www.rashlanut-refuit.org

630,000 שקלים פיצויי בגין טעות במיקום ניתוח בעמוד השדרה

630,000 שקלים פיצויי בגין טעות במיקום ניתוח בעמוד השדרה

לעיתים, גם רופאים מומחים מבצעים טעויות רפואיות שונות. למשל, ממליצים על ביצוע ניתוח מקום בו הוא לא נדרש, או טועים תוך כדי ביצוע ההליך עצמו. לא זו אף זו, רשלנות רפואית בניתוח יכולה אף להתרחש בעת ביצוע ניתוח בבית חולים פרטי, הממומן מכיסו של החולה עצמו. להלן דוגמא לכך.

 

במקרה זה, הוגשה לבית המשפט תביעה בגין רשלנות רפואית שבוצעה על ידי הנתבע 1 נגד התובע. לטענת האחרון, הוא פנה לנתבע לאחר שהחל לסבול מכאבי גב. התובע אושפז בבית חולים פרטי ונותח על ידי הנתבע, על מנת לכרות דיסק בעמוד השדרה במטרה להקל על הכאבים. לאחר מכן, התובע גילה שהנתבע טעה בעת ביצוע הניתוח וכריתת הדיסק בוצעה ברשלנות. על כן, הדיסק שהיה אמור להיכרת נותר במקומו ודיסק אחר נכרת, כך שלמעשה, כאביו של התובע לא פסקו ואף נגרם לו נזק נוסף.

 

רשלנות

 

הנתבעים לא חלקו על כך שהרופא המנתח התרשל בעת ביצוע הניתוח. בנוסף, לבית המשפט לא הוצגה סיבה סבירה לטעות. על כן, נפסק שהרופא המנתח הפר את חובת הזהירות כלפי התובע. אולם, השאלה שעמדה במרכז המחלוקת בין הצדדים הייתה באשר לקשר הסיבתי בין ההתרשלות למצבו הרפואי של התובע לאחר מכן.

 

עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית בניתוח דיסקטומיה בעמוד השדרה המותני, מתי ניתן לתבוע פיצויים?
רשלנות רפואית בלט דיסק, איך להגיש תביעה?
ניתוח כריתת דיסק רשלנות רפואית, מתי תוגש תביעה?

 

בעניין זה, השופט העדיף את טענת התובע, שגובתה בחוות דעת רפואית מטעמו, לפיה לו הניתוח היה מבוצע במקום הנכון, היה חל שיפור משמעותי במצבו. על כן, נקבע שהיה קשר סיבתי בין הטעות בניתוח לבין העובדה שמצבו של התובע נותר כפי שהיה טרם ההליך.

 

יש לציין שמומחים שונים הציעו לתובע לעבור ניתוח נוסף, לשם תיקון הטעות. הנתבעים עצמם טענו שהיה על התובע לעבור ניתוח זה לשם הקטנת נזקו. אמנם, על סמך חוות דעת מומחים נקבע שהניתוח השגוי פגע בסיכויי ההצלחה של ניתוח נוסף, אך לתובע לא הייתה ברירה אלא לעבור ניתוח זה בעתיד. זאת על מנת למנוע התדרדרות במצבו. בסופו של דבר, נקבע שהיה קשר סיבתי בין מצבו הנוכחי של התובע לבין ביצוע הניתוח השגוי. קשר זה בא לידי ביטוי בכך שלו הניתוח היה מבוצע כהלכה, הסבירות לשיפור מצבו של התובע הייתה גבוהה.

 

הנזק

 

בעקבות הניתוח אותו התובע עבר ומצבו הרפואי לאחר מכן, נקבעה לאחרון נכות צמיתה בשיעור של 36%. בעקבות נכות זו, התובע נאלץ להפסיק לעבוד ולסגור את עסקו לממכר פלאפל. עם זאת, השופט קבע שגם לו מצבו של התובע היה משתפר בעקבות הניתוח, הרי שעבודתו הצריכה עמידה על הרגליים במשך שעות רבות וממילא האחרון לא היה ממשיך לעבוד לאחר גיל הפנסיה. על כן, נקבע שלא היה ניתן לתלות את מלוא נזקו של התובע בעקבות סגירת עסקו במצבו הרפואי. אי לכך, רק 30% מהנזק שנגרם לתובע עקב סגירת עסקו הוטל על כתפי הנתבעים.

 

באשר לחודשים מיד לאחר הניתוח, בהם התובע לא עבד כלל, נפסק שהוא היה זכאי לפיצוי מלא עבור אובדן הכנסות. בסופו של דבר, סך כל הפיצוי בגין ראש נזק של אובדן השתכרות היה 260 אלף ₪. זאת ועוד, לתובע נפסקו פיצויים בסך 100 אלף ₪ בגין עזרה וסיעוד; 10 אלף ₪ עבור ניידות; 10 אלף ₪ עבור הוצאות ו-250 אלף ₪ בגין נזק לא ממוני. בסופו של דבר, הנתבעים חויבו לשלם לתובע 630 אלף ₪ בגין נזקו.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?