www.rashlanut-refuit.org

האם החירשות של ילדה כבת שש נגרמה בשל ניתוח רשלני?

האם החירשות של ילדה כבת שש נגרמה בשל ניתוח רשלני?

הורים לילדה שאיבדה את שמיעתה בעקבות ניתוח באוזנה הימנית, הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית כנגד בית החולים וכנגד הרופאה שביצעה את הניתוח. בית משפט השלום בבאר שבע נדרש להכריע האם הצוות הרפואי התרשל בטיפול בילדה והאם היא זכאית לתשלום פיצויים בשל הנזק שנגרם לה.

 

באוזנה של הילדה נותרו חתיכות חצץ לאחר הניתוח

 

ילדה כבת שש נותחה בחודש אוגוסט 2004, בבית חולים בדרום הארץ, בשל חדירת אבן חצץ, שנכנסה לתוך אוזנה הימנית בעת משחק עם ילדים. הניתוח בוצע על ידי רופאה מתמחה במחלקת אף אוזן גרון והוא נמשך כשעה בהרדמה מלאה. כארבעה ימים לאחר הניתוח חלה החמרה במצבה של הילדה והיא התלוננה על כאבי ראש, סחרחורות, הקאות וכאבי בטן. רופא הילדים שבדק אותה המליץ על אשפוז מיידי, והילדה אושפזה במחלקת ילדים, למשך מספר ימים וטופלה באנטיביוטיקה.

  

מתוצאות תצלום CT שבוצע כשבוע לאחר הניתוח, התברר כי לילדה נותרו חתיכות חצץ בחלל האוזן ונקבע לה ניתוח נוסף, שבוצע על ידי מנהל מחלקת אף אוזן גרון, באותו בית החולים. הרופא ציין כי בעקבות הניתוח הילדה סובלת מליקויים בשמיעה והיא שוחררה לביתה. כשנתיים לאחר ביצוע שני הניתוחים, נערכה לילדה בדיקת שמיעה, ומהממצאים עלה כי היא חירשת באוזנה הימנית וסובלת מדלקות חוזרות באוזניה.

 

המתמחה היתה צריכה להזעיק רופא בכיר

 

הורי הילדה טענו כי הרופאה המתמחה לא פעלה באופן סביר וחרף הקשיים שעלו במהלך הניתוח, היא לא הזעיקה רופא מומחה ואף שחררה את הילדה ללא שביצעה בדיקת שמיעה. לדעתם, אילו הרופאה היתה מבצעת את הבדיקה כראוי, היה ניתן למנוע או להפחית את רמת הנזק. עוד טענו ההורים כי הם לא קיבלו הסבר אודות הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח.

 

מנגד טענו הנתבעים כי הילדה קיבלה טיפול ראוי ומקובל והם נקטו בכל אמצעי הזהירות הנדרשים, לאחר שההורים חתמו על טופס הסכמה לביצוע הניתוח,  וקיבלו הסבר מפורט אודות הסיכונים והסיכויים. עוד טענו הנתבעים כי האבן שנמצאה באוזנה של הילדה, היתה שם זמן רב, לכן היה קושי בהוצאתה. לטענתם על התביעה להידחות, משום שלא הוכח קשר סיבתי בין הטיפול שניתן לה בבית החולים, לבין הנזק שנגרם לה.

 

מומחה רפואי מטעם בית המשפט, העריך את נכותה של התובעת בשיעור של 10% בגין החירשות ובשיעור של 10% בגין הדלקות הכרוניות באוזן והעמיד את נכותה המשוקללת בשיעור של 19%%. המומחה קבע כי הנכות באוזנה הימנית נגרמה כתוצאה מפגיעה במהלך הניתוח הראשון.

 

בית המשפט קבע כי בית החולים התרשל במתן הטיפול ובביצוע הניתוח

 

בית המשפט שמע את טענות הצדדים ועיין בחוות דעת הרפואיות שהוצגו בפניו וקבע כי קיים קשר סיבתי עובדתי מובהק בין הניסיונות הכושלים להוציא את  חתיכות האבן בעת הניתוח הראשון לבין החירשות באוזנה הימנית של הילדה. בית המשפט קבע כי התובעים הצליחו להוכיח שהטיפול שבתם קיבלה בוצע ברשלנות, מאחר והרופאה המתמחה לא בדקה כראוי את ההיסטוריה הרפואית של הילדה ולא התייעצה עם רופא בכיר, כאשר הניתוח הסתבך ואף לא בדקה את בתם לאחר שחרורה.

 

בנסיבות אלה קבע בית המשפט כי הנתבעים ישלמו לתובעים סכום של 600,000 שקלים בגין כאב וסבל, אובדן כושר השתכרות לעתיד, הוצאות רפואיות ופגיעה באוטונומיה. ובנוסף יישאו הנתבעים בהוצאות משפט בסכום כולל של 20,000 שקלים.

 

ת"א 5910-07 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?