www.rashlanut-refuit.org

מי ישלם פיצויים בגין טיפול שיניים רשלני בצבא שגרם לזיהום בעצם?

מי ישלם פיצויים בגין טיפול שיניים רשלני בצבא שגרם לזיהום בעצם?

גוף זר נמצא בחלל הפה לאחר עקירת שן שגרתית

 

קצינת נשק ותחמושת בצה"ל עברה טיפולי שיניים שגרתיים במרפאת שיניים צבאית. זמן קצר לאחר הטיפול התלוננה הקצינה על נפיחות באזור השן, היא נבדקה באותה המרפאה ומאזור השן נלקחה ביופסיה, שתוצאתה הייתה תקינה. מאחר והכאבים לא פסקו, היא קבלה המלצה מהרופא הצבאי לעקור את השן.

כארבעה ימים לאחר העקירה, סבלה מכאבים עזים ונפיחות באזור העקירה. היא הגיע לבדיקה אצל רופא תורן בקצין העיר, הרופא גילה עצם זר מתכתי במכתש, שנוצר בעקבות העקירה. הרופא הוציא הגוף הזר, ניקה את האזור ותפר אותו. אך למרבה הצער, הכאבים התעצמו.

 

בעקבות מחלה זיהומית בעצם, נכרת קטע מהלסת ונעקרו שיניים נוספות

 

בדיקת ביופסיה נוספת העידה על מחלת אוסטאומיליטיס, שהיא מחלה זיהומית בעצם. לאחר טיפול אנטיביוטי שלא הועיל, עברה הקצינה ניתוח בלסת, במהלכו  נעקרו שלוש שיניים. הניתוח לא הצליח והמטופלת נשלחה לקבל חוות דעת ממומחה בארצות הברית. שם הוחלט לבצע שני ניתוחים. בניתוח בראשון נכרת קטע מהלסת שהיה נגוע במחלה, והושתלה פלטת טיטניום במקומו. ובניתוח השני, הושתל במקום פלטת הטיטניום קטע עצם שנלקח מאגנה של המטופלת ועל העצם הושתלו שיניים תותבות.

 

צה"ל לא מכיר בנכות וקופת החולים לא מבטחת חולי אוסטאומיליטיס

 

הפרופיל הצבאי של הקצינה ירד ל-21 והיא שוחררה בדרגת סרן מהצבא. היא עברה למעלה מ 12 ניתוחים, וכל ההוצאות הרפואיות, כולל הטיסות לארצות הברית, ממומנות מכיסה הפרטי, מאחר שמחלתה הנדירה, והיא לא נכללת במסגרת הביטוח של קופת החולים.
הקצינה הגישה תביעה להכיר בה כנכת צה"ל, בהתאם לחוק הנכים, אך תביעתה נדחתה בטענה, כי אין קשר בין הטיפול הרפואי והופעת הממצא בלסת ובין תנאי השירות הצבאי. הערעור בפני ועדת הערעורים, נדחה גם הוא. הקצינה פנתה לבית המשפט.

 

רשלנות רפואית בעקירה והשארת גוף זר גרמו למחלה

 

בערעור לבית המשפט הציגה שתי סיבות שגרמו למחלתה. האחת, כתוצאה מרשלנות רפואית בטיפולי השיניים, בעת ביצוע העקירה והותרת גוף זר שגרם לזיהום. וההוכחה לכך היא שהביופסיה הראשונה הייתה תקינה ובשנייה נצפתה תגובת תאי ענק, בעקבות הגוף הזר. הסיבה השנייה לגרימת המחלה, היא כתוצאה מטראומה, בעקבות עקירת השן המזוהמת.
המערערת טענה כי הצבא לא מכיר במחלתה ובשל נדירותה היא הוחרגה מקופת חולים. מאז שעברה טיפול בארצות הברית, אין גורם שיטפל בה וגוף שיישא בהוצאות הרפואיות.

 

הרופא טוען, הגוף הזר היה חתיכת סתימה ישנה

 

חוות דעת רפואיות מצד הנתבעים מוכיחות כי המטופלת סבלה מדלקת עצם קשה ונדירה והגוף הזר, היה ככל הנראה חתיכת סתימה והוא לא הגורם לדלקת, אלא מקורה בזיהום סביב שורש השן. 
לאחר מחלוקת בסוגיית הטיפול הרפואי בשלבים שונים של המחלה, בית המשפט קבע, כי מחלתה של המערערת הוחמרה בעקבות הטיפול הרפואי, זאת לפי מסמכים רפואיים, ראיות ודעות מומחים. הערעור התקבל ונקבע, כי מחלת המערערת הוחמרה בעקבות השירות הצבאי, בשיעור של מאה אחוז והיא תקבל פיצויים מלאים מקצין התגמולים. 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פסק דין העוסק ברשלנות רפואית ואחריות רופא בגין נזק נדיר. המטופל התעלף במהלך ניסיונו לקום לאחר טיפול עקירת שן בינה... 

במסגרת הטיפול ביצע הנתבע , ביום 3.1.96, השתלה, בלסת השמאלית התחתונה ובלסת הימנית התחתונה של התובע. בצד השמאלי עבר הטיפול בהצלחה. לעומת זאת, בשעת הקדיחה בצד הימני, הרגיש לפתע התובע זרם חזק וכאב בלתי נסבל למרות ההרדמה.  

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

לטענת התובעת, הנתבע שהינו רופא שיניים התרשל בטיפול בה.תביעת התובעת התקבלה 

התובעת פנתה לנתבע, כירורג ברפואת שיניים, לצורך טיפול בבעיית שיניים ופה שהתמקדה בתנוסדיות חלקית של השיניים שנותרו בפיה 

התובע קיבל תוכנית לטיפול בחלל הפה. הטיפול כשל ולתובע נגרמו נזקים בגינם הגיש תביעה זו 

פיצוי בשל נזקי רשלנות בטיפול השתלת שתלי שיניים אשר גרמה לתובעת ללקויות קשות בחלל הפה. התובעת נזקקה לטיפולים מתקנים  

התובע הגיע לקליניקת הנתבע לשם ביצוע עקירת שן בינה, עקירה שבמסגרתה, טופל התובע בין היתר בחומר מרדים (אלחוש). לאחר הטיפול נפל התובע על פניו שתיים משיניו זזו. התובע קיבל טיפול מידי 

התובעת מבקשת לחייב את הנתבע, רופא שיניים, לפצותה בגין נזקים שנגרמו לה במהלך טיפולו בשינייה. לטענתה, הנתבע התקין בלסתה התחתונה גשר שאינו תקין, ללא התאמה לסגר הטבעי של פיה ובניגוד למקובל.  

התובע עבר טיפול שורש בשיניו על ידי הנתבע. הטיפול כשל וגרם לתובע לריקבון מתחת לשיניים המטופלות  

בעקבות טיפול שיניים רשלני, התובע סבל מכאבים עזים ונפיחות בחניכיים, שלא ירדה עד לעקירת השיניים.  

רופא שיניים פרטי הסכים לעקור שן לחולת סכרת, למרות שהיה מודע לסיכונים. זמן קצר לאחר העקירה, המטופלת נפטרה. 

לאחר טיפול שיניים צבאי, לקתה המטופלת בזיהום קשה בעצם שהצריך טיפולים מסובכים בארצות הברית. 

האם חובת מתן טיפול חלה גם על רופאי שיניים? האם רופא שיניים חייב לתת טיפול רפואי מכוח חוק זכויות החולה? 

האם טיפול שיניים שלא נעשה ברשלנות, אך שגרם נזק בעצב הפנים, יזכה את הנפגע בפיצויים? 

בית המשפט פסק פיצויים בסך כ-60,000 ₪ בגין רשלנות בטיפול שיניים אשר קיבל אזרח ישראלי המתגורר בארצות הברית... 

האם רופא שיניים היה צריך להציע למטופלת טיפול חלופי יקר, וזאת למרות שהוא ידע כי מצבה הכלכלי איננו מן המשופרים? 

האם רופא שיניים העניק למטופלת טיפול שורש בשן, מבלי להסתמך על בדיקה מעמיקה לפני כן? 

האם טיפולים ליישור שיניים חייבים להתבצע על ידי רופא שיניים מומחה באורטודנטיה? האם במקרה שהרופא איננו מומחה מדובר ברשלנות רפואית? 

בית המשפט קבע כי טיפול השיניים אשר ניתן לתובעת היה תוך רשלנות רפואית. לאחר מינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט, נקבע כי יש לקבל את התביעה...