www.rashlanut-refuit.org

אבחון מאוחר של מחלה הותיר פגיעה מוחית קשה

אבחון מאוחר של מחלה הותיר פגיעה מוחית קשה

אשה שהגיעה לפני כתשע שנים לבית חולים הדסה בעקבות התקף אפילפטי, סובלת כיום מנכות נוירולוגית וקוגניטיבית קשה וממגבלות פיזיות. לטענתה, לאור האיחור המשמעותי באבחון מחלתה והתרשלות הצוות הרפואי בטיפול נגרמו לה נזקי גוף קשים, על כן עתרה יחד עם בעלה לבית המשפט המחוזי בירושלים והגישה תביעה בעילה של רשלנות רפואית.

 

בחודש פברואר 2006, הובהלה אשה בריאה לבית חולים, עקב התקף אפילפטי שהופיע מתוך שינה. שם עברה בדיקות שונות, ורק לאחר שישה ימי אשפוז בוצעה בדיקת MRI. בהמשך הופיעו התקפים אפילפטיים נוספים ומצבה הלך והתדרדר, עד שנדרשה לעבור הנשמה. במהלך אשפוזה היא טופלה במספר סוגים של תרופות אנטיביוטיקה, אולם הטיפול התרופתי נכשל ומצבה הרפואי החמיר בהתמדה.

 

המחלה אובחנה רק לאחר כשבועיים מיום הגעתה למיון

 

לטענת התובעים, חרף הנחיה מפורשת לבצע בדיקת MRI כבר עם הגעתה לחדר המיון, לא בוצעה הבדיקה במשך שישה ימים ולא הוחל במתן טיפול בסטרואידים על מנת למנוע נזק מוחי, ואף למרות היותה מרותקת למיטה ומונשמת לא ניתן טיפול מניעתי נוגד קרישה. ורק לאחר 15 ימים מיום האשפוז אובחנה המחלה וניתן  לה מינון גבוה של סטרואידים ונבלמה ההתדרדרות במצבה.

 

התובעים ביססו טענתם על סמך חוות דעת של מומחה רפואי, שקבע כי חל איחור משמעותי באבחון מחלתה של התובעת ולכן חל עיכוב גם במתן הטיפול המתאים, שהיה יכול למנוע את הנזק המוחי הבלתי הפיך שנגרם לה. וכן מאחר שלא ניתן לה טיפול מניעתי נוגד קרישה היא סובלת מפקקת בוורידי הרגליים. לפיכך המומחה מצא כי קיים קשר סיבתי בין התרשלות הרופאים לנזקים הקשים שנגרמו לתובעת.

 

מדובר במחלה נדירה שלוקח חודשים לאבחן אותה

 

מנגד טענה הנהלת בית החולים כי לא נפל פגם בטיפול שניתן לתובעת, והמחלה שממנה סבלה בשם: השימוטו אנצפליטיס היא מחלה נדירה ביותר, וקיים קושי רב באבחונה. הנתבעת טענה כי אם הגעתה לחדר מיון התובעת נשלחה לסדרת בדיקות מקיפות, אך על פי הממצאים לא נראתה דחיפות לבצע בשלב זה בדיקת MRII. ואף נטען כי לא היה מקום להתחיל בטיפול בסטרואידים, לפני שממצים את הניסיון לאבחן את המחלה.

 

עוד הוסיפה כי המחלה אובחנה תוך 14 יום ואבחון נכון של המחלה הציל את חייה וגרם לנזקים מינימאליים. לפיכך לא היתה כל התרשלות מצד הצוות הרפואי, שעשה הכל כדי להגיע לאבחנה הנכונה והחליט שלא לתת טיפול ללא מיצוי האפשרויות לאבחון המחלה. מומחה רפואי מטעם הנתבעת קבע כי אבחון המחלה הנדירה תוך שבועיים הוא פרק זמן קצר ביותר יחסית, כאשר בדרך כלל לוקח מספר חודשים לאבחון המחלה.

 

הרופאים היו צריכים לבצע בדיקת MRI בשלב מוקדם יותר

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים והמומחים מטעמם, השתכנע בית המשפט כי אבחון מוקדם של המחלה היה מונע את הפגיעה המוחית של התובעת, ולנוכח מצבה הקשה בעת הגעתה לחדר מיון צריך היה לערוך בדיקת MRI ולשקול מתן סטרואידים בשלב מוקדם יותר. גם העובדה שהיא לא קיבלה נוגדי קרישה בזמן שהיתה מחוסרת הכרה או מונשמת מהווה רשלנות רפואית.

 

בסופו של דבר קבע בית המשפט כי הנכות המשוקללת ממנה סובלת התובעת עומדת על 72%, ולאחר שנמצא קשר סיבתי בין התרשלות הרופאים לנכות הצמיתה, חייב את הנהלת בית החולים הדסה לשלם לתובעת פיצויים בסך של 4,297,000 שקלים, בצירוף סכום של 750,0000 שקלים, עבור שכר טרחת עורך דין והוצאות  משפט.

 

ת"א 44795-12-11 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: אבילק, אווסטין, נכות, דיאבטס אינסיפידוס, עילת תביעה, טיפול אלטרנטיבי, אבודרט, אנטיביוטיקה,