www.rashlanut-refuit.org

במהלך טיפול שורש רופא שיניים גרם לנקב בשורש השן

במהלך טיפול שורש רופא שיניים גרם לנקב בשורש השן

בשנת 2004 פנה התובע כבן 56, מהנדס במקצועו, למרפאת שיניים בחיפה. רופא השיניים המליץ על טיפול מקיף בכל הפה, הכולל טיפולי שורש, עקירה, כתרי חרסינה ותותבת חלקית.

 

לטענת התובע, רופא השיניים התרשל בעבודתו ולא ביצע את הטיפולים כנדרש, על כן הגיש תביעה לפיצויים לבית משפט השלום בחיפה, בגין הנזקים שנגרמו לו, בסך של 52,473 שקל. עוד טען כי הוא נאלץ להפסיק את תכנית הטיפולים אשר נקבעה לו, לכן הוא דורש פיצוי גם עבור הטיפולים שטרם ביצע, בסך של  31,730 שקל, ופיצוי בגין הכאב והסבל שנגרם לו.

 

הרופא גרם לנקב בשורש השן במהלך הטיפול

 

התובע טען כי במהלך ביצוע טיפול שורש בשן חותכת מרכזית (31), חדר הרופא עם הפוצר לעצם וגרם לנקב בשורש. בעקבות הנקב נגרם לו דימום רב והוא סבל מכאבים חזקים. הרופא החדיר תרופות מרובות לשורש השן, אך הכאבים לא פסקו ולבסוף רופא אחר עקר את השן.

 

עוד טען, כי לאחר הדבקת הכתרים בלסת העליונה, החניכיים התנפחו והוא חש כאבים חזקים בשיניים שמתחת לכתרים. לדבריו, הרופא אמר לו כי מדובר בתגובה טבעית ולוקח זמן עד שמתרגלים לכתרים החדשים. אך עם זאת הנפיחות בחניכיים לא ירדה גם לאחר מספר שבועות והתלווה אליה חום גבוה. התובע קיבל טיפול אנטיביוטי במהלך תקופה ארוכה ובהמשך עבר ניתוח בחניכיים.

 

הרופא סירב לקבל את חוות דעתו של מומחה פה ולסת

 

מאחר והכאבים לא פסקו גם לאחר הניתוח, הרופא הפנה את המטופל למומחה פה ולסת. המומחה קבע כי קיימת דלקת בעצם ויש צורך לבצע ניתוח לכריתת שיניים 32 ו-42. למרות חוות דעתו של המומחה, הרופא הציע לעקור את השיניים ולא לבצע כריתת חודי שורשים.

 

התובע פנה לקבלת חוות דעת נוספת, ממנה עלה כי כל טיפולי השורש בוצעו בצורה לקויה, ויש צורך לעקור שן חותכת מספר 12. הרופא דחה את ההמלצות והמשיך לתת לו תרופות מרובות לשיכוך הכאבים. לאחר כחמישה חודשים של סבל, התובע הפסיק את הטיפולים אצל הנתבע ועבר לטיפולו של מומחה לטיפולי שורש.

 

התובע צירף לתביעתו חוות דעת רפואית של מומחה, ממנה עלה כי טיפולי השורש בוצעו בצורה לקויה ובניגוד לכללים המקובלים ברפואת שיניים. התובע סבל מכאבים חזקים במשך כל תקופת הטיפול, והוא נדרש לחדש את טיפולי שורש בעשר שיניים, לעבור שתי עקירות ולהסיר את כל הכתרים שביצע הנתבע.

 

רופא השיניים לא צירף חוות דעת מטעמו

 

מנגד הכחיש הנתבע את כל טענות ביחס לטיפול רשלני. הנתבע טען כי התובע סירב מספר פעמים לבצע את השלמת הטיפול והוא נעזר בשני רופאים נוספים, על מנת להסביר לו את חשיבות המשך הטיפול. הנתבע לא צירף כל חוות דעת מטעמו.

 

בית המשפט קבע כי בהעדר חוות דעת רפואית מטעם הנתבע, הוא מקבל את חוות הדעת מטעם התובע, אשר הצביעה על מתן טיפול רשלני ועל קשר סיבתי שנגרם בין הטיפול הלקוי ובין הנזק שנגרם לו.

 

התובע יפוצה בסך של 66,049 שקל

 

בית המשפט קבע כי הוכח קשר סיבתי בין הפרת החובה לגרימת הנזק, אך עם זאת לא מצא לנכון לפסוק פיצוי בגין טיפולי השיניים העתידיים.

בנסיבות אלה פסק כי רופא השיניים יפצה את התובע בסך של 51,049 שקל בגין הוצאות לטיפולים וישלם סך של 15,000 שקל בגין כאב וסבל. בנוסף הנתבע יישא בהוצאות המשפט ושכר טרחת עורך דין בסך 18,000 שקל.

 

ת"א 36442-11-09 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פסק דין העוסק ברשלנות רפואית ואחריות רופא בגין נזק נדיר. המטופל התעלף במהלך ניסיונו לקום לאחר טיפול עקירת שן בינה... 

במסגרת הטיפול ביצע הנתבע , ביום 3.1.96, השתלה, בלסת השמאלית התחתונה ובלסת הימנית התחתונה של התובע. בצד השמאלי עבר הטיפול בהצלחה. לעומת זאת, בשעת הקדיחה בצד הימני, הרגיש לפתע התובע זרם חזק וכאב בלתי נסבל למרות ההרדמה.  

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

לטענת התובעת, הנתבע שהינו רופא שיניים התרשל בטיפול בה.תביעת התובעת התקבלה 

התובעת פנתה לנתבע, כירורג ברפואת שיניים, לצורך טיפול בבעיית שיניים ופה שהתמקדה בתנוסדיות חלקית של השיניים שנותרו בפיה 

התובע קיבל תוכנית לטיפול בחלל הפה. הטיפול כשל ולתובע נגרמו נזקים בגינם הגיש תביעה זו 

פיצוי בשל נזקי רשלנות בטיפול השתלת שתלי שיניים אשר גרמה לתובעת ללקויות קשות בחלל הפה. התובעת נזקקה לטיפולים מתקנים  

התובע הגיע לקליניקת הנתבע לשם ביצוע עקירת שן בינה, עקירה שבמסגרתה, טופל התובע בין היתר בחומר מרדים (אלחוש). לאחר הטיפול נפל התובע על פניו שתיים משיניו זזו. התובע קיבל טיפול מידי 

התובעת מבקשת לחייב את הנתבע, רופא שיניים, לפצותה בגין נזקים שנגרמו לה במהלך טיפולו בשינייה. לטענתה, הנתבע התקין בלסתה התחתונה גשר שאינו תקין, ללא התאמה לסגר הטבעי של פיה ובניגוד למקובל.  

התובע עבר טיפול שורש בשיניו על ידי הנתבע. הטיפול כשל וגרם לתובע לריקבון מתחת לשיניים המטופלות  

בעקבות טיפול שיניים רשלני, התובע סבל מכאבים עזים ונפיחות בחניכיים, שלא ירדה עד לעקירת השיניים.  

רופא שיניים פרטי הסכים לעקור שן לחולת סכרת, למרות שהיה מודע לסיכונים. זמן קצר לאחר העקירה, המטופלת נפטרה. 

לאחר טיפול שיניים צבאי, לקתה המטופלת בזיהום קשה בעצם שהצריך טיפולים מסובכים בארצות הברית. 

האם חובת מתן טיפול חלה גם על רופאי שיניים? האם רופא שיניים חייב לתת טיפול רפואי מכוח חוק זכויות החולה? 

האם טיפול שיניים שלא נעשה ברשלנות, אך שגרם נזק בעצב הפנים, יזכה את הנפגע בפיצויים? 

בית המשפט פסק פיצויים בסך כ-60,000 ₪ בגין רשלנות בטיפול שיניים אשר קיבל אזרח ישראלי המתגורר בארצות הברית... 

האם רופא שיניים היה צריך להציע למטופלת טיפול חלופי יקר, וזאת למרות שהוא ידע כי מצבה הכלכלי איננו מן המשופרים? 

האם רופא שיניים העניק למטופלת טיפול שורש בשן, מבלי להסתמך על בדיקה מעמיקה לפני כן? 

האם טיפולים ליישור שיניים חייבים להתבצע על ידי רופא שיניים מומחה באורטודנטיה? האם במקרה שהרופא איננו מומחה מדובר ברשלנות רפואית? 

בית המשפט קבע כי טיפול השיניים אשר ניתן לתובעת היה תוך רשלנות רפואית. לאחר מינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט, נקבע כי יש לקבל את התביעה...