול רפואי נכון בתובעת חייב שכחלק מבקרת מצב קיבתה תערך לה גסטרוסקופיה ובדיקה זו הייתה חושפת את העובדה שיש לה כיב הדורש טיפול. בית המשפט קבע כי אילו נערכה הבדיקה בסמוך לניתוח, היה מספיק זמן כדי לעצור את ההליך הפוגעני שהתחולל בקיבתה שהסתיים בניתוח חירום וכריתת חלק ניכר מהקיבה. 

 

בנסיבות אלה קבע בית המשפט כי באי עריכת בדיקת גסטרוסקופיה, או לפחות באי הפניית התובעת לבדיקה דחופה, הפר הרופא את חובת הזהירות שלו כלפי התובעת. לפיכך התביעה בגין רשלנות רפואית התקבלה ונקבע כי הנתבע ישלם לתובעת פיצויים בסך של 820,000 שקלים, בתוספת שכר טרחת עורך דין בסך 200,000 שקלים, אגרת המשפט והוצאות משפט בסך 25,000 שקלים. 

 

ת"א 34686-09-11

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אנטיביוטיקה, אינסולין, נכות, אווסטין, עילת תביעה, טיפול אלטרנטיבי, אבילק, אבודרט,