www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית במתיחת פנים

רשלנות רפואית במתיחת פנים

הרצון להיראות צעירים ונאים יותר מניע נשים וגברים רבים למתוח את עור הפנים כדי לקבל מראה טבעי ורענן. אחד מהטיפולים המבוקשים ביותר בענף ניתוחים פלסטיים, הוא ניתוח למתיחת פנים, אשר מקנה לעור הפנים מראה צעיר יותר ומשיב את רקמות העור של הפנים, הצוואר והסנטר למקומן המקורי, זאת לאחר חשיפה מרובה לשמש ושינויים הורמונאליים הגורמים לירידה בגמישות העור.

 

פנים לא סימטריות

 

בעקבות טיפולים שונים למתיחת הפנים, עלולות להיווצר צלקות, פנים לא סימטריות, כתמי פיגמנטציה וכדומה. חלק מן הנזקים המתרחשים בהליך הרפואי, אינם תלויים ברופא המנתח ועלולים להתרחש גם אם הניתוח בוצע בצורה מקצועית ומקובלת, אולם ישנם מקרים שנגרם נזק בשל רשלנותו של המנתח.

 

רשלנות בייעוץ הראשוני

 

רשלנות רפואית במתיחת פנים יכולה להתרחש כבר בשלב הייעוץ הראשוני, שבו מחויב המנתח למסור את כל המידע הרלוונטי, לפרוש את כל הסיכונים האפשריים וסיכויי הצלחה של מתיחת פנים, ולהחתים את המועמדים על טופסי הסכמה מדעת.

 

בייעוץ הראשוני המנתח נדרש לברר מה מפריע למטופלים במראם וכיצד הם מצפים להיראות אחרי הניתוח. אם המנתח אינו מבצע את הבדיקות המקדימות הדרושות עלולה להתרחש רשלנות רפואית בשלב האבחון, ואף אם נבחרת שיטת ניתוח לא מתאימה, נופל פגם במהלך הניתוח ולא בוצע מעקב רפואי ונותר נזק ייתכן כי מדובר ברשלנות.

 

פגיעה באוטונומיה של המטופלים

 

במקרה שהמנתח אינו ממלא את חובתו כלפי מטופליו בצורה סבירה ומקובלת, הוא פוגע בזכותם לקבל החלטה על הניתוח, על בסיס המידע הרפואי הרלוונטי. באפשרות המטופלים להגיש תביעה בעילה של פגיעה באוטונומיה ותביעה בגין הנזקים, אם הוכח קשר סיבתי ונגרם נזק שלא היו מודעים לו, ואם היו מודעים, היו בוחרים שלא לעבור את הניתוח הפלסטי.

 

רשלנות בשלב הבדיקות המקדימות

 

טרם מתחילים בהליך הרפואי, המנתח נדרש לבצע בדיקות מתאימות, כדי לבחון אם המטופלים מועמדים ראויים לניתוח שאותו הם מעוניינים לעבור. המנתח נדרש לבדוק את עברם הרפואי ומצבם הבריאותי של המועמדים, לברר האם עברו ניתוחים קודמים, האם קיימת רגישות לתרופות, האם סובלים ממחלות שונות ועוד. אי עריכת בירור רפואי מקיף או פענוח לא נכון של התוצאות, עלולים להוביל לקבלת החלטה שגויה, ועקב כך, עלול להיגרם נזק שניתן היה למנוע אותו, אם הרופא לא היה מתרשל.


רשלנות במעקב הרפואי

 

בשלב הניתוח עצמו, המנתח מחויב לפעול במיומנות, לנקוט באמצעי זהירות כמו חיטוי ולערוך מעקב רפואי בתום הניתוח. עליו לזמן את המנותחים לביקורת ולעקוב אחרי תהליכי ההחלמה. אי מעקב רפואי ראוי עלול לגרום לאי אבחון של בעיה או סיבוכים אשר יחמירו בשל היעדר טיפול.

 

צלקות לאחר מתיחת פנים

 

בתביעה שהגישה אישה שעברה ניתוח מתיחת פנים הכולל הרמת עפעפיים ופילינג בלייזר, נטען כי נותרו בפניה צלקות מכערות וכתמי פיגמנטציה כתוצאת מרשלנות רפואית. לטענת התובעת היא לא קיבלה טרם ההליך הרפואי את מלוא המידע הרלוונטי, והמנתח הפלסטי התרשל בעת ביצוע הניתוח ועקב כך היא נותרה עם פנים לא סימטריות.

 

מנגד הרופא טען כי מדובר במטופלת שעברה מספר ניתוחים קוסמטיים בעבר, והייתה בהחלט מודעת לסיכונים הכרוכים. עוד הוסיף כי המטופלת קיבלה טיפול רפואי ראוי ונכון, זאת לאחר שחתמה על טופסי ההסכמה והפנימה היטב את משמעות ההליך.

 

בית המשפט קבע על פי חוות דעת של מומחים רפואיים, כי הניתוח בוצע במקצועיות ולא ברשלנות, עם זאת מצא מעט רשלנות בהתנהלות הרופא. בית המשפט סבר כי הנתבע היה צריך לברר מול המנותחת מהו מוצאה העדתי, מאחר שבעלי גוון עור כהה או מטופלים ממוצא מזרחי עלולים לסבול מסיכונים מעבר לרגיל, ומשלא עשה כן מדובר ברשלנות. לבסוף פסק לחובתו תשלום פיצויים בסך של 400,000 שקלים בגין פגיעה באוטונומיה, אבדן השתכרות, כאב וסבל והוצאות רפואיות נוספות.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

התובעת הגיעה לנתבע על מנת לעבור ניתוח קיצור קיבה. המנתח בחר לנתחה בשיטה שאינה מקובלת הקרויה ניתוח על שם סקופינרו... 

פיצויי בשל רשלנות רפואית בניתוח הקטנת שדים - לטענת התובעת, תוצאות הניתוח הן איומות כלשונה, לאחר שבשדיה נותרו אף כיום, 7 שנים לאחר הניתוח, צלקות מכוערות ומגעילות לא נוחות קשות להסתרה ובולטות 

התובעת פנתה לנתבעת, לקבלת יעוץ בדבר אפשרות למתיחת פנים, והוצע על ידה, טיפול חדשני בשיטת אפאטוס.  

ניתוח השתלת שיער נכשל וגרם לנזק אסתטי ולצלקות בראשו של התובע. 

הנתבע, רופא מומחה לכירורגיה פלסטית, ביצע ניתוח פלסטי-אסתטי באפה של התובעת. ניתוח זה בוצע, לטענת התובעת, ברשלנות, והיא תובעת פיצוי בגין נזקיה.  

התביעה הינה תביעה בגין רשלנות רפואית ונזק שנגרם לתובעת ולבני משפחתה בעקבות ניתוח שעברה התובעת בעקבות זאת שסבלה מהשמנת יתר.  

התובע הגיש תביעה זו כנגד הנתבע לפיצויים, עפ"י פקודת הנזיקין, בגין ניתוחי אף כושלים שבצעו באפו בבית חולים "כרמל" חיפה ע"ש ליידי דיוויס.  

התובע עבר ניתוח פלסטי אשר הותיר באפו מספר כשלים בולטים: צלקות, חור במחיצת האף ונפיחות בולטת. התובע זכה בפיצוי על נזק לא ממוני והחזר כספי בגין הניתוח 

התובע הגיע לניתוח באיבר מינו לצורך הארכה ועיבוי האיבר. בפני התובע הוצגו דוגמאות של אברי מין לאחר ניתוח. לתובע לא הוצגו הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח. התוובע סובל מתופעות קשות באיבר מינו. 

בית המשפט פסק פיצויים בסך כמיליון שקלים בגין רשלנות רפואית בקבלת הסכמה מדעת לניתוח תיקון ראיה Lasik... 

בית המשפט קבע כי חוות הדעת הרפואית אשר צורפה לכתב התביעה לא הייתה מפורטת כנדרש. אי לכך, נדחתה תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה... 

על פי חוק זכויות החולה, כל מטופל או מטופלת חייב\ת לתת הסכמה מדעת לפני טיפול רפואי. עניין זה הינו בעל חשיבות יתרה בניתוחי ברירה כגון ניתוח להקטנת חזה... 

התובע טען כי הרופאים לא השכילו לאבחן קרטוקונוס ממנו סבל, האם מדובר ברשלנות רפואית בניתוח לייזר מסוג Lasik?  

האם המטופל נתן הסכמה מדעת לביצוע ניתוח לייזר מסוג Lasik לתיקון ראיה? האם התובע היה מסרב לו ידע את הסיכון המדובר? 

ניתוח הגדלת חזה הינו ניתוח אלקטיבי, דהיינו ניתוח מבחירה. אי לכך, הפסיקה קבעה כי ההסבר הנדרש לביצוע הליכים רפואיים אלו, שאינם מחויביי המציאות, הינו נרחב יותר מניתוח רגיל... 

האם חובה על מטופל, אשר נגרם לו נזק בגין רשלנות רפואית בניתוח לייזר לתיקון ראיה, לעבור ניתוח מתקן על מנת לשפר מצבו הבריאותי? 

האם ניתוח לייזר לתיקון רוחק ראיה, אשר בוצע באופן חדשני במכון לניתוחי לייזר, התבצע בצורה רשלנית? האם הופרה חובת הזהירות? 

האם הניתוח הראשוני (בשתי העיניים) והניתוח המתקן (בעין ימין) בוצעו ברשלנות? האם הייתה הסכמה מדעת? האם התקיים קשר סיבתי? קראו עוד בפורטל רשלנות רפואית 

בחורה כבת 24 שנים עברה 3 ניתוחים באפה שגרמו לפגיעה תפקודית ולפגם אסתטי. כיום, התובעת סובלת מאף עקום, בעיות בנשימה ועוד נזקי גוף שונים... 



תגיות: דליפת סיליקון,