www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בבדיקת גסטרו

רשלנות רפואית בבדיקת גסטרו

גסטרו הוא תחום במסגרת מדע הרפואה, העוסק בטיפול במחלות ובזיהומים שונים המתרחשים בדרכי העיכול. פרוצדורות גסטרו הן פעולות הקשורות למערכת העיכול, אשר מתבצעות לצורך אבחנה וטיפול של מחלות במערכת העיכול כמו מחלת מעי דלקתית, כיבי קיבה, סרטן המעי הגס, צליאק וכדומה.

 

הפעולות הנפוצות ביותר לאבחון בעיות גסטרו הן קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה, אולם בהתאם לצרכים הרפואיים ניתן לבצע פעולות נוספות, כמו ביופסיה, צילום רנטגן, בדיקת נשיפה, בדיקת אולטרא סאונד ועוד. בפעולות גסטרו, כמו בכל הליך רפואי שגרתי או חריג, עלולות להתרחש טעויות אשר לעתים נחשבות לסבירות והגיוניות, אך במקרים מסוימים נחשבות לרשלנות רפואית.

 

אי הפנייה לרופא גסטרו

 

הפניה של רופא משפחה לרופא גסטרו מתבצעת בדרך כלל לאחר איתור מספר סממנים שעשויים להעיד על התפתחות מחלה או זיהום באזור מערכת העיכול. כמו למשל במקרים של שלשולים והקאות כרוניים, עצירות הגורמת לכאב קשה ומובילה לפגיעה בתפקוד היום יומי, תלונות המרמזות על מחלת מעי דלקתית או מחלת צליאק, חשד לכיבים פפטיים או לסרטן המעי הגס, זיהומים בדרכי העיכול, הפרעה בתפקודי כבד ואנמיה כרונית.

 

רופא משפחה עלול במקרים מסוימים להתעלם מתלונות המטופל, או עלול שלא לאבחן את מצבו הרפואי ולהימנע מלהפנותו לבדיקה אצל רופא גסטרו. במקרה שנגרם למטופל נזק משמעותי עקב אי הפניית רופא משפחה לבדיקה אצל רופא גסטרו, רשאי המטופל להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד רופא המשפחה.

 

רשלנות בבדיקת גסטרו

 

בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה הן הבדיקות המוכרות ביותר לאבחון בעיות במערכת העיכול. בדיקה שימושית נוספת היא בדיקת אנדוסקופיה שבמהלכה מוכנס סיב אופטי אשר בקצהו מצלמה דרך הפה אל הקיבה, ובאמצעותה ניתן לבדוק פתולוגיות בקיבה כמו כיבי קיבה ומצבים נוספים. כדי לאבחן פגיעה בכבד ובדרכי המרה רופאי גסטרו מבצעים בדיקות הדמיה שונות, כמו EUS, ERCP ו - MRCP.

 

מדובר בבדיקות רפואיות פולשניות הכרוכות בהחדרת עצם זר לגופו של הנבדק. טרם ביצוע הבדיקה נדרש הרופא למסור למטופל מידע מלא אודות הליך הבדיקה, ולהסביר לו בפירוט על תופעות לוואי וסיבוכים אפשריים שעלולים להתרחש בעקבותיה.

 

רוב פעולות הגסטרו מתבצעות תחת טשטוש או הרדמה, ולמרות שמדובר בבדיקות שהן יחסית בטוחות, עדיין קיים סיכוי להופעת סיבוכים שונים, כגון תגובה אלרגית וקשיי התעוררות. כאשר הרופא אינו מתמודד עם הסיבוכים כפי שמצופה ממנו, וכתוצאה מכך נגרם נזק קשה למטופל, ייתכן שמדובר במקרה של רשלנות רפואית.

 

אי מתן טיפול מתאים

 

רופא גסטרו נדרש לבחון לעומק את מצבו הרפואי של המטופל, להכיר את ההיסטוריה הרפואית ולברר מהם התסמינים שמהם הוא סובל. לאחר קבלת תוצאות הבדיקה, הרופא נדרש לנסח חוות דעת רפואית מקיפה, המתארת את מצבו הרפואי ומפרטת את ממצאי הבדיקה לצורך מתן טיפול מתאים.

 

רופא שביצע אבחון שגוי או התנהל ברשלנות במהלך הטיפול הרפואי, ועקב כך גרם נזק חמור למטופל, כמו למשל, במהלך ביצוע קולונוסקופיה פעל בפזיזות או בחוסר זהירות וגרם לחור במעי - ייתכן כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית, וניתן יהיה להגיש נגדו תביעה משפטית.

 

בחלק מפעולות גסטרו, הרופא עשוי להיתקל בקשיים להשלים את התהליך האבחנתי, מאחר שאיברי מערכת העיכול הם צינורות, וחסימה כלשהי לאורך הצינורות עלולה למנוע את המשך ההתקדמות האבחנתית ולהוביל לאי השלמת הבדיקה. במקרים מסוג זה, הרופא נדרש לדווח מיד על חוסר השלמת הפעולה ולהפנות את המטופל לבדיקה חוזרת או בדיקה אחרת. חוסר דיווח או אי הפניה לבדיקות המתאימות עלול להיחשב לרשלנות רפואית.
 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: טיפול אלטרנטיבי, אבילק, אבודרט, אינסולין, דיאבטס אינסיפידוס, אנטיביוטיקה, נכות, עילת תביעה,