www.rashlanut-refuit.org

טרשת נפוצה רשלנות רפואית, מתי תוגש תביעה?

טרשת נפוצה רשלנות רפואית, מתי תוגש תביעה?

טרשת נפוצה היא מחלה אוטואימונית של מערכת העצבים המרכזית, שבה המערכת החיסונית פוגעת במערכת העצבים במקום להגן על הגוף מפני זיהומים שונים ותוקפת רקמות ואיברים שונים של הגוף עצמו.

 

אבחון המחלה מתחיל בשיחה של רופא המשפחה, ואם עולה החשד שמדובר בטרשת נפוצה, עליו להפנות את המטופל לבירור אצל נוירולוג ולביצוע בדיקות דם, MRI מוח ו־MRI עמוד שדרה, ניקור מותני ובדיקות נוספות. כיום עדיין אין תרופה שיכולה לרפא את המחלה, אך ישנן תרופות שיכולות לטפל בתסמינים ולמנוע את התפתחותה. המחלה עלולה להחריף עם השנים, לכן ישנה חשיבות רבה לעקוב אחר התסמינים, שעלולים לרמז על התקף של המחלה או על סיבוכים. 

 

אבחון מוקדם של טרשת נפוצה

 

בית המשפט העליון, דן בערעורה של חולת טרשת נפוצה כבת 27, שטענה כי אבחון וטיפול תרופתי מוקדם היה מונע את התדרדרות המחלה, זאת לאחר שבית המשפט המחוזי פסק כי לא הייתה התרשלות מצד הרופאים המטפלים, מכיוון שהמחלה המשיכה להחמיר גם לאחר מתן הטיפול.

 

המערערת היא ילידת 1986, המאובחנת כיום כחולת טרשת נפוצה ובעלת נכות בשיעור של 100%. בשנת 2003, בהיותה בת 17, פנתה המערערת למספר רופאים בקופת חולים, בעקבות כאבים עזים בגב התחתון ובצוואר והתלוננה על עייפות ונימול בידיים, ברגליים ובאזור הבטן וסחרחורות, שמקורם אינו יודע.

 

המערערת הופנתה לבדיקות שונות, בהתאם לתסמינים שעלו מדבריה. כגון: בדיקת אורתופד, בדיקת עיניים, בדיקת נוירולוג וכן בדיקות מעבדה שונות. חלק מהבדיקות בוצעו על ידי מומחים. המערערת טופלה בהתאם לתוצאות, שלא הובילו לאבחון מחלה קשה. מאחר שהכאבים לא חלפו, היא הופנתה על ידי אחד הרופאים לבדיקה פסיכיאטרית, שתוצאותיה לא הצביעו על קיומן של בעיות פסיכיאטריות. בשל מצבה הרפואי המסובך, המערערת קיבלה פטור מהשירות הצבאי.

 

בדיקת MRI קבעה שמדובר בטרשת נפוצה

 

בשנת 2007, כשלוש שנים לאחר סבב הבדיקות, היא חזרה והתלוננה על מחושים דומים, וכן, על כאבי ראש, הפרעות בראייה וקפיצה של העפעף הימני. היא הופנתה לרופא נוירולוג ולראשונה התלוננה על תחושה רדומה בכיפוף הראש המתפשטת מטה. הרופא הפנה אותה לבדיקת MRI ומהבדיקה עלו ממצאים חריגים במוח שהצביעו על חשד לטרשת נפוצה.

 

במרפאה לטרשת נפוצה אובחנה המערערת באופן סופי כחולת טרשת נפוצה. ביוני 2007 היא החלה לקבל טיפולים תרופתיים המוכרים למחלה. בסוף שנת 2007 חלה התדרדרות במצבה, שהתבטאה בחוסר תחושה ברגליים ובחוסר שליטה על הסוגרים ובמאי 2008 חלה החמרה נוספת והיא רותקה לכיסא גלגלים.

 

המערערת טענה כי בעת ביצוע הבדיקות הראשונות, המחלה כבר קוננה בה וחל איחור רשלני באבחון מחלתה, שהוביל להרעה משמעותית בבריאותה ומונע את מצבה הקשה שממנו היא סובלת כיום. המערערת הציגה חוות דעת של מומחה, שהעיד כי כבר בשנת 2003, המערערת סבלה מסימפטומים שהתאימו לטרשת נפוצה, ולשיטתו, אבחון המחלה בשנה זו, היה מונע את התדרדרות המחלה ומקטין בצורה מהותית את הגרעון הנוירולוגי שממנו היא כיום סובלת.

 

מנגד טענו המשיבים כי המערערת זכתה להתייחסות הולמת וכי לא ניתן היה לאבחן את המחלה קודם. בהתאם לחוות דעת רפואית מטעם המשיבים, קבע בית המשפט המחוזי כי ניתן היה לאבחן את הטרשת הנפוצה, רק לאחר ההתקף השני, לכן לא היתה התרשלות של הרופאים המטפלים. וכן, טיפול בשלב מוקדם יותר, לא היה מונע את התדרדרות המחלה.

 

בעקבות החלטתו של המחוזי לדחות את התביעה, הגישה החולה ערעור לבית המשפט העליון. המערערת חזרה על טענותיה המבוססות על חוות דעת של מומחים וטענה כי נגרם לה נזק ראייתי על ידי המשיבים, בעקבות הסתרת רשומות רפואיות שערכה אצל הנוירולוג בשנת 2001, ותיעוד הבדיקה הינו קריטי לתביעה משום שהוא מוכיח כי ההתקף הראשון התרחש כבר אז. מנגד טענו המשיבים כי טענת הנזק הראייתי לא הוכחה ואחזו בדעה כי לא ניתן היה לגלות את המחלה מוקדם יותר.

 

לאחר ששופטי בית המשפט העליון, בחנו בקפידה את טענות הצדדים הם הגיעו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות ופסקו כי אין מקום להתערבות בממצאים העובדתיים שנקבעו על ידי המחוזי, שכללו רישומים רפואיים וחוות דעת של מספר מומחים. בית המשפט העליון קבע כי האבחון היה אפשרי רק אחרי ההתקף השני ולכן הטיפול ניתן במועד, ולא היתה התרשלות של הרופאים המטפלים.  

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: טיפול אלטרנטיבי, דיאבטס אינסיפידוס, אינסולין, אנטיביוטיקה, אבודרט, נכות, עילת תביעה, אווסטין,