האם לידת המלקחיים בוצעה ברשלנות וללא כל צורך?
.jpg)
במהלך חודש נובמבר 2010, הגיעה התובעת בהיותה בת 21 שנים לבית חולים במרכז הארץ, לצורך זירוז לידה בעקבות מיעוט מי שפיר. ביום למחרת היא ילדה בן בלידת מלקחיים, כאשר העובר נולד עם בצקת גדולה על הראש, ומיד לאחר הלידה, התובעת נאלצה לעבור ניתוח מתקן.
לטענת התובעת לידת המלקחיים בוצעה ברשלנות, על ידי מתמחה חסר ניסיון, מבלי שהיה כל צורך בכך. עוד ציינה כי הרופא הציג את המלקחיים כברירת המחדל ומיד ניגש לביצוע ההליך, ללא שהוסברו לה הסיכונים הכרוכים בביצועו, ומבלי שנתנה את הסכמתה.
לידת המלקחיים גרמה לקרע בנרתיק ובפי הטבעת
התובעת ציינה כי לידה המלקחיים אשר בוצעה ברשלנות, גרמה לקרע דרגה 4 של הנרתיק והרקטום, והיא נאלצה לעבור בשל כך ניתוח המתקן, אשר בוצע בדחיפות מיותרת, וברשלנות על ידי רופא חסר ניסיון, וללא הסכמה מדעת, והותיר בגופה נזקים משמעותיים.
על פי חוות דעת של מומחה מטעם התובעת, כתוצאה מלידת המלקחיים והניתוח המתקן, נותרה לה נכות קבועה בשיעור של 60%, בשל חוסר שליטה קשה בפעולות מעיים ומהפרעות נלוות בתפקוד המיני.
לא היה צורך בהול לבצע לידת מלקחיים
המומחה ציין כי על פי הרשומה הרפואית של רישומי קצב לב, העובר לא היה במצוקה, כך שלא היה צורך בפעולת חירום, ואף היה מספיק זמן, על מנת לערוך התייעצות עם רופאים בכירים, לפני לידת המלקחיים.
מנגד טענה הנתבעת, כי בשל העובדה שראש העובר היה בעמדה נמוכה והבצקת בצבצה מעבר לפתח הנרתיק, הוערך על ידי הצוות הרפואי כי לידה בניתוח קיסרי היא מסוכנת ביותר ליולדת ולילוד, ובשל הבצקת בראש העובר לא ניתן היה לבצע לידת וואקום, על כן התקבלה ההחלטה לבצע לידת מלקחיים.
לטענת הנתבעת, לא נפל פגם בלקיחת ההחלטה, והתובעת נתנה את הסכמתה, לאורך כל הטיפול הרפואי שקיבלה בבית החולים, על כן יש לדחות את התביעה בגין רשלנות רפואית.
הצוות הרפואי פעל ברשלנות הן בעת הלידה והן במהלך הניתוח המתקן
לאחר שמיעת טענות הצדדים והמומחים השונים, השתכנע בית המשפט כי הטיפול הרפואי שקיבלה התובעת בבית החולים, לקה במספר מחדלים, אשר גרמו לנזקי גוף משמעותיים. בית המשפט קיבל את חוות דעתו של המומחה מטעם התובעת, וקבע כי ניתוח המלקחיים בוצע ללא צורך, ללא התייעצות עם רופאים מנוסים, ומבלי ליידע את התובעת על הסיכונים הכרוכים בו.
עוד נקבע כי הניתוח המתקן בוצע בדחיפות מיותרת, על ידי מתמחה, שלא היה לו כל ניסיון בביצוע ניתוח מסוג זה, למרות שמדובר בניתוח מסוכן שדורש מומחיות וניסיון, ואף לא הוסבר לתובעת, כי ניתן היה להמתין עם הניתוח עוד ימים ספורים, על מנת שתנותח בידי מומחה.
בית החולים יפצה את התובעת בסך 2,500,000 שקלים
בנסיבות אלה קיבל בית המשפט את התביעה בגין רשלנות רפואית, ונקבע כי הנתבעת תשלם לתובעת פיצויים בסך 2,500,000 שקלים בגין הפגיעה באוטונומיה, הפסדי השתכרות ופיצוי בגין כאב וסבל. בנוסף הנתבעת תישא בשכר טרחת עורך דין בסך 590,0000 שקלים והוצאות משפט.
ת"א 11230-08-12