רשלנות רפואית בדלקת מפרקים

דלקות מפרקים היא תופעה רפואית נפוצה הכוללת קבוצת מחלות הגורמות נזק וכאב למפרקי הגוף. המחלות עלולות להיות זיהומיות, דלקתיות או ניווניות ולעתים הדלקת מלווה בהגבלת תנועה, בחום ובנפיחות מקומית. דלקת עשויה להיות קלה ולהוות פגיעה מינורית באיכות החיים, אך גם עלולה להיות חמורה ומתקדמת ואף להוביל לנכות.
האבחון של הגורם לכאבי המפרקים הוא ברוב המקרים קליני, בהתאם לתסמינים האופייניים ולבדיקה הגופנית שעורך הרופא. תסמינים נוספים של המחלות השונות ניתן לגלות בבדיקת דם, בבדיקת שתן ובאמצעות צילום רנטגן. ניתן לאבחן את הגורם לכאבים גם בעזרת לקיחת נוזל מהמפרק ושליחתו למעבדה. בדיקת הנוזל מאפשרת לקבוע אם מדובר בדלקת מפרקים, ואם הדלקת נגרמה מזיהום או מסיבה אחרת.
אבחון רשלני עלול להוביל לניתוח להחלפת המפרק
מכיוון שגורמים רבים יכולים לגרום להיווצרות של דלקת במפרקים, ישנם טיפולים רבים ומגוון רחב של תרופות שמיועדים לטיפול בדלקת, כמו: סטרואידים, אנטיביוטיקה, תרופות אנטי ראומטיות, תרופות ביולוגיות ועוד. דלקת פרקים ראומטית אינה ניתנת לריפוי והטיפול בה מתבסס אך ורק על שיכוך הכאב באמצעות פיזיותרפיה. במקרים חמורים נאלצים החולים לעבור ניתוח להחלפת המפרק הפגוע במפרק מלאכותי.
כל סוג של מחלה דורש טיפול שונה, לכן ישנה חשיבות רבה לאבחון נכון של הגורם לדלקת מפרקים. ללא טיפול מתאים הדלקת עלולה להחמיר ולגרום נזק משמעותי למפרק עד להיווצרות נכות צמיתה. רשלנות באבחון של דלקת מפרקים שגרמה למטופל נזק חמור, יכולה להיות עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית.
מתן תרופות שאינן מתאימות לדלקת מפרקים
במקרים מסוימים למרות שהאבחנה המדויקת, החולה מקבל טיפול רשלני בדלקת מפרקים, שיכול לבוא לידי ביטוי במתן תרופות לא מתאימות, מבלי לבדוק את הרקע הרפואי של החולה. או מתן תרופות בעלות תופעות לוואי שליליות ביותר, כמו למשל מתן סטרואידים שמטרתם להפחית את חומרת הדלקת, אך בשימוש ארוך טווח, עלולים לגרום נזק חמור למערכת החיסון.
כמו כן, הרופא נדרש לעקוב אחרי מצבם הבריאותי של החולים ולדאוג לכך שיבינו את תופעות הלוואי, ואת מידת הצורך להפסיק את נטילת התרופה, בהתאם לתסמינים חריגים. מעבר לכך, רשלנות רפואית בטיפול יכולה לבוא לידי ביטוי במקרים שבהם הטיפול לא התאים לסוג הדלקת, או הוביל להחמרת התסמינים.
במקרה של חשש לרשלנות רפואית באבחון או בטיפול בדלקת מפרקים, יש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית, כדי לברר האם קיימת עילה להגשת תביעה. עורך הדין אוסף את המסמכים הרפואיים ואת התיעוד ברשומה הרפואית ומפנה את המטופל למומחה רפואי.
המומחה יכול לברר האם קיים קשר סיבתי בין התנהלות הרופא לנזק, ולהכריע האם הרופא סטה מרמת הזהירות הסבירה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל. בעקבות חוות דעת של המומחים ניתן להחליט האם יש עילה להגשת תביעה נגד הרופא המטפל. כדי לקבל פיצויים התובע נדרש להוכיח בפני בית המשפט שנגרם לו נזק בשל הטיפול הרשלני של הנתבע.