www.rashlanut-refuit.org

המטופל טען כי נגרם לו נזק בשל איחור באבחון אוטם שריר הלב

המטופל טען כי נגרם לו נזק בשל איחור באבחון אוטם שריר הלב

עורך דין, יליד שנת 1981, הגיש תביעה בעילת רשלנות רפואית נגד המדינה, בטענה כי בעת אשפוזו בבית חולים בצפון הארץ קיבל טיפול רפואי רשלני בשל אבחון לקוי אשר גרם נזק לשריר הלב. בית משפט השלום בהרצליה נדרש להכריע האם התובע זכאי לפיצויים.

 

בחודש ספטמבר 2010, סבל התובע בהיותו בן 27, מכאבים לוחצים בחזה וקשיי נשימה אשר נמשכו כארבעה ימים לאחר מאמץ בחדר כושר. בהוראת רופא הוא פונה באמבולנס לחדר מיון, שם אושפז ביחידה לטיפול נמרץ לבבי.

 

בבית החולים לא אובחן כי התובע עבר התקף לב

 

בבית החולים אובחן כי התובע סבל מדלקת בשריר הלב, אולם על פי חוות דעת של שלושה מומחים רפואיים, האבחנה היתה שגויה והיה מדובר באוטם של שריר הלב. כאשר אחד המומחים קבע כי האבחון השגוי אינו נבע מטעות בשיקול דעת אלא ברשלנות רפואית.

 

התובע טען כי שוחרר טרם עת מבית החולים, כשהאנזימים שלו מעידים על המשך תהליך, וכאשר המחלה שלו עדיין פעילה, והאבחנה של התקף הלב והצנתור הטיפולי בו הושתלו שלושה סטנטים נדחתה למשך חמישה ימים. התובע טען כי בכך נגרמה לו פגיעה באוטונומיה עקב הפרת חובת הגילוי ובנוסף דרש פיצויים בגין כאב וסבל, הפסדי שכר והוצאות שונות.

 

האיחור באבחון האוטם הקטן לא גרם לכל נזק

 

הנהלת בית החולים הודתה כי לא נרשמה אבחנה לאפשרות של אוטם שריר הלב, ולא הובאה בחשבון אפשרות לביצוע צנתור, ואף לא בוצעה כל פעולה אקטיבית כדי לשלול אוטם, למעט בדיקות מעבדה ומעקב א.ק.ג. כמו כן, הרופא הבכיר הודה כי חתם על סיכום המחלה מבלי שבדק את התובע או שערך את המסמכים הרפואיים, שבוצעו על ידי רופאות שהיו חסרות כל מיומנות וניסיון.

 

מומחה מטעם הנתבעת טען כי בדיקות המאמץ שביצע התובע מאז קרות האירוע הצביעו על תפקוד תקין של הלב לרבות במאמץ ניכר, לכן לא נגרם לו כל נזק בשל האוטם הקל בו לקה, ואף לא נגרם לו כל נזק כספי או אחר בעקבות אשפוזו בבית החולים ולאחר הצנתור שעבר.

 

עוד ציין המומחה כי לא נגרם לתובע קיצור תוחלת חיים בשל האיחור בביצוע הצנתור, לכן יש לדחות את התביעה לפיצוי בגין כאב וסבל או פגיעה באוטונומיה, ויש לפצותו בסכום שלא יעלה על 30,000 שקלים, ולנכות מסכום זה את תגמולי המוסד לביטוח לאומי.

 

התובע יפוצה בסך של 150,000 שקלים בגין פגיעה באוטונומיה

 

לאחר שמיעת המומחים וטענות הצדדים השתכנע בית המשפט כי הנתבעת לא עמדה בחובתה להביא ראיות לשכנע שלו צונתר התובע קודם לכן היו נמנעים נזקיו, ואף קבע כי האבחון השגוי עולה כדי רשלנות. עם זאת לא הוכח כי חלה החמרה במצבו שתרמה לנכותו בגין האוטם שהגיע לשיאו בטרם הגיע לבית חולים. על כן אין לזקוף לחובת הנתבעת את הנזק בגין האוטם שארע לפחות 24 שעות לפני הגיעו לחדר מיון.

 

בנסיבות אלה חייב בית המשפט לפצות את התובע בסך של 150,000 שקלים בגין פגיעה באוטונומיה והוצאות שונות, בצירוף שכר טרחת עורך דין בשיעור של 23.6%. 

 

ת"א 11062-11-11 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אווסטין, אינסולין, אבודרט, אבילק, טיפול אלטרנטיבי, עילת תביעה, דיאבטס אינסיפידוס, אנטיביוטיקה,