www.rashlanut-refuit.org

האם ניתוח קיסרי היה מונע את הנזק המוחי שנגרם לילדה?

האם ניתוח קיסרי היה מונע את הנזק המוחי שנגרם לילדה?

הורים לילדה שנולדה כשהיא סובלת מפיגור שכלי הגישו תביעה בגין רשלנות בלידה. התובעים טענו כי בית החולים התרשל והרופא היה צריך ליילד את האם בלידה קיסרית ולא בלידה טבעית. בעקבות דחיית התביעה, בשל העדר הוכחת קשר סיבתי בין הלידה לפיגור השכלי, ההורים ערערו לבית המשפט העליון.


הילדה נולדה בשנת 1984, בבית חולים בצפון הארץ. בשנת 2005, בהיותה בת 21, היא הגישה יחד עם הוריה תביעה בגין רשלנות בלידה. למרות האיחור ההתפתחותי ממנו היא סובלת, כיום הבת מתפקדת באופן עצמאי, בזכות ההשקעה המרובה של הוריה והיא אפילו שרתה במסגרת השירות הלאומי.

 

התינוקת נולדה בלידת עכוז במשקל 2.9 ק"ג

 

בעקבות ירידת מים וצירים בשבוע ה-40 להריונה, הגיעה האם לבית החולים ונמצא כי העובר במצב עכוז. האם נשלחה לצילום, בכדי לשלול את האפשרות של  הטיית ראש העובר לאחור, שמצריך ניתוח קיסרי. לאחר שחזרה מהצילום, היא היתה במצב של פתיחה מלאה והילדה נולדה תוך עשר דקות, בלידת עכוז ובמשקל 2.9 ק"ג. בגיליון השחרור נכתב כי קיים חשד לנזק למקלעת הברכיאלית וצוין ממצא של קול בכי גבוה שריקתי. כעבור מספר חודשים הילדה אובחנה כסובלת מפיגור שכלי קל עד בינוני.

 

לטענת התובעים, הרופא התרשל מאחר ולא יילד את האם בניתוח קיסרי, וכי הפיגור ממנו סובלת הבת נובע מחוסר חמצן שהגיע למוח בזמן הלידה. בית המשפט קמא לא קיבל את התביעה בטענה כי באותה תקופה של אמצע שנות השמונים, היה נהוג ליילד בלידה טבעית יולדות עם עובר במצב עכוז וכי הרופא הפעיל שיקול דעת מקצועי, מכיוון שלא נצפתה כל מצוקה לאם ולעובר, ולא נמצאו סימנים לתשניק סב-לידתי.

 

האם ניתן להסיק על דרך האלימינציה בנוגע לקשר הסיבתי שבין הלידה לבין הנזק?

 

ההורים ערערו על החלטת בית המשפט, בטענה כי לא אובחנה בעיה גנטית אצל הילדה או אצל ההורים וכי לא היתה אינדיקציה כי הנזק נגרם לפני הלידה או לאחריה, לכן המסקנה המתבקשת היא שמקורו של הנזק בלידה וכי ההחלטה ליילד בלידה טבעית היתה מוטעית.

 

המערערים ביססו את טענתם באמצעות חוות דעת של מומחה בתחום הנוירולוגי, שקבע כי הבת סובלת מהפרעה מוטורית קואורדינטיבית, שהופיעה לאחר מצוקת עובר וטען כי נגרם לה נזק מוחי לאחר לידת עכוז טבעית. אך עם זאת המומחה לא הוכיח כי קיים קשר סיבתי בין הלידה לבין מצבה של הצעירה. 
מומחה בתחום המיילדותי, טען כי היו כשלים במהלך הלידה, וכי אין לשלול מצוקה עוברית, לכן סביר להניח שהנזק נגרם בלידה מאחר ולא אותרה כל בעיה גנטית אצל הבת ואצל ההורים.

 

לא ניתן לאתר את כל התסמונות הגנטיות

 

בית המשפט קבע כי המערערים לא הצליחו להוכיח את קיומו של קשר סיבתי בין מצבה של המערערת לבין הלידה. בית המשפט ציין כי קיימות תסמונות גנטיות רבות, אשר לא כולן ידועות, וכי במהלך ההריון עלולים להיגרם נזקים שונים לעובר שאינם מאובחנים והרפואה אינה יכולה לאתר את המקור לכל פגם.

בנסיבות אלה דחה בית משפט העליון את הערעור וקבע כי המערערים יישאו בהוצאות המשפט בסך 20,000 שקל.


ע"א 8777/12


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה גרידה, אשר בוצעה על-ידי הנתבע. מיד לאחר הגרידה התקין הנתבע בגוף התובעת התקן תוך רחמי. כעבור מספר ימים החל בגוף התובעת דימום חזק בעקבות נקב ברחם. לצערה, נאלצו הרופאים לכרות את רחמה... 

התובע נולד עם חוסר מולד באמה הימנית. בסקירת הריון שבוצעה לאם התובע במהלך הריונה עמו לא זוהה המום אצל התובע.  

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

בשבוע 21.5 להיריון, במסגרת בדיקת אולטרא סאונד לסקירת מערכות נצפה קיצור משמעותי באורך העצמות הארוכות של הגפיים ביחס לשאר איברי העובר.  

התובעת נולדה עם מום מולד בעיניה וכשהיא עיוורת. בכתב התביעה טענו התובעים לרשלנות של הנתבעים באי גילוי מומה של התובעת. 

מספר ימים ימים לאחר הלידה הבחינה האם כי עינה השמאלית של ביתה סגורה. הבדיקות הצביעו כי התינוקת סובלת ממיקרופטלמיה בעין שמאל ומהתפתחות בלתי תקינה של הרשתית.  

הידבקות לאחר לידה וזיהום, רשלנות רפואית - המערערת נולדה בשנת 1957 בבית החולים אלישע. כעבור שישה ימים הוחזרה לביתה. מספר ימים לאחר מכן נתגלתה אצלה תופעה של הקאות ואיבוד נוזלים.  

רופאי קופת החולים גרמו להפסקת הריונה של התובעת ללא הצדקה. 

התובעים הינם הוריה של תינוקת אשר נולדה טרם זמנה, כאשר אמה, התובעת הראשונה, הייתה בחודש השישי להריונה. 

הרופאים לא השכילו לאבחן את המום המולד במערכת השתן ממנו סובל התובע. אי לכך, הוגשה כנגדם תביעה בגין רשלנות רפואית שעילתה הולדה בעוולה... 

אם שהיתה בהריון עם התקן תוך-רחמי, בחרה להתעלם מהסיכון הרפואי, ולהקשיב להמלצת הרב, שעודד אותה להמשיך בהריון. הקטין נולד בלידה המוקדמת, כשהוא סובל משיתוק מוחין, וההורים טענו כי הם לא קיבלו את המידע הרפואי המלא, על כן הגישו תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית בהריון ובלידה.  

התובעת עברה טיפולי פוריות במהלך שש שנים ונשלחה לטיפול הפריה חוץ גופית בהיותה בת 41. האם מדובר ברשלנות? 

האם עברה במהלך ההריון 6 בדיקות אולטרסאונד שנמצאו תקינות, עם זאת בתה נולדה עם מום של חוסר בארבע אצבעות בכף ידה הימנית. 

אם כבדת משקל נשלחה לביצוע סריקת מערכות במכון מור. הבדיקה יצאה תקינה, אך התינוקת נולדה עם מום גדול בעמוד השדרה, הגורם לה סבל רב לאורך כל חייה. 

ההורים הגישו תביעה בגין רשלנות בלידה, בטענה כי הרופא נדרש לבצע ניתוח קיסרי, במקום לידה טבעית. 

הורים לקטין שנפטר בגיל שלוש שנים, תבעו את בית החולים, בגין ניהול רשלני של הלידה. הקטין שסבל מהאטות בדופק, בעת הלידה, נולד ללא נשימה, ובשל תשניק סב לידתי, הוא נותר עם שיתוק מוחין ונכות בשיעור 100%. 

התינוק להורים שהם קרובי משפחה נולד עם תסמונת Bardet Biedl, לאחר כעשרים שנה, הגישו ההורים תביעת רשלנות רפואית, בגין נזק גוף שנגרמו לבנם בשל הולדתו בעוולה. 

ילדה שנולדה עם מומים רבים, נפטרה בגיל 10, ההורים תובעים את בית החולים בגין רשלנות בהריון ובלידה. 

החלטה של השופטת דורנר אשר מאתגרת את פסק דין המר בכל הנוגע להתיישנות בגין רשלנות בלידה והולדה בעוולה... 

האם הריון עם התקן תוך רחמי הסתיים בלידה מוקדמת בגין רשלנות רפואית? האם האישה לא קיבלה מידע אודות הסיכונים שבהריון עם התקן תוך רחמי? 



תגיות: אוביטרל,