www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בניתוח הרמת גבות, כיצד ניתן לקבל פיצויים?

רשלנות רפואית בניתוח הרמת גבות, כיצד ניתן לקבל פיצויים?

ניתוח להרמת גבות הוא ניתוח אלקטיבי שאינו דחוף, למטרות קוסמטיות כדי לקבל מראה צעיר ורענן יותר בפנים, בדומה לניתוח פלסטי להרמה והגדלת חזה, מתיחת בטן, הצמדת אוזניים וכדומה. כמו כן, הרמת גבות הוא הליך כירורגי משלים לניתוח צניחת עפעפיים עליונים במטרה לשפר את הראייה ולתקן את צניחת החלק הצדדי של הגבות על העפעפיים. 

 

ניתוח להרמת גבות מבוצע תחת הרדמה מקומית עם חומרי טשטוש, ונע בין שעה עד שעה וחצי כולל ניתוח עפעפיים. הסיבוכים האפשריים הם דימומים, זיהומים, שיתוק עצבי, אי-סימטריה ואף במקרים מסוימים ההליך עלול להוביל להפרעה ממשית בשדה הראייה. בניתוח מסוג זה, חובת היידוע של הרופאים היא חובה מוגברת ומוטלת עליהם החובה להסביר למטופלים מהן האלטרנטיבות הטיפוליות העומדות בפניהם טרם ביצוע ההליך.

 

רשלנות רפואית בניתוח הרמת גבות יכולה לבוא לידי ביטוי באי מתן הסברים מפורטים ומלאים על הסיכונים והסיבוכים האפשריים טרם ביצוע ההליך ואי החתמת המטופל על טופס הסכמה מדעתעוולת הרשלנות יכולה לבוא לידי ביטוי גם בביצוע ניתוח בחוסר מיומנות ומקצועיות, אי מעקב אחרי מצבו של המטופל ועוד.

 

במקרה שנגרם למטופל נזק משמעותי כתוצאה מהתנהלות בלתי סבירה של הרופא המטפל, כגון: אי סימטריה בפנים, פגיעה בשדה הראייה, או שיתוק עצבי, ניתן להגיש נגדו תביעה בעילת רשלנות רפואית, באמצעות הצגת חוות דעת רפואית של מומחים בתחום, והוכחת קשר סיבתי בין הנזק שנגרם למטופל להתרשלותו של הרופא.  

 
שינוי מראה הפנים לאחר ניתוח להרמת גבות 
 
אדם שעבר ניתוח להרמת גבות, פנה אל בית משפט השלום באשקלון, ודרש לקבל פיצויים מהמדינה בסכום של 250,000 שקלים בגין נזקי גוף ובגין עוגמת הנפש שנגרמה לו עקב עוולת רשלנות רפואית, היעדר הסכמה מדעת ופגיעה באוטונומיה.  
 
התובע, יליד 1938, ביצע ניתוח קטרקט בשתי עיניו במרכז רפואי בדרום הארץ. לאחר שראייתו לא השתפרה, רופא עיניים המליץ לו לבצע ניתוח עפעפיים, שבמסגרתו יוסרו חלקי עור עודפים בעפעפיים, כדי להקל על הראייה. לטענת התובע, בזמן הניתוח, פעלו הרופאים באגרסיביות ולא המתינו עד שחומר ההרדמה ישפיע על האזור המורדם בטרם החלו לחתוך, ועקב כך הוא סבל מכאבים איומים לאורך כל הניתוח. בעת שיצא מהניתוח, ראה כי מצב העפעפיים כלל לא השתפר, ואף לטענתו, כל רצונו של הרופא המנתח היה לבצע בו ניסויים, כדי ללמד את המתמחה.
 
התובע לא ידע כי הוא עומד לעבור ניתוח להרמת גבות
 
התובע הוסיף וטען כי לאחר הניתוח החל לחוש כאבי ראש איומים והחל לצרוך כמויות רבות של משככי כאבים. המנתח ציין בפני רופא חדר מיון, שאליו פנה התובע, כי מדובר בתופעה מוכרת, הנובעת מחומר ההרדמה, והיא תחלוף. בנוסף התובע הופתע לגלות, כי הניתוח שבוצע היה בעצם ניתוח גבות ולא ניתוח עפעפיים, כפי שהופנה אליו מלכתחילה. וכתוצאה מכך נגרמה לתובע עוגמת נפש מרובה, שכן כעת גבותיו מעוגלות, דבר המכער את פניו, בנוסף לסבל המרובה שחש כתוצאה מהשלכות הניתוח. 
 
לאחר שמיעת טענות הצדדים, סבר בית המשפט כי אכן לא נמסר לתובע בשום שלב, כי הניתוח שאותו הוא עומד לעבור הוא ניתוח גבות ולא ניתוח עפעפיים, וכי הרופאים הפרו את חובתם להסביר לתובע מהן האלטרנטיבות הטיפוליות העומדות לפניו, בפרט כאשר ישנן שתי אפשרויות טיפוליותבית המשפט ציין כי היה על הצוות הרפואי ליידע את התובע על השינויים שיראו בפניו עם הרמת הגבות ועל הסיכון של הכאב החריג בגבות כתוצאה מהניתוח, אולם הם לא עשו כן. לפיכך, התביעה התקבלה והנתבעים חויבו לשלם לתובע פיצויים בגין פגיעה באוטונומיה בסכום של 67,000 שקלים. 
 
ת"א 1268-04-14
 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

התובעת הגיעה לנתבע על מנת לעבור ניתוח קיצור קיבה. המנתח בחר לנתחה בשיטה שאינה מקובלת הקרויה ניתוח על שם סקופינרו... 

פיצויי בשל רשלנות רפואית בניתוח הקטנת שדים - לטענת התובעת, תוצאות הניתוח הן איומות כלשונה, לאחר שבשדיה נותרו אף כיום, 7 שנים לאחר הניתוח, צלקות מכוערות ומגעילות לא נוחות קשות להסתרה ובולטות 

התובעת פנתה לנתבעת, לקבלת יעוץ בדבר אפשרות למתיחת פנים, והוצע על ידה, טיפול חדשני בשיטת אפאטוס.  

ניתוח השתלת שיער נכשל וגרם לנזק אסתטי ולצלקות בראשו של התובע. 

הנתבע, רופא מומחה לכירורגיה פלסטית, ביצע ניתוח פלסטי-אסתטי באפה של התובעת. ניתוח זה בוצע, לטענת התובעת, ברשלנות, והיא תובעת פיצוי בגין נזקיה.  

התביעה הינה תביעה בגין רשלנות רפואית ונזק שנגרם לתובעת ולבני משפחתה בעקבות ניתוח שעברה התובעת בעקבות זאת שסבלה מהשמנת יתר.  

התובע הגיש תביעה זו כנגד הנתבע לפיצויים, עפ"י פקודת הנזיקין, בגין ניתוחי אף כושלים שבצעו באפו בבית חולים "כרמל" חיפה ע"ש ליידי דיוויס.  

התובע עבר ניתוח פלסטי אשר הותיר באפו מספר כשלים בולטים: צלקות, חור במחיצת האף ונפיחות בולטת. התובע זכה בפיצוי על נזק לא ממוני והחזר כספי בגין הניתוח 

התובע הגיע לניתוח באיבר מינו לצורך הארכה ועיבוי האיבר. בפני התובע הוצגו דוגמאות של אברי מין לאחר ניתוח. לתובע לא הוצגו הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח. התוובע סובל מתופעות קשות באיבר מינו. 

בית המשפט פסק פיצויים בסך כמיליון שקלים בגין רשלנות רפואית בקבלת הסכמה מדעת לניתוח תיקון ראיה Lasik... 

בית המשפט קבע כי חוות הדעת הרפואית אשר צורפה לכתב התביעה לא הייתה מפורטת כנדרש. אי לכך, נדחתה תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה... 

על פי חוק זכויות החולה, כל מטופל או מטופלת חייב\ת לתת הסכמה מדעת לפני טיפול רפואי. עניין זה הינו בעל חשיבות יתרה בניתוחי ברירה כגון ניתוח להקטנת חזה... 

התובע טען כי הרופאים לא השכילו לאבחן קרטוקונוס ממנו סבל, האם מדובר ברשלנות רפואית בניתוח לייזר מסוג Lasik?  

האם המטופל נתן הסכמה מדעת לביצוע ניתוח לייזר מסוג Lasik לתיקון ראיה? האם התובע היה מסרב לו ידע את הסיכון המדובר? 

ניתוח הגדלת חזה הינו ניתוח אלקטיבי, דהיינו ניתוח מבחירה. אי לכך, הפסיקה קבעה כי ההסבר הנדרש לביצוע הליכים רפואיים אלו, שאינם מחויביי המציאות, הינו נרחב יותר מניתוח רגיל... 

האם חובה על מטופל, אשר נגרם לו נזק בגין רשלנות רפואית בניתוח לייזר לתיקון ראיה, לעבור ניתוח מתקן על מנת לשפר מצבו הבריאותי? 

האם ניתוח לייזר לתיקון רוחק ראיה, אשר בוצע באופן חדשני במכון לניתוחי לייזר, התבצע בצורה רשלנית? האם הופרה חובת הזהירות? 

האם הניתוח הראשוני (בשתי העיניים) והניתוח המתקן (בעין ימין) בוצעו ברשלנות? האם הייתה הסכמה מדעת? האם התקיים קשר סיבתי? קראו עוד בפורטל רשלנות רפואית 

בחורה כבת 24 שנים עברה 3 ניתוחים באפה שגרמו לפגיעה תפקודית ולפגם אסתטי. כיום, התובעת סובלת מאף עקום, בעיות בנשימה ועוד נזקי גוף שונים... 



תגיות: דליפת סיליקון,