www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית במחלת אפילפסיה – כיצד להגיש תביעה?

רשלנות רפואית במחלת אפילפסיה – כיצד להגיש תביעה?

אפילפסיה המכונה גם מחלת הנפילה, היא הפרעה נוירולוגית הקשורה לפגם בפעילות החשמלית במוח. אפילפסיה עלולה להיגרם עקב פגם בהתפתחות המוח, נטייה גנטית, או חבלת ראש, ואף במקרים מסוימים הגורם למחלה אינו ידוע.


ההפרעה מאופיינת בפרכוסים אפילפטיים, באובדן הכרה ובעוויתות. ההתקפים האפילפטיים נובעים מהתפרצויות של פעילות חשמלית לא תקינה בתאי העצב במוח, ויכולים לבוא לידי ביטוי באירועים קצרים וכמעט בלתי ניתנים להבחנה ובתקופות ממושכות של רעידות חזקות. ההתקפים עלולים להופיע ללא גירוי חיצוני, אך לעיתים עלולים להופיע בעקבות גירוי חיצוני כמו אור בוהק ומרצד. לרוב התקף אפילפטי חולף מעצמו, ובין ההתקפים אין שום סימפטומים אחרים, והחולים מרגישים ומתפקדים באופן נורמלי.


רשלנות בתהליך אבחון של אפילפסיה


ישנם למעלה מארבעים סוגים של אפילפסיה, וכל סוג בא לידי ביטוי בשילוב ייחודי של סוג פרכוס בצירוף ממצא ייחודי, בטיפול המתאים לו ובפרוגנוזה האופיינית לו. רשלנות רפואית יכולה לבוא לידי ביטוי באבחון שגוי של סוג התסמונת האפילפטית, או באבחון אפילפסיה בנבדק שסובל מבעיה רפואית אחרת.


עיקר הטיפול באפילפסיה הוא טיפול תרופתי מניעתי. ברוב המקרים לא ניתן לרפא את המחלה באמצעות טיפול תרופתי ובמקרים קשים במיוחד ניתן לשקול ניתוח. רשלנות רפואית במחלת אפילפסיה יכולה לבוא לידי ביטוי באבחון לקוי ומתן טיפול לא מתאים בתסמונות ומחלות נוירולוגיות.


אי הפנייה לביצוע בדיקות מתאימות


כדי לאבחן אפילפסיה יש להפנות את המטופל לבדיקת EEG, מכיוון שמדובר באבחון התדר החשמלי, והבדיקה מאפשרת לבצע רישום של הפעילות החשמלית של המוח בזמן אמת. בדיקות כמו: MRI או סי.טי לא מבטיחות אבחון מדויק, עם זאת מומלץ לבצען כדי לבדוק אם נגרם נזק אזורי או מאסיבי למדורים במוח. כמו כן, בדיקת MEGG מאפשרת לאתר את המיקום של המוקד האפילפטי ברמת דיוק גבוהה מאוד.


במקרים מסוימים יש לאשפז את הנבדק במשך מספר ימים, ולבצע בדיקה בשילוב צילום וידאו, כדי שניתן יהיה להתרשם במקביל מדפוסי הפעילות החשמלית המוחית ומהתמונה הקלינית בזמן התקף אפילפטי. אי הפניית מטופל לביצוע הבדיקות המתאימות עלול להוות עילה להגשת תביעת רשלנות במקרה שנגרם  למטופל נזק.


רשלנות רפואית בטיפול באפילפסיה יכולה לבוא לידי ביטוי במתן תרופות בעלות תופעות לוואי ללא מעקב צמוד ואבחון של הופעתן. תרופות מסוימות עלולות  לגרום לנזק קל בצורה של פריחה בעור, ואולם תרופות אחרות עלולות להוביל לדלקת חמורה בכבד ואף לאנמיה.


מתן תרופות נגד אפילפסיה לאדם בריא


רשלנות רפואית יכולה לבוא לידי ביטוי גם כאשר רופא מאבחן מטופל כמי שסובל מאפילפסיה בעוד שהוא סבל מהתקף אחר, שיכול להתרחש עקב התייבשות קיצונית של הגוף, התקף חרדה קיצוני, או כתוצאה מגידול סרטני או מתסמונת גנטית אחרת. הרופא עלול להעמיד את החולה בסכנת חיים, בשל האבחון השגוי והתאמת  טיפול לקוי למחלה, ואף התרופות נגד אפילפסיה עשויות להחמיר את מצבו ולסכן את חייו.


כדי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באבחון או בטיפול במחלת אפילפסיה, יש לפנות בשלב ראשון אל מומחה בתחום הנוירולוגיה ולבקש חוות דעת רפואית, המוכיחה כי קיים קשר סיבתי בין אופן הטיפול לנזק שנגרם למטופל. כדי לקבל פיצויים בגין רשלנות רפואית יש להוכיח באמצעות הרשומה הרפואית וראיות נוספות כי התקיימו היסודות של עוולת הרשלנות, וכי הרופא נהג שלא על פי הפרקטיקה המקובלת.

 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?