רשלנות רפואית בטיפולי אקנה, כיצד לקבל פיצויים?
פצעי אקנה נגרמים עקב דלקת של בלוטות החלב וסתימת זקיקי השערות, ומופיעים על עור הפנים והגוף כתוצאה מתגובה לקויה להורמון טסטוסטרון. הטיפול בפצעים מתבצע על ידי רופא עור או קוסמטיקאית מורשית והוא מותאם באופן אישי לכל מטופל לפי חומרת התופעה.
הטיפול בפצעי אקנה יכול להתבצע באמצעות טיפול פנים קוסמטי, ניקוז הפצעים עם מחט, טכנולוגיית IPL – קרן אור ואנרגיית גלי רדיו RF, תוספי תזונה ומשחות נגד פצעי בגרות. במקרים חמורים רופאי עור רושמים למטופל טיפול תרופתי.
רשלנות רפואית בטיפולי אקנה יכולה לבוא לידי ביטוי עקב אבחון לקוי של הבעיה, או התאמת טיפול שאינו מתאים לסוג העור, ועקב כך גרימת נזק ממשי לעור, כמו החמרת המצב, צלקות מכערות וכדומה. כדי להגיש תביעה בעילת רשלנות רפואית, יש להוכיח באמצעות חוות דעת של מומחים כי הנזק אכן נגרם בשל חוסר מיומנות או חוסר מקצועיות של הרופא המטפל או הקוסמטיקאית.
תביעת פיצויים בגין טיפול אקנה רשלני
התובעת פנתה אל בית משפט השלום קריית גת והגישה תביעה לקבלת פיצויים כספיים בגין נזקי גוף שנגרמו לה עקב טיפול קוסמטי שניתן לה על ידי קוסמטיקאית, שהיה לטענתה טיפול רשלני, בלתי זהיר ובלתי מיומן, אשר גרם לה לצלקות ולעגמת נפש רבה.
על פי עובדות התביעה, במהלך חודש דצמבר 2000, בהיות התובעת כבת 24, עובדת במלון באילת, היא פנתה לקוסמטיקאית, אשר באותה עת הפעילה מכון קוסמטיקה בעיר, לצורך טיפול בהוצאת "שחורים". בעת פנייתה הראשונה, היו בפניה פצעי אקנה, ובהנחיית רופא עור המטפל בה, היא ביקשה מהנתבעת שלא לגעת בפצעים, אלא לטפל בניקוי אותם קומודונים שחורים בלבד.
התובעת טענה כי במהלך הטיפול חשה כאבים בפניה, היא שבה והזהירה את הנתבעת שלא לגעת בפצעים, אך היא התעלמה מדרישה זו, נגעה בפצעים, פתחה אותם, והשתמשה בתכשירים שונים שחשפו את פניה לשטפי דם ולפצעים פתוחים ובעקבות כך נותרו בפניה צלקות קשות.
למרות זאת, התובעת חזרה ושבה ולקבל עוד טיפולים קוסמטיים אצל הנתבעת, מאחר שהאמינה להבטחותיה, כי בתום גמר תכנית הטיפולים ובאמצעות הטיפול הקוסמטי הניתן על ידה יחול שיפור משמעותי במצב פניה. אולם בפועל מצב פניה הלך והחמיר ואף הנתבעת לא נמנעה לנקוט הליך דרסטי של קילופי עור באמצעות מריחת חומרים כימיים חריפים.
בעקבות הנזקים נאלצה התובעת להימנע מלהיחשף בציבור ובשל חומרת הפגיעה היא פנתה למרפאת עור בבית חולים, שם הומלץ לה לקבל טיפול תרופתי אשר גרם לנשירת שיער קשה, כחלק מתופעות הלוואי של השימוש בתרופה והיא נאלצה להימצא במעקב רפואי לזמן ממושך.
הטיפול גרם להחמרה של הפצעים ולצלקות
התובעת תמכה את תביעתה באמצעות חוות דעת של מומחה, אשר ציין כי בדק את התובעת ומצא בעור פניה צלקות שקועות בשתי הלחיים. לדעת המומחה, התובעת נזקקת לשימוש בתכשירי איפור לצורך הסתרת הצלקות על בסיס קבוע, ותיקון הצלקות מצריך טיפולים אסתטיים שונים ומגוונים שעלותם עשרות אלפי שקלים. עוד קבע המומחה כי מצב פניה מזכה את התובעת בנכות צמיתה בשיעור של 20%.
הנתבעת לא הגישה כתב הגנה ומשחלף המועד להגשת כתב הגנה והנתבעת לא עשתה כן, עתרה התובעת לקבל את פסק דין בהיעדר הגנה. בסופו של יום, בית המשפט קיבל את התביעה, וחייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצויים בסך כולל של 297,050 שקלים, שמתוכם 200,000 שקלים בגין נזק לא ממוני, בתוספת הוצאות משפט בסך של 8,000 שקלים ושכר טרחת עורך דין בסך של 40,000 שקלים.
ת.א 001871/06