www.rashlanut-refuit.org

לבני דודים נולד ילד בעל מומים, האם הצוות הרפואי פעל ברשלנות?

לבני דודים נולד ילד בעל מומים, האם הצוות הרפואי פעל ברשלנות?

בני דודים מקרבה ראשונה התחתנו, ובשנת 1994 נולד בנם הבכור, כשהוא סובל ממומים הנובעים מתסמונת Bardet Biedl, לאחר כעשרים שנה פנו ההורים יחד עם בנם, לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, והגישו תביעה בגין נזקי גוף שנגרמו לבנם בשל הולדתו בעוולה, בטענה כי הצוות הרפואי פעל ברשלנות, מאחר ולא הפנה אותם לייעוץ גנטי במהלך ההיריון.

 

לטענת התובע, אם ההורים היו מודעים לקיומם של המומים הם היו מפסיקים את ההיריון

 

התובע, כיום בן עשרים, טען כי הרופאים התרשלו בכך שלא הפנו את הוריו לייעוץ גנטי, חרף היותם בני דודים מקרבה ראשונה ולא בדקו לעומק את קיומן של מחלות גנטיות במשפחותיהם. התובע נולד כשהוא סובל מתסמונת Bardet Biedl, המאופיינת בפיגור שכלי, עיוורון, ריבוי אצבעות והשמנת יתר. התובע טען, כי אם הוריו היו מודעים למום, הם היו בוחרים לבצע הפלה ולהפסיק את ההיריון.

 

הנתבעים הפנו אצבע מאשימה כלפי האמא, שלא מסרה פרטים אודות היסטוריית המחלות במשפחה

 

לטענת הנתבעים, באותה תקופה לא היה נהוג לבצע ייעוץ גנטי, רק בשל קרבת המשפחה של ההורים, אם לא היה תסמין חשוד נוסף. מאחר והאם לא דיווחה לסגל הרפואי בדבר קיומן של מחלות גנטיות במשפחה, לא היתה כל סיבה ממשית להפנותה לייעוץ. עוד טענו הנתבעים, כי גם אם היה נודע להורים על המום, הם לא  היו בוחרים לבצע הפלה והם לא היו מקבלים אישור מהוועדה להפסקת הריון.

 

האם לא שתפה פעולה עם הבירור הגנטי גם בהריונות הבאים שלה

 

הנתבעים ביססו את טענותיהם על סמך ההריונות הנוספים של האם, וטענו כי גם בהריונות הבאים היא נמנעה למסור לצוות הרפואי, מידע אודות ההיסטוריה הגנטית של המחלות המשפחתיות, למרות שבנה הבכור נולד עם מום. התובעת אף התנגדה לבצע בדיקות חודרניות, לאיתור המומים וסירבה לשתף פעולה עם הברור הגנטי. וכן, לדעתם, גם אם לאם היה נודע על קיומם של המומים, היא לא היתה בוחרת להפסיק את ההיריון.

 

בית המשפט בדק את התדרוך הרפואי משנת 1993, לפיו נאמר במפורש כי יש להפנות לייעוץ גנטי באופן מיידי, זוגות שנישאו בנישואי קרובים, לשם אבחון מחלות או מומים בעובר במהלך ההריון. גם אם לא היה קיים קשר לחשד למחלה גנטית.

 

בית המשפט לא מצא קשר סיבתי בין אי ביצוע ההפלה להתרשלות הצוות הרפואי

 

בית המשפט פסק כי הנתבעים היו מודעים לעובדה שהורי התובע הם בני דודים, וכך גם נהוג במשפחותיהם המורחבות. לפיכך, ובהתאם לתדריך משרד הבריאות משנת 1993, הם נדרשו להפנות את ההורים לייעוץ גנטי, ולדון עמם על האפשרות של מומים מולדים ולהציג בפניהם את האופציה לביצוע הפלה.

 

בנסיבות אלה יש לקבוע כי הנתבעים אכן התרשלו כלפי התובע, באי הפניית הוריו לייעוץ גנטי. אך עם זאת בית המשפט השתכנע, כי גם אם להורים היה נודע על המום הם לא היו מבצעים הפלה, לכן קבע כי לא התקיים קשר סיבתי בין אי ביצוע ההפלה לבין התרשלות הצוות הרפואי. כמו כן, מאחר והתביעה הוגשה באיחור של כעשרים שנה מיום הולדתו של התובע, חלה התיישנות על התביעה, לכן היא נדחתה, מבלי שנפסקו לצדדים הוצאות משפט. 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה גרידה, אשר בוצעה על-ידי הנתבע. מיד לאחר הגרידה התקין הנתבע בגוף התובעת התקן תוך רחמי. כעבור מספר ימים החל בגוף התובעת דימום חזק בעקבות נקב ברחם. לצערה, נאלצו הרופאים לכרות את רחמה... 

התובע נולד עם חוסר מולד באמה הימנית. בסקירת הריון שבוצעה לאם התובע במהלך הריונה עמו לא זוהה המום אצל התובע.  

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

בשבוע 21.5 להיריון, במסגרת בדיקת אולטרא סאונד לסקירת מערכות נצפה קיצור משמעותי באורך העצמות הארוכות של הגפיים ביחס לשאר איברי העובר.  

התובעת נולדה עם מום מולד בעיניה וכשהיא עיוורת. בכתב התביעה טענו התובעים לרשלנות של הנתבעים באי גילוי מומה של התובעת. 

מספר ימים ימים לאחר הלידה הבחינה האם כי עינה השמאלית של ביתה סגורה. הבדיקות הצביעו כי התינוקת סובלת ממיקרופטלמיה בעין שמאל ומהתפתחות בלתי תקינה של הרשתית.  

הידבקות לאחר לידה וזיהום, רשלנות רפואית - המערערת נולדה בשנת 1957 בבית החולים אלישע. כעבור שישה ימים הוחזרה לביתה. מספר ימים לאחר מכן נתגלתה אצלה תופעה של הקאות ואיבוד נוזלים.  

רופאי קופת החולים גרמו להפסקת הריונה של התובעת ללא הצדקה. 

התובעים הינם הוריה של תינוקת אשר נולדה טרם זמנה, כאשר אמה, התובעת הראשונה, הייתה בחודש השישי להריונה. 

הרופאים לא השכילו לאבחן את המום המולד במערכת השתן ממנו סובל התובע. אי לכך, הוגשה כנגדם תביעה בגין רשלנות רפואית שעילתה הולדה בעוולה... 

אם שהיתה בהריון עם התקן תוך-רחמי, בחרה להתעלם מהסיכון הרפואי, ולהקשיב להמלצת הרב, שעודד אותה להמשיך בהריון. הקטין נולד בלידה המוקדמת, כשהוא סובל משיתוק מוחין, וההורים טענו כי הם לא קיבלו את המידע הרפואי המלא, על כן הגישו תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית בהריון ובלידה.  

התובעת עברה טיפולי פוריות במהלך שש שנים ונשלחה לטיפול הפריה חוץ גופית בהיותה בת 41. האם מדובר ברשלנות? 

האם עברה במהלך ההריון 6 בדיקות אולטרסאונד שנמצאו תקינות, עם זאת בתה נולדה עם מום של חוסר בארבע אצבעות בכף ידה הימנית. 

אם כבדת משקל נשלחה לביצוע סריקת מערכות במכון מור. הבדיקה יצאה תקינה, אך התינוקת נולדה עם מום גדול בעמוד השדרה, הגורם לה סבל רב לאורך כל חייה. 

ההורים הגישו תביעה בגין רשלנות בלידה, בטענה כי הרופא נדרש לבצע ניתוח קיסרי, במקום לידה טבעית. 

הורים לקטין שנפטר בגיל שלוש שנים, תבעו את בית החולים, בגין ניהול רשלני של הלידה. הקטין שסבל מהאטות בדופק, בעת הלידה, נולד ללא נשימה, ובשל תשניק סב לידתי, הוא נותר עם שיתוק מוחין ונכות בשיעור 100%. 

התינוק להורים שהם קרובי משפחה נולד עם תסמונת Bardet Biedl, לאחר כעשרים שנה, הגישו ההורים תביעת רשלנות רפואית, בגין נזק גוף שנגרמו לבנם בשל הולדתו בעוולה. 

ילדה שנולדה עם מומים רבים, נפטרה בגיל 10, ההורים תובעים את בית החולים בגין רשלנות בהריון ובלידה. 

החלטה של השופטת דורנר אשר מאתגרת את פסק דין המר בכל הנוגע להתיישנות בגין רשלנות בלידה והולדה בעוולה... 

האם הריון עם התקן תוך רחמי הסתיים בלידה מוקדמת בגין רשלנות רפואית? האם האישה לא קיבלה מידע אודות הסיכונים שבהריון עם התקן תוך רחמי? 



תגיות: אוביטרל,