www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית במחלת אסתמה

רשלנות רפואית במחלת אסתמה

אסתמה היא מחלה דלקתית של דרכי הנשימה הנגרמת בדרך כלל כתוצאה מאלרגיה ובאה לידי ביטוי ברגישות יתר של דרכי הנשימה עד כדי התכווצות יתר וחסימתם. אסתמה עלולה לגרום להתקפי שיעול ומחנק, לקוצר נשימה, לצפצופים, למועקה בחזה ופליטה רבה של ליחה.

 

אסתמה היא המחלה הכרונית השכיחה ביותר אצל ילדים, אך יכולה להופיע גם אצל מבוגרים. התקפי אסתמה שאינם מטופלים כראוי גורמים לקוצר נשימה קשה ביותר ועלולים להוביל לנזקים ארוכי טווח ובמקרים חמורים אסתמה עלולה לגרום למוות.

 

הגורמים לאסתמה הם שילוב של גנטיקה עם גורמים סביבתיים כמו זיהום אוויר, עישון פאסיבי ואקטיבי, אלרגנים כמו: קרדית אבק הבית, אבקות פרחים, פרוות  חתולים וכלבים ועוד. התסמינים עלולים להופיע ולהחמיר בעת חילופי עונות עקב שינויים במזג האוויר, כתוצאה מפעילות גופנית, בעקבות שימוש בתרופות, חשיפה לאלרגנים שונים, וגם בשל מחלות ויראליות של דרכי הנשימה ומתח נפשי.

 

טיפול מניעתי ותרופתי לחולי אסתמה

 

אבחון של אסתמה נעשה בהתאם לתסמינים הקליניים של החולה ומדידת תפקודי הריאות. הטיפול במחלה מתבסס על טיפול מניעתי ותרופתי, כאשר הטיפול  בהתקפים הוא סימפטומטי בלבד, מאחר שעדיין לא נמצאה דרך לרפא את המחלה. קיימים שני סוגי טיפולים עיקריים: באמצעות מרחיבי סמפונות לטווח קצר, ובאמצעות שימוש בתרופות כמו סטרואידים המדכאות את התהליך הדלקת לטווח ארוך.

 

רשלנות רפואית אצל חולי אסתמה עלולה לבוא לידי ביטוי באבחון שגוי או באבחון מאוחר, במתן תרופות שאינן מתאימות לחולה ובאי עריכת מעקב רפואי.  אבחון אסתמה דורש בדיקה מעמיקה של ההיסטוריה הרפואית של המטופל, מאחר שמדובר במחלה תורשתית, וכאשר יש קרובי משפחה החולים באסתמה, גדל הסיכון ללקות בה. הרופא נדרש לערוך בירור מקיף לגבי הסימפטומים שהמטופל חווה ולבצע על פי הצורך בדיקת ריאות.

 

אבחון רשלני של אסתמה עלול לגרום לנזק משמעותי

 

במקרה שהרופא אינו נוהג על פי הפרקטיקה המקובלת ומתעלם מתלונותיו של המטופל, אינו מברר על ההיסטוריה הרפואית, אינו עורך בירור לגבי הגורמים להתקפים, ואינו שולח אותו לבדיקות הדרושות, הוא עלול לגרום לנזק משמעותי, מכיוון שהתקף אסתמה חייב להיות מטופל באופן מידי.

 

כאשר החולה אינו מאובחן, הוא לא מקבל את הטיפול המתאים בזמן, דבר שעלול להחריף את התסמינים ולגרום נזק לטוח הארוך, על כן מדובר ברשלנות באבחון. רשלנות באבחון עלולה להתרחש גם כאשר הרופא שולח את המטופל לבדיקת ריאות, אך הוא טועה בפענוח תוצאות הבדיקה, וקובע כי המטופל אינו סובל מאסתמה בשעה שהוא לוקה במחלה.

 

טיפול רפואי סביר חייב להיות הן מניעתי והן תרופתי. רופא אשר אינו נותן מענה לשני הצדדים של הטיפול וגורם בכך נזק משמעותי למטופל, ייתכן ותוטל עליו אחריות בגין רשלנות רפואית. כמו כן, בחירה שגויה בתרופה עלולה להיחשב כרשלנות בטיפול.

 

בנוסף, חולי אסתמה צריכים להיות במעקב רפואי, כדי למנוע הידרדרות של המחלה. על הרופא מוטלת החובה להיות ער לסימנים המעידים על החמרה במצב כמו עלייה בתדירות ההתקפים, צורך מתגבר בשימוש בתרופות וכדומה, ובהתאם לכך להעניק טיפול ראוי.

 

תביעת רשלנות רפואית תוגש במקרה שנגרם לחולה אסתמה נזק משמעותי כתוצאה מאבחון, טיפול או מעקב רפואי שנעשו בניגוד לפרקטיקה המקובלת. על התובע להוכיח באמצעות חוות דעת של מומחים רפואיים, כי קיים קשר סיבתי בין הנזק להתנהלות הרופא. במידה שיחליט בית המשפט כי אכן מדובר ברשלנות רפואית, הוא יקבע את שיעור הפיצויים בהתאם לחומרת הנזק הממוני והלא ממוני. 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: דיאבטס אינסיפידוס, נכות, אבילק, אווסטין, טיפול אלטרנטיבי, אנטיביוטיקה, אינסולין, עילת תביעה,