www.rashlanut-refuit.org

התובע לא הוזהר מפני סיכוני ההרדמה טרם בוצע הניתוח

התובע לא הוזהר מפני סיכוני ההרדמה טרם בוצע הניתוח

נער כבן 15 הסובל מפיגור שכלי עבר בשנת 2000 ניתוח לתיקון עמוד השדרה, אולם הניתוח לא הושלם בשל סיבוכים נשימתיים, שנגרמו ככל הנראה כתוצאה מההרדמה. הוריו של הנער הגישו תביעה בעילה של רשלנות רפואית נגד משרד הבריאות. בית משפט השלום בהרצליה נדרש להכריע האם מדוברברשלנות בניתוח והאם התובע זכאי לפיצויים.

 

התובע, יליד 1985, הסובל מתסמונת נדירה, הכוללת תופעות של פיגור שכלי, עקמת ואפילפסיה, נדרש לעבור ניתוח בגב בשני שלבים, אולם הניתוח השני לא בוצע, עקב סיבוכים נשימתיים לאחר הניתוח הראשון, בעקבותיהם אושפז בטיפול נמרץ נשימתי כשלושה שבועות וחצי, ושהה במחלקת שיקום ילדים כארבעה  חודשים.

 

מצבו הרפואי של הנער עלול להחמיר עקב אי השלמת הניתוח

 

בכתב התביעה נטען כי לא בוצעו בדיקות מתאימות לפני הניתוח, והתובע והוריו לא הוזהרו מפני הסיבוכים הנשימתיים העלולים להיגרם כתוצאה מסיכוני ההרדמה. כמו כן, הניתוח לא בוצע במיומנות ובזהירות ראויה, בהתאם למצבו הרגיש של הנער.

 

כתוצאה מהניתוח הרשלני התובע סובל כיום משיתוק ברגלו הימנית ונגרם לו נזק נוירולוגי, ובשל הרשלנות לא בוצע הניתוח השני כמתוכנן, מצבו הרפואי עלול להחמיר בעתיד, ואף לגרום למותו בטרם עת.

 

הרופאים לא ביצעו את כל הבדיקות הנדרשות לפני הניתוח

 

מחוות דעת של מומחה רפואי בתחום ההרדמה וטיפול נמרץ עלה כי ישנן מספר אפשרויות לכשל הנשימתי החוזר אצל התובע, כאשר אחת מהן היא העקמת  המלווה בפגיעה בתפקוד הנשימתי. המומחה טען כי בשל העקמת נדרשו לבצע בדיקות אקו לב ותפקודי ריאה לפני הניתוח, כולל צילום חזה ובדיקה של גזים בדם. ועל פי הרשומה הרפואית, בדיקות אלה לא בוצעו על ידי הצוות הרפואי בבית חולים.

 

המומחה הוסיף כי חלה חוסר הבנה מוחלטת של חומרת המחלה ממנה סובל התובע והשלכותיה לגבי ניתוח מורכב שנאלץ לעבור לקיבוע עמוד השדרה. עוד ציין  כי בשל הנזק הנשימתי שנגרם, אף מנתח אינו מוכן כיום לקחת את הסיכון, ולתקן את העקמת החמורה, שתלך ותגדל עד אי ספיקה נשימתית סופנית. 

 

הנער לא שיתף פעולה עם רופאיו לכן לא בוצעו כל הבדיקות

 

משרד הבריאות טען מנגד כי יש לדחות את התביעה לרשלנות רפואית, מאחר ולא הוכח קשר סיבתי בין הנכות של התובע לניתוח שעבר, ובשל התסמונת  ממנה הוא סובל לא ניתן היה לבצע את כל הבדיקות טרם הניתוח ולקבל תוצאות מהימנות.

 

לטענת מומחה מטעם משרד הבריאות, ההכנה לניתוח וההרדמה בוצעה במגבלות של מצבו הכללי של הנער, הסובל בין היתר מפיגור שכלי, ולכן לא ניתן היה לבצע בדיקת אקו לב, תפקודי ריאה וגזים בדם, הדורשות שיתוף פעולה ושקט מוטורי מוחלט. עוד טען כי לפני הניתוח מצבו הכללי של התובע היה טוב, וממצאי הבדיקות לא העידו על בעיה כרונית בתפקודי הנשימה.

 

התובע יפוצה בסך של 200,000 שקלים בגין פגיעה באוטונומיה

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים וחוות דעת המומחים, הגיע בית המשפט למסקנה כי אי ביצוע כל הבדיקות לפני הניתוח, על מנת למזער את סיכוני ההרדמה, מהווה רשלנות רפואית. וציין כי הצוות הרפואי נדרש למצוא אפשרויות חלופיות, על מנת לברר את מצבו הרפואי, ולהתייעץ עם מומחה בתחום הריאות.

 

עוד נקבע כי הגיליון הרפואי היה חסר בפרטים אודות ההרדמה, ולא ניתן לדעת אילו בדיקות בוצעו או לא בוצעו לפני הניתוח, על כן נקבע כי קיים קשר סיבתי בין ההתנהלות הצוות הרפואי לסיבוך הנשימתי ממנו סבל התובע לאחר הניתוח.

 

עם זאת נקבע כי לא הוכחה רשלנות במהלך הניתוח ולא הוכח שהנכות של התובע נובעת מכשלים בניתוח. על כן הוא זכאי לפיצויים בסך של 200,000 שקלים בגין פגיעה באוטונומיה ובגין כאב וסבל שנגרמו בתקופת האשפוז והשיקום, בצירוף סך של 75,0000 שקל עבור הוצאות משפט ושכר טרחת עורכי דין. 

 

ת"א 53157-07 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?