www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית במחלת קוליטיס, מתי תוגש תביעה?

רשלנות רפואית במחלת קוליטיס, מתי תוגש תביעה?

קוליטיס היא מחלה כרונית אוטואימונית דלקתית הפוגעת במעי הגס, השייכת לקבוצת מחלות מעי דלקתיות הכוללת גם את מחלת קרוהן. המחלה נפוצה בעיקר אצל יהודים ממוצא אשכנזי, בגילים 15 עד 30, ובגילים 60 עד 80. 

 

אבחון המחלה נעשה על בסיס תסמינים ותלונות המטופל, באמצעות בדיקת צואה כדי לבדוק אם יש דם בצואה, בדיקות דם לצורך אבחון תהליך דלקתי והימצאות נוגדנים האופייניים למחלה ובדיקת קולונוסקופיה. הטיפול נעשה בדרך כלל באמצעות מתן תרופותסוג התרופה והמינון שלה נקבעים בהתאם לחומרת המחלה, גילו ומצבו הבריאותי של המטופל רגישות לתרופות ועוד. במקרים קשים שבהם הטיפול התרופתי אינו מסייע על החולה לעבור ניתוח להסרת חלקים מהמעי הגס או הסרתו בשלמות.

 

תביעה בגין רשלנות רפואית באבחון ובטיפול במחלת קוליטיס תוגש כאשר הרופא פעל שלא על פי הפרקטיקה המקובלת, ולא הפנה את החולה לבדיקות הנחוצות חרף תלונותיו והתסמינים, או כאשר בוצע פענוח שגוי של תוצאות הבדיקות, או מתן טיפול תרופתי לא מתאים אשר הוביל לנזק משמעותי, וכן בשל אי ביצוע מעקב רפואי אחרי המטופל לאחר שאובחן כחולה קוליטיס.

 

כדי להוכיח כי אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית, יש לפנות אל עורך דין המתמחה בתחום הנזיקין, ואל מומחה רפואי כדי לקבל חוות דעת. אם נמצא קשר סיבתי בין הנזק שנגרם להתנהלות הצוות הרפואי, על התובע להוכיח בפני בית המשפט כי התקיימו היסודות של עוולת הרשלנות כדי לקבל פיצויים

 

האם שחרורו המוקדם של חולה קוליטיס גרם להתלקחות המחלה?

 
נער כבן 18 הגיע לבית חולים במרכז הארץ, בעקבות כאבים עזים בפי הטבעת ואובחן על ידי רופא חדר מיון כמי שסובל מטחור, לכן שוחרר מיד לביתו. למחרת מצבו החריף והוא נאלץ לעבור ניתוח חירום שהותיר נכות כבדה. תשע שנים מאוחר יותר, התובע פנה אל בית המשפט המחוזי מרכז לוד והגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, נגד הנהלת בית החולים והרופא המטפל.
 
על פי עובדות התביעה, התובע אובחן בגיל 15 כחולה קוליטיס כיבית. במשך שלוש שנים נטל תרופות, קיים אורח חיים תקין, והשתתף בפעילויות חברתיות וספורטיביות. בסוף שנת 2005, בהיותו בן 18, הוא סבל מעצירות קשה. הרופאה שטפלה בו מאז אבחון המחלה, ייעצה לו דרך הטלפון, לקחת חומר משלשל דרך הפה. יומיים מאוחר יותר, הוא הגיע לבית החולים, עם תלונות על חום וכאבים בפי הטבעת ובבטן תחתונה.
 
בחדר המיון נערכו לו בדיקה קלינית ובדיקה רקטלית ונמצא טחור שהסביר את מקור הכאב בפי הטבעת. הרופא הזריק לתובע וולטרן, ושחרר אותו לביתו, לאחר שהות של שעה, עם המלצה לטיפול שמרני בטחור. בעקבות התדרדרות, התובע הובהל לחדר מיון, כשהוא סובל מכאבים עזים בבטן תחתונה ובפי הטבעת, הוא אובחן כשהוא שרוי בשוק ספטי והועבר ליחידה לטיפול נמרץ נשימתי. לאחר 12 שעות, נערכה לו בדיקת CT בטן, ממנה עלה חשד לחדירת חיידקים והוחלט לבצע ניתוח חרום לכריתת חלק מהמעי הגס.
 
בהונות רגליו נכרתו והוא נזקק להשתלת כליה
 
כתוצאה מההליך הרפואי, נגרם נזק קשה לכליה והתובע נזקק לטיפולי דיאליזה ולהשתלת כליה. כמו כן, נגרם נמק קשה לבהונות ובוצעה כריתה של כל הבהונות ברגליו. התובע היה מאושפז לתקופות ממושכות ושיקומו נמשך שנים רבות. כיום נכותו הצמיתה מוערכת בשיעור של למעלה מ – 70%.
 
לטענת התובע, הרופא שקיבל אותו בחדר מיון התרשל בטיפול שהעניק לו, ובשל מחדליו נגרם נזק כבד בגופו. לדבריו, הרופא לא נטל אנמנזה מלאה, שהיתה חושפת אותו לתסמינים המעידים על התלקחות מחלת הקוליטיס, ולא היה מאבחן במהירות את הטחור כפי שעשה. כמו כן, שחרורו המהיר ללא מתן טיפול הולם, גרם להחמרה קיצונית במצבו וסיכנה את חייו.
 
האם ניתן היה לצפות את התלקחות המחלה?
 
מנגד טענו הנתבעים כי הרופא נהג כמצופה מרופא סביר ולא ניתן היה לצפות התדרדרות קיצונית כפי שארעה. הנתבעים הסבירו כי התלקחות מחלת קוליטיס כיבית נגרמת בהדרגה ובשלבים, לכן חייו של התובע לא היו בסיכון, בעקבות הטיפול בטחור והשחרור המוקדם מבית החולים. הנתבעים טענו כי לא הוכח קשר סיבתי בין מחדליו הנטענים של הרופא בחדר המיון, לבין הנזק של התובע. 
 
בית המשפט קיבל את חוות דעת המומחים וקבע כי לא היה מקום לחזות את התלקחות המחלה, לפיכך לא הוכח קיומו של קשר סיבתי בין שחרורו המוקדם של התובע, לבין התוצאה הקשה שאירעה לאחר מכן. בית המשפט לא מצא אשם בהתנהלות הנתבעים, על כן דחה את התביעה.
 
ת"א 8747-02-09
 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: עילת תביעה, דיאבטס אינסיפידוס, אבילק, אינסולין, נכות, אבודרט, טיפול אלטרנטיבי, אווסטין,