www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית ברעלת היריון

רשלנות רפואית ברעלת היריון

רעלת היריון היא תגובה חריגה של גוף האשה ההריונית, שעלולה להתפתח במהלך החצי השני של ההיריון, לאחר השבוע ה - 20, במיוחד לקראת סופו, והיא חולפת רק לאחר הלידה ויציאת השלייה. המחלה מאופיינת בלחץ דם גבוה, בצקות, נפיחות בפנים ובאצבעות, כאבי ראש חזקים, טשטוש ראייה, עלייה בכמות  החלבון בשתן, ועלייה במשקל של יותר משני קילו בשבוע עקב אגירת נוזלים בגוף.

 

אבחון מוקדם עשוי למנוע הידרדרות במצבה הרפואי של האם

 

הסיבה לרעלת היריון אינה ידועה, והיא פוגעת בין חמישה עד תשעה אחוזים מהיולדות, כאשר קיימת שכיחות גבוהה יותר בהיריון ראשון אצל אמהות צעירות שגילן אינו עולה על 35. המחלה נחשבת למצב רפואי מסוכן הכרוך בסיכון לתחלואה, ליתר לחץ דם שעשוי לגרום לשטפי דם במוח ואף לתמותה של האם. המחלה עלולה לפגוע גם בתפקוד השלייה ועקב כך ירידה באספקת הדם לעובר, דבר המשפיע על צמיחתו, ובמקרים חמורים עלול לגרום למות העובר.

 

במקרים רבים של רעלת היריון חריפה, לאחר שבוע 34 או יותר, הרופאים מעדיפים לזרז את הלידה, או לבצע ניתוח קיסרי, כדי למנוע את הפגיעה הקשה באם. כאשר המחלה פורצת בשלבי ההיריון המוקדמים יותר, כשהעובר עדיין אינו בשל, הרופאים נדרשים לדאוג לבשלות העובר ולהבשלת הריאות על ידי מתן סטרואידים. אולם כל מקרה נבדק לגופו, וההחלטה שבין זירוז הלידה לבין גישה שמרנית יותר תלויה במידת חומרת המחלה ובמצבם של היולדת והעובר.

 

התעלמות מתוצאות מחשידות של בדיקות ותלונות חריגות

 

שילוב של עלייה מהירה במשקל עם עליית לחץ הדם, עלול להעיד על רעלת הריון, ובמצב זה, הרופא שמבצע את מעקב ההיריון חייב להפנות את המטופלת לבדיקת חלבון בשתן. בכל מקרה על הרופא חלה אחריות להפנות את המטופלת לביצוע בדיקות שגרתיות כמו: בדיקות דם, שתן, לחץ דם ומשקל, ולהפנותה למומחים לצורך בדיקות ממוקדות כמו: אולטרסאונד, בדיקת שקיפות עורפית, חלבון עוברי, סקירת מערכות מוקדמת ומורחבת ועוד.

 

הרופא נדרש לעדכן את המטופלת על קיומן של בדיקות שאינן ניתנות במסגרת סל הבריאות, ולהסביר לה כי יש באפשרותה לבצען באופן פרטי. רופא שלא הפנה את המטופלת לבדיקות הנדרשות ובעקבות כך נגרם נזק למטופלת או לעובר, עשוי להיות אחראי בגין רשלנות רפואית בהיריון ובלידה.

 

העובר נולד ללא רוח חיים בעקבות היפרדות השלייה

 

רשלנות רפואית בגין אי אבחון המחלה, אי ביצוע בדיקות מתאימות בשלבים האחרונים של ההיריון, או עקב טיפול רשלני ברעלת היריון עשויים לגרום לנזק בלתי הפיך ליולדת ולעובר. בתביעת רשלנות רפואית שהוגשה בגין מות העובר עקב רעלת היריון, טענה התובעת כי בעת השבוע ה -31 להריון, היא פנתה לחדר מיון לאחר שהרגישה ברע, אולם שוחררה על ידי הרופאים במהרה. בטופס השחרור נשללה האפשרות של רעלת הריון, חרף הופעת בצקות קלות ופרוטאין בשתן.

 

לאחר ימים ספורים פנתה התובעת אל רופא הנשים שערך את מעקב ההיריון, אך הוא לא אבחן את המחלה ולא טיפל בה כראוי. התובעת נאלצה לשוב לבית החולים ולעבור ניתוח קיסרי, אך אז כבר היה מאוחר מדי והעובר נולד ללא רוח חיים. בית המשפט קבע כי ההיריון הסתיים במותו הטראגי של העובר בעקבות היפרדות שלייה בזמן שהתובעת סבלה מרעלת הריון, ומכיוון שהרופא לא גילה באמצעות התסמינים כי המטופלת סובלת מרעלת הריון ולא הפנה אותה לטיפול הולם, נקבע כי מדובר ברשלנות רפואית.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה גרידה, אשר בוצעה על-ידי הנתבע. מיד לאחר הגרידה התקין הנתבע בגוף התובעת התקן תוך רחמי. כעבור מספר ימים החל בגוף התובעת דימום חזק בעקבות נקב ברחם. לצערה, נאלצו הרופאים לכרות את רחמה... 

התובע נולד עם חוסר מולד באמה הימנית. בסקירת הריון שבוצעה לאם התובע במהלך הריונה עמו לא זוהה המום אצל התובע.  

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

בשבוע 21.5 להיריון, במסגרת בדיקת אולטרא סאונד לסקירת מערכות נצפה קיצור משמעותי באורך העצמות הארוכות של הגפיים ביחס לשאר איברי העובר.  

התובעת נולדה עם מום מולד בעיניה וכשהיא עיוורת. בכתב התביעה טענו התובעים לרשלנות של הנתבעים באי גילוי מומה של התובעת. 

מספר ימים ימים לאחר הלידה הבחינה האם כי עינה השמאלית של ביתה סגורה. הבדיקות הצביעו כי התינוקת סובלת ממיקרופטלמיה בעין שמאל ומהתפתחות בלתי תקינה של הרשתית.  

הידבקות לאחר לידה וזיהום, רשלנות רפואית - המערערת נולדה בשנת 1957 בבית החולים אלישע. כעבור שישה ימים הוחזרה לביתה. מספר ימים לאחר מכן נתגלתה אצלה תופעה של הקאות ואיבוד נוזלים.  

רופאי קופת החולים גרמו להפסקת הריונה של התובעת ללא הצדקה. 

התובעים הינם הוריה של תינוקת אשר נולדה טרם זמנה, כאשר אמה, התובעת הראשונה, הייתה בחודש השישי להריונה. 

הרופאים לא השכילו לאבחן את המום המולד במערכת השתן ממנו סובל התובע. אי לכך, הוגשה כנגדם תביעה בגין רשלנות רפואית שעילתה הולדה בעוולה... 

אם שהיתה בהריון עם התקן תוך-רחמי, בחרה להתעלם מהסיכון הרפואי, ולהקשיב להמלצת הרב, שעודד אותה להמשיך בהריון. הקטין נולד בלידה המוקדמת, כשהוא סובל משיתוק מוחין, וההורים טענו כי הם לא קיבלו את המידע הרפואי המלא, על כן הגישו תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית בהריון ובלידה.  

התובעת עברה טיפולי פוריות במהלך שש שנים ונשלחה לטיפול הפריה חוץ גופית בהיותה בת 41. האם מדובר ברשלנות? 

האם עברה במהלך ההריון 6 בדיקות אולטרסאונד שנמצאו תקינות, עם זאת בתה נולדה עם מום של חוסר בארבע אצבעות בכף ידה הימנית. 

אם כבדת משקל נשלחה לביצוע סריקת מערכות במכון מור. הבדיקה יצאה תקינה, אך התינוקת נולדה עם מום גדול בעמוד השדרה, הגורם לה סבל רב לאורך כל חייה. 

ההורים הגישו תביעה בגין רשלנות בלידה, בטענה כי הרופא נדרש לבצע ניתוח קיסרי, במקום לידה טבעית. 

הורים לקטין שנפטר בגיל שלוש שנים, תבעו את בית החולים, בגין ניהול רשלני של הלידה. הקטין שסבל מהאטות בדופק, בעת הלידה, נולד ללא נשימה, ובשל תשניק סב לידתי, הוא נותר עם שיתוק מוחין ונכות בשיעור 100%. 

התינוק להורים שהם קרובי משפחה נולד עם תסמונת Bardet Biedl, לאחר כעשרים שנה, הגישו ההורים תביעת רשלנות רפואית, בגין נזק גוף שנגרמו לבנם בשל הולדתו בעוולה. 

ילדה שנולדה עם מומים רבים, נפטרה בגיל 10, ההורים תובעים את בית החולים בגין רשלנות בהריון ובלידה. 

החלטה של השופטת דורנר אשר מאתגרת את פסק דין המר בכל הנוגע להתיישנות בגין רשלנות בלידה והולדה בעוולה... 

האם הריון עם התקן תוך רחמי הסתיים בלידה מוקדמת בגין רשלנות רפואית? האם האישה לא קיבלה מידע אודות הסיכונים שבהריון עם התקן תוך רחמי? 



תגיות: אוביטרל,