www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית במחלת פרקינסון, איך לתבוע פיצויים?

רשלנות רפואית במחלת פרקינסון, איך לתבוע פיצויים?

פרקינסון היא מחלה ניוונית מוחית של מערכת העצבים, שנגרמת כתוצאה מפגיעה בתאים במוח המייצרים דופמין וגם עקב גורמים גנטיים. המחלה גורמת לפגיעה הדרגתית בתנועות הגוף, לרבות האטה וירידה בתנועה, נוקשות שרירים, רעד בלתי רצוני של הגפיים, הפרעות בשיווי המשקל וחוסר יציבות בעת הליכה. 

 

מדובר במחלה חשוכת מרפא אשר מחמירה עם השנים באופן קבוע ובלתי נמנע. הטיפול התרופתי המקובל נועד לשם הקלה על הסימפטומים בלבד. מטרת הטיפול התרופתי היא להחזיר את רמות הדופמין לתיקונן ואת שיווי המשקל הכימי במוח לקדמותו. הטיפול במחלה מורכב והוא כולל התאמת תרופה לפי גיל החולה, חומרת התסמינים שמהם הוא סובל וקיומן של מחלות רקע נוספות. כמו כן, ניתן לטפל בחולים באמצעות ניתוח שבו מושתלת אלקטרודה במוח כדי לסייע בהפחתת התסמינים ובאמצעות גלי אולטרסאונד לטיפול ברעד. 

 

אבחון מחלת פרקינסון מתבסס על תסמינים קליניים וסדרת בדיקות נוירולוגיות שונות. קיימת חשיבות רבה לאבחון מוקדם של פרקינסון, כדי שניתן יהיה להתחיל במתן התרופות בשלב מוקדם ככל האפשר. רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בפרקינסון יכולה לבוא לידי ביטוי באי הפניית המטופל לבדיקות מתאימות חרף התסמינים ותלונותיו, או בפענוח שגוי של תוצאות הבדיקה ועקב כך אבחון מאוחר ומניעת טיפול מהיר ומוקדם. 

 

התמכרויות להימורים ולסקס עקב תרופה לפרקינסון 

 

חולה פרקינסון פנה אל בית משפט השלום בירושלים, והגיש תביעה לפיצויים בעילת רשלנות רפואית, נגד שירותי בריאות כללית וחברה המשווקת את התרופות, בגין נזקים שנגרמו לו בשל התמכרותו להימורים, למין ולקניות כתוצאת לוואי של תרופה שניתנה לו לשם טיפול במחלתו. 

 

על פי עובדות התביעה, כאשר היה התובע כבן 31, הוא אובחן כסובל ממחלת פרקינסון של הגיל הצעיר. החל מחודש יולי 1999 קיבל טיפול תרופתי שכלל את התרופה Reqip, ממשפחת התרופות מחקות הדופמין, והוא קיבל אותה במינונים הולכים וגדלים במשך שנים ספורות. 

 

אחת מתופעות הלוואי הנדירות של התרופה היא התנהגות קומפולסיבית התמכרותית, ולאחר זמן מסוים, התובע החל לגלות סימנים של התמכרות להימורים, למין ולקניות. לטענת התובע כתוצאה מההתמכרות איבד את עבודתו כמורה, התגרש מאשתו, פגע בבני משפחתו, חבריו ניתקו עמו קשר וכל רכושו ירד לטמיון ואף נותרה אצלו נכות פסיכיאטרית לצמיתות.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים וחוות דעת של מומחים מטעמם בתחום הנוירולוגיה, הגיע בית המשפט למסקנה כי במועד שבו החל התובע לקבל את התרופה לא היה ידוע על קשר סיבתי בינה לבין תופעות הלוואי, אולם החל מיולי 2005 ועד הפסקת הטיפול ברקוויפ ביוני 2006, חלה רשלנות מצד הרופאים שלא מיצו עד תום את הבירור בנוגע להתמכרותו משזו נודעה להם, ובחרו להמשיך בטיפול שגרם לתופעת ההתמכרות.

 

בסופו של דבר, קיבל בית המשפט את התביעה נגד שירותי בריאות כללית באופן חלקי, וחייב אותה לשלם לתובע פיצויים בסך של 70,000 שקלים, בצירוף שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 17,000 שקלים והתביעה נגד חברת התרופות נדחתה. 

 

ת"א 3617-07

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פגיעה בעצב עקב ניתוח כריתת רחם רשלני - התובעת עברה ניתוח לכריתת רחם וטפולות בבית חולים ע"ש קפלן ברחובות שנמצא תחת ניהולה ו/או בבעלותה של הנתבעת, קופת חולים של ההסתדרות הכללית.  

האם בעקבות זריקת אפידורל שנעשתה תוך רשלנות רפואית - נגרמה לתובעת תופעת Drop Foot 

התובע נולד סובל מתסמונת רשלנות רפואית vater. התובע נזקק ובין היתר לניתוחים לתיקון מום בוושת ובקנה הנשימה ולקיבוע אבי העורקים. לאחר מכן נותח התובע בשיטת פניה לפתיחת איטמות המעי הגס... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

האם רופא מתמחה חייב להתייעץ עם רופא בכיר ממנו במקום בו הוא אינו משכיל לאבחן את המחלה ממנה סובל המטופל? 

האם חברה המעניקה שירותים רפואיים לשעת חירום, באמצעות לחצני מצוקה, פעלה ברשלנות כלפי אחד ממנוייה כאשר לא תיקנה את לחצן המצוקה שברשותו? 

האם בית החולים התרשל במהלך ניתוח לכריתת רחם, והאם הניתוח התארך מעבר לרגיל? מהו נטל הראייה והאם יונח על כתפי הנתבעים? 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח... 

בית המשפט קבע, תוך הסתמכות על דו"ח ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות, כי בית החולים תל השומר אשם ברשלנות רפואית כלפי מטופלת שאושפזה במחלקה הפנימית במוסד... 

רן שקד הוכיח את הקשר שבין איחור באבחון המחלה, נכותה של מרשתו, נפילתה בבית ונזקיה הרפואיים והשיג למרשתו פיצוי מרשים כאמור ....  

האם רופא אשר דיווח על מטופל מכוח הוראות חוק כלי ירייה ופקודת התעבורה, התנהל ברשלנות שגרמה נזקים לפציינט? 

האם ניתן להפעיל את סעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות כאשר מדובר בהליך בגין רשלנות רפואית? 

האם הרופאים היו צריכים להפנות אישה לדיקור מי שפיר לאחר שאובחנו אצל העובר כליות גדולות, בגבול העליון של הנורמה? האם רשלנות באבחון תסמונת דאון? 

קשישה נפלה בבית אבות. האם מדובר בנפילה שהתרחשה בגין רשלנות הצוות הרפואי? 

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר פשרה על סך 12 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית במתן תרופה בנוגע לאבנדיה... 

קשישה נפלה מספר פעמים בבית אבות. בני המשפחה הגישו, לאחר פטירתה של הקשישה כתוצאה מהנפילה האחרונה, תביעה כנגד בית האבות בגין רשלנות רפואית... 

בית המשפט העליון קבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית במתן חיסון לתינוק בשנת חייו הראשונה... 

האם בית החולים ביקור חולים התרשל בביצוע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן? האם עסקינן ברשלנות רפואית בניתוח? 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בקע בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה בירושלים נדחתה... 



תגיות: מום מולד, עיוורון, זריקת אלחוש, תפליט פלוריאלי, Lennox-Gastaut, כוויצת שרירים, שיטת McROBERTS, שבר דחיסה,