www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בטיפול במחלה

רשלנות רפואית בטיפול במחלה

לעתים במהלך טיפול רפואי במחלה, כמו במחלת הסרטן, או במחלות קשות אחרות, נופלות טעויות כתוצאה מאבחון שגוי, מתן תרופה לא מתאימה, או ביצוע בדיקות בצורה לקויה. לא כל טעות נחשבת לרשלנות רפואית, אולם אם למטופל נגרם נזק ממשי כתוצאה מטיפול רשלני במחלה, סביר להניח שיש לו עילה לתביעה.

 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית היא תביעה יקרה, שבדרך כלל נמשכת שנים. במקרים רבים התביעה לא מתקבלת, והתובע אינו זכאי לפיצויים ואף נדרש לשאת בהוצאות משפט גבוהות. כדי להוכיח כי חלה רשלנות רפואית בטיפול במחלה, חשוב לפנות בשלב ראשון אל מומחים רפואיים, כדי לקבל חוות דעת ולבדוק את האפשרות להגשת התביעה.

 

לחוות דעת של רופא מומחה יש משקל רב בעת הגשת התביעה, לכן חשוב לפנות למומחה שבקיא בתחום הרלוונטי לתביעה ואף שימש בעבר כמומחה בדיונים בבית המשפט. המומחה מברר האם הרופא התרשל בטיפול המחלה, ועקב כך גרם להחמרה במצב הבריאותי או לנזק קשה. ובנוסף בודק האם הרופא נהג בצורה סבירה, והאם ננקטו אמצעי זהירות כדי להבטיח את שלומו של המטופל. במקרה שבו נמצא קשר סיבתי בין התרשלות הרופא בטיפול במחלה לבין הנזק שנגרם למטופל, ניתן להגיש תביעה בגין עוולת רשלנות כדי לקבל פיצויים.

 

במהלך הדיון המשפטי, נעזר השופט בחומר רפואי רלוונטי שמוגש על ידי הצדדים, ובוחן האם הרופא הפר את חובת הזהירות המושגית והקונקרטית כלפי המטופל, תוך סטייה מהתנהגות סבירה. האם יש קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לבין הפרת חובה זו, והאם הרופא יכול היה לצפות את הנזק שנגרם למטופל, וניתן היה להימנע מהתרשלות.

 

טיפול רשלני במחלת רפלוקס גרם למטופל נזק במערכת העיכול

 

התובע, סבל במשך שנים ממחלת רפלוקס בקיבה, ועקב כך היו לו צרבות ודלקות חוזרות. לאחר טיפול תרופתי ארוך שלא הועיל, הופנה לטיפול במחלה באמצעות ניתוח בשיטה לפרוסקופית. במסגרת הניתוח תוקן הבקע הסרעפתי והרפלוקס טופל, באמצעות יצירת שסתום בין הקיבה לוושט. בעקבות תלונות רבות, ובדיקות נמצא כי הקיבה זלגה לתוך חלל הבטן והוחלט לבצע ניתוח מתקן, כדי להחזיר את הקיבה לבטן.

 

אולם גם הניתוח המתקן נכשל, וכתוצאה מכך נותרה לתובע נכות צמיתה במערכת העיכול בשיעור של 20%. התובע טען כי הצוות הרפואי פעל ברשלנות לאורך כל הטיפול במחלה, מכיוון שנותח בפעם הראשונה על ידי מתמחה, טרם עבר את כל הבדיקות המתאימות, הוא שוחרר מוקדם מהנדרש, והניתוח המתקן בוצע בעיכוב משמעותי. בית המשפט קיבל את התביעה, וקבע כי בית החולים פעל ברשלנות, על כן חייב אותו לשלם לתובע פיצויים בסך 233,000 שקלים.

 

רשלנות רפואית בטיפול לתיקון תופעת הזעת יתר בידיים

 

התובעת, ילידת 1976, סבלה מתופעה של הזעת יתר בכפות הידיים וכדי לטפל בבעיה, היא עברה ניתוח בהרדמה, על ידי ביצוע חתך באזור בית השחי והחדרת מכשיר חשמלי לצורך צריבת המערכת העצבית, המהווה גורם להזעת היתר. הניתוח בוצע כאשר שתי ידיה היו פרושות לצדדים. התובעת שוחררה מבית החולים ביום למחרת, ולאחר כחודש התלוננה על כאבים וירידה בתחושה ביד ימין. לטענת התובעת נגרמה לה פגיעה נוירולוגית כתוצאה ממנח לא נכון שבו היו זרועותיה מתוחות בזמן הניתוח, על כן מדובר ברשלנות רפואית.

 

בית המשפט מצא כי קיים קשר סיבתי בין מנח פרישת הידיים בעת הניתוח לנזק הנוירולוגי שנגרם לתובעת, וקבע כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית בניתוח, על כן חייב את בית החולים לשלם לתובעת פיצויים בסך של 252,400 שקלים.
 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אבודרט, אנטיביוטיקה, אווסטין, נכות, דיאבטס אינסיפידוס, אבילק, עילת תביעה, אינסולין,