www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית ספינה ביפידה, כיצד לקבל פיצויים בגין אי אבחון שדרה שסועה?

רשלנות רפואית ספינה ביפידה, כיצד לקבל פיצויים בגין אי אבחון שדרה שסועה?

ספינה ביפידה המכונה גם שדרה שסועה היא מום מולד בעמוד השדרה של העובר, המתפתח במהלך השבועות הראשונים של ההריון. המום בא לידי ביטוי בפתח בחוליה או במספר חוליות ובלט של עצבי חוט השדרה דרכו. כתוצאה מהפגיעה בעצבים היוצאים מהחוליות, עלולה להיגרם פגיעה מוטורית חמורה ואף שיתוק במתן צואה ושתן. 


אי אבחון המום בזמן, באמצעות בדיקות שגרתיות כמו בדיקת חלבון עוברי ובדיקת סקירת מערכות. עלול לגרום נזק חמור והתמודדות עם קשיים רבים לאורך החיים, ואף בשל אבחון שגוי נשללת מההורים הזכות להחליט האם ברצונם לבצע הפסקת הריון באופן יזום, כדי למנוע הולדה בעוולה וחיים רצופים בסבל, לכן אי זיהוי ספינה ביפידה נחשב לרשלנות רפואית.


כדי להוכיח כי אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית בגין אי אבחון וביצוע רשלני של סקירת מערכות, ההורים נדרשים לפנות אל מומחים רפואיים בתחום הילודה, ולבקש חוות דעת מקצועית, המוכיחה על סמך הרשומה הרפואית ומצבו של הילד, כי הרופא המטפל פעל שלא על פי הפרקטיקה המקובלת, וכתוצאה מכך נגרם נזק חמור לתינוק ולהוריו. 


בית המשפט בוחן כל מקרה לגופו באמצעות הראיות והעדויות השונות, פרטי המקרה הנתון ונסיבות האירוע. בית המשפט מברר האם התקיימו היסודות של עוולת הרשלנות, שהם: קיומה של חובת זהירות של הרופא כלפי הילד הסובל משדרה שסועה, האם חלה הפרה של אותה חובה, האם בגין ההפרה נגרם נזק בר תביעה והאם קיים קשר סיבתי בין התנהגות הרופא לנזק. אם התקיימו כל היסודות של עוולת הרשלנות, יקבע בית המשפט כי אכן הייתה רשלנות ויפסוק פיצויים לתובע על פי חומרת הנזק. 


מעל שמונה וחצי מיליון שקלים לקטין שנולד עם ספינה ביפידה


בשנת 1993, נולד התובע, כשהוא סובל ממום מולד המכונה ספינה ביפידה, בקוטר של שלושה סנטימטרים. כתוצאה מהמום, התובע סובל מיום היוולדו מתסמונות ומהפרעות שונות בתפקוד, ובהן: הידרוצפלוס, פגיעות נוירולוגיות, אורתופדיות ואורולוגיות שונות, לרבות: שיתוק חלקי של פלג הגוף התחתון, חולשה בפלג הגוף העליון ואי שליטה על הסוגרים.


התובע פנה אל בית המשפט והגיש באמצעות הוריו תביעה בעילת רשלנות רפואית בגין אי זיהוי שדרה שסועה בבדיקת אולטרה סאונד. התובע דרש לקבל פיצויים עבור הנזקים החמורים שנגרמו לו ולהוריו, בגין רשלנות רפואית בהריון, הולדה בעוולה, הפרת חובה חקוקה ופגיעה באוטונומיה.


התביעה הוגשה נגד עיריית ירושלים אשר ניהלה במסגרת טיפת חלב את מעקב ההריון של האם עד לשבוע 27, ונגד קופת חולים כללית, אשר הרופא העובד בשירותה, ביצע את בדיקות האולטרה סאונד אשר אליהן נשלחה האם במהלך ההריון.


בית המשפט קיבל את חוות דעת המומחים מצד התובע, וקבע כי אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית, על כן חייב את הנתבעים לפצות את הקטין בסך של למעלה משמונה וחצי מיליון שקלים, בגין עזרת הזולת וסיעוד לעבר ולעתיד, אובדן כושר השתכרות, הוצאות רפואיות, נזק לא ממוני ועוד. 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה גרידה, אשר בוצעה על-ידי הנתבע. מיד לאחר הגרידה התקין הנתבע בגוף התובעת התקן תוך רחמי. כעבור מספר ימים החל בגוף התובעת דימום חזק בעקבות נקב ברחם. לצערה, נאלצו הרופאים לכרות את רחמה... 

התובע נולד עם חוסר מולד באמה הימנית. בסקירת הריון שבוצעה לאם התובע במהלך הריונה עמו לא זוהה המום אצל התובע.  

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

בשבוע 21.5 להיריון, במסגרת בדיקת אולטרא סאונד לסקירת מערכות נצפה קיצור משמעותי באורך העצמות הארוכות של הגפיים ביחס לשאר איברי העובר.  

התובעת נולדה עם מום מולד בעיניה וכשהיא עיוורת. בכתב התביעה טענו התובעים לרשלנות של הנתבעים באי גילוי מומה של התובעת. 

מספר ימים ימים לאחר הלידה הבחינה האם כי עינה השמאלית של ביתה סגורה. הבדיקות הצביעו כי התינוקת סובלת ממיקרופטלמיה בעין שמאל ומהתפתחות בלתי תקינה של הרשתית.  

הידבקות לאחר לידה וזיהום, רשלנות רפואית - המערערת נולדה בשנת 1957 בבית החולים אלישע. כעבור שישה ימים הוחזרה לביתה. מספר ימים לאחר מכן נתגלתה אצלה תופעה של הקאות ואיבוד נוזלים.  

רופאי קופת החולים גרמו להפסקת הריונה של התובעת ללא הצדקה. 

התובעים הינם הוריה של תינוקת אשר נולדה טרם זמנה, כאשר אמה, התובעת הראשונה, הייתה בחודש השישי להריונה. 

הרופאים לא השכילו לאבחן את המום המולד במערכת השתן ממנו סובל התובע. אי לכך, הוגשה כנגדם תביעה בגין רשלנות רפואית שעילתה הולדה בעוולה... 

אם שהיתה בהריון עם התקן תוך-רחמי, בחרה להתעלם מהסיכון הרפואי, ולהקשיב להמלצת הרב, שעודד אותה להמשיך בהריון. הקטין נולד בלידה המוקדמת, כשהוא סובל משיתוק מוחין, וההורים טענו כי הם לא קיבלו את המידע הרפואי המלא, על כן הגישו תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית בהריון ובלידה.  

התובעת עברה טיפולי פוריות במהלך שש שנים ונשלחה לטיפול הפריה חוץ גופית בהיותה בת 41. האם מדובר ברשלנות? 

האם עברה במהלך ההריון 6 בדיקות אולטרסאונד שנמצאו תקינות, עם זאת בתה נולדה עם מום של חוסר בארבע אצבעות בכף ידה הימנית. 

אם כבדת משקל נשלחה לביצוע סריקת מערכות במכון מור. הבדיקה יצאה תקינה, אך התינוקת נולדה עם מום גדול בעמוד השדרה, הגורם לה סבל רב לאורך כל חייה. 

ההורים הגישו תביעה בגין רשלנות בלידה, בטענה כי הרופא נדרש לבצע ניתוח קיסרי, במקום לידה טבעית. 

הורים לקטין שנפטר בגיל שלוש שנים, תבעו את בית החולים, בגין ניהול רשלני של הלידה. הקטין שסבל מהאטות בדופק, בעת הלידה, נולד ללא נשימה, ובשל תשניק סב לידתי, הוא נותר עם שיתוק מוחין ונכות בשיעור 100%. 

התינוק להורים שהם קרובי משפחה נולד עם תסמונת Bardet Biedl, לאחר כעשרים שנה, הגישו ההורים תביעת רשלנות רפואית, בגין נזק גוף שנגרמו לבנם בשל הולדתו בעוולה. 

ילדה שנולדה עם מומים רבים, נפטרה בגיל 10, ההורים תובעים את בית החולים בגין רשלנות בהריון ובלידה. 

החלטה של השופטת דורנר אשר מאתגרת את פסק דין המר בכל הנוגע להתיישנות בגין רשלנות בלידה והולדה בעוולה... 

האם הריון עם התקן תוך רחמי הסתיים בלידה מוקדמת בגין רשלנות רפואית? האם האישה לא קיבלה מידע אודות הסיכונים שבהריון עם התקן תוך רחמי? 



תגיות: אוביטרל,