www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בטיפול ואבחון מחלה אוטואימונית

רשלנות רפואית בטיפול ואבחון מחלה אוטואימונית

אימונולוגיה הוא תחום רפואי העוסק במערכת החיסון. מחלה אוטואימונית היא הפרעה כרונית במערכת החיסון העצמי של הגוף, וכיום מוכרות למעלה משמונים מחלות אוטואימוניות, כגון: צליאק, טרשת נפוצה, איידס, פסוריאזיס, גרייבס, זאבת, סוכרת נעורים ועוד. עקב המגוון הרב של המחלות קשה מאוד לאבחן אותן ולטפל בהן.

 

מחלה אוטואימונית נגרמת מתגובה מוטעית של מערכת החיסון נגד תאים ורקמות בריאים. המחלה מתאפיינת בכך שתאי מערכת החיסון בגוף מאבדים את הסבילות החיסונית שלהם ותוקפים תאים ורקמות של הגוף עצמו במקום לתקוף פולשים חיצוניים. המחלה עלולה להשפיע על איבר אחד או יותר, או על סוגי רקמה שונים, ואף ניתן לחלות בשתי מחלות חיסון עצמי בו זמנית.

 

אחת המחלות האוטואימוניות הקשות ביותר, היא טרשת נפוצה אשר גורמת לפגיעה הדרגתית וקשה במערכת העצבים. למרות ריבוי המחקרים, עדיין לא נמצאה תרופה אשר תגרום לשיפור במצב החולים בטרשת נפוצה, והטיפול הוא בעיקר בתסמיני המחלה באמצעות סטרואידים ופיזיותרפיה.

 

גורמים רבים מעורבים במחלות אוטואימוניות ואין גורם אחד המוביל לפריצתן, כגון: חשיפה למזהמים כימיים, חיידקים ווירוסים, תזונה לקויה, מתח נפשי גבוה, הפרעות חיסון מולדות וגנטיות, על כן קשה מאוד וכמעט בלתי אפשרי למנוע את המחלות. לעתים מחלות אוטואימוניות חולפות מעצמן, אך רוב החולים סובלים באופן אקטיבי וכרוני מהמחלה והתסמינים הקשים, שהולכים ומתרבים עם הזמן, עלולים לגרום לנכות קשה, לפגיעה עוברית ואף למוות בטרם עת.

 

רשלנות באבחון מחלות אוטואימוניות

 

האבחון של מחלה אוטואימונית מתבסס על התמונה הקלינית הכוללת של המטופל, לרבות תסמינים מרכזיים, ממצאי בדיקה גופנית, תוצאות בדיקות מעבדה כולל: בדיקת נוגדנים בדם, בדיקת דם של מדדי דלקתיות והערכת תפקודית של האיברים. במקרים מסוימים יש צורך להיעזר בבדיקות הדמיה כדי לוודא שהאבחנה של מחלה אוטואימונית אכן מדויקת.

 

רשלנות רפואית באבחון מחלה אוטואימונית יכולה לבוא לידי ביטוי באי שליחת המטופל לבדיקות המתאימות למרות התסמינים שעליהם הוא מתלונן, בביצוע של בדיקת אבחון לא תקינה או אבחון שגוי של הממצאים.

 

תביעה בגין רשלנות רפואית באבחון מחלה אוטואימונית ניתן להגיש במקרה שלמטופל נגרם נזק משמעותי, עקב אבחון מאוחר או שגוי. לשם הגשת תביעה יש להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום רשלנות רפואית, ולקבל חוות דעת של מומחים רפואיים, אשר תבסס את הטענה לעוולת הרשלנות, ותוכיח כי קיים קשר סיבתי בין האבחון או היעדר אבחון של מחלה אוטואימונית לבין הנזק שנגרם למטופל.

 

רשלנות בטיפול במחלות אוטואימוניות

 

הטיפול במחלות אוטואימוניות הוא טיפול מורכב. מחלה אוטואימונית נחשבת למחלה כרונית שאין לה מזור, ורופאים המתמחים בטיפול מחלה אוטואימונית מתמקדים בהקלה על הסימפטומים, ומנסים שילובים שונים של תרופות אנטי דלקתיות, תרופות לדיכוי מערכת חיסון, סטרואידים, ותרופות ממוקדות שמטרתם להרוג מולקולות דלקתיות, או נוגדנים המיועדים לווסת את מערכת החיסון.

 

רשלנות בטיפול במחלות אוטואימוניות לבוא לידי ביטוי במתן תרופות שאינן מתאימות, התעלמות ממחלות רקע שמהן סובל המטופל, או מרגישויות לחומרים ספציפיים, או עקב רשלנות  במעקב הרפואי, או טיפול ללא הסכמה מדעת של המטופל. 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אווסטין, עילת תביעה, דיאבטס אינסיפידוס, אנטיביוטיקה, נכות, אינסולין, אבילק, טיפול אלטרנטיבי,