www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית שתלי סיליקון, מתי ניתן לקבל פיצויים עקב דליפת שתלים?

רשלנות רפואית שתלי סיליקון, מתי ניתן לקבל פיצויים עקב דליפת שתלים?

נשים אשר עוברות ניתוח להגדלת חזה מצפות שההליך הרפואי יביא לשיפור המראה החיצוני וההרגשה הפנימית. עם זאת, רשלנות רפואית בניתוח פלסטי להגדלת חזה עלולה להביא לדליפה של שתל הסיליקון, עניין אשר מסב כאב, סבל וסיכון בריאותי.


דליפת שתל סיליקון עלולה להתרחש עקב תוצאה של ניתוחים פלסטיים רשלניים, ואף, מגע הסיליקון עם רקמות הגוף עלול לגרום נזקים כבדים. נשים הסובלות משתל סיליקון דולף עלולות לחוות כאבים עזים בשדיים, כאבי שרירים, דלקות בבלוטת התריס ועוד. כמו כן, שתלי סיליקון דולפים עלולים להוביל לנשירת שיער, תשישות וכאבי מפרקים.


נזקים בעקבות שתל סיליקון דולף


במקרה שנגרמו נזקים בעקבות שתל סיליקון דולף, ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית. גם כאשר הסיכונים לא פורטו כיאות בטופס הסכמה מדעת ולא נאמרו על ידי הרופא במפורש בפגישת הייעוץ, התרשל הרופא בתפקידו.


לא אחת התקבלו תביעות בגין רשלנות רפואית בניתוח חזה בבתי המשפט, גם כאשר טופס ההסכמה מדעת כלל את כל הפרטים המבוקשים. בית המשפט קיבל תביעות אלו כאשר טופס ההסכמה נחתם בזמן קרוב מדי לתחילת הניתוח, במקרים שבהם הרופא לא פירט באופן ברור את הפרטים גם בפגישת הייעוץ וכדומה.


עם זאת, לא כל דליפת סיליקון או תקלה במהלך הניתוח מהווה עילה להגשת תביעה. אם המטופלת מרגישה שהרופא המנתח ביצע עבודתו ברשלנות, אשר הסבה לה נזק גופני, יש לפנות למומחה בתחום כדי שיבחן את המקרה תוך כניסה לעובי הקורה ויערוך חוות דעת רפואית


כמו כן, ניתוחים פלסטיים הם הליכים רפואיים שאי הצלחתם עלולה להסב למטופלת נזקים נפשיים. בתי המשפט קבעו בעבר גם פיצויים בגין ראש נזק זה. אם נגרם סבל ממפח נפש ודיכאון אשר פוגעים בשגרה ושמחת החיים, יכול להיות שיש מקום לפסוק פיצויים בגין כאב וסבל.


חשיבות פירוט הסיכונים במסגרת ניתוח פלסטי


קיימת נטייה לשפוט בדרך בית שמאי מקרים של ניתוחים פלסטיים, מתוך היותם ניתוחי ברירה שאינם נובעים מסיבוכים בריאותיים או סכנות רפואיות. ההסבר הנדרש לקבלת הסכמה מדעת לניתוח אלקטיבי, שאף בלעדיו ניתן לנהל אורח חיים רגיל, נכלל ברף העליון של חובת הגילוי, והוא כולל, בנוסף להתייחסות לסיכויי ההצלחה, גם מתן אזהרה מפני הסיבוכים האפשריים. זאת, גם אם סיבוכים אלו נדירים. 


דרישה נרחבת זאת מתחייבת במיוחד בתקופתנו, שבה מתפתחת רפואה פרטית המציעה לציבור הרחב, אם בדרך ישירה באמצעות פרסומים, ואם בעקיפין, בהסתמך על מוניטין של רופא המקיים מרפאה פרטית, ניתוחים אלקטיביים למיניהם, כגון: ניתוחי לייזר לשיפור הראייה, ניתוח למתיחת פנים, ניתוח עפעפיים ועוד. ניתוחים אלו מיועדים לשפר את איכות החיים של המטופלים, אך מטבע הדברים יש בהם אף סיכונים, שאותם יש לגלות לחולים. 


שתל סיליקון גרם לעיוות וחוסר סימטריה


התובעת, ילידת 1959, פנתה אל בית משפט השלום הרצליה ועתרה לחייב את המרכז הרפואי, לפצות אותה בגין נזקיה כתוצאתה מרשלנות, הפרת חובה חקוקה, הפרת הסכם או תקיפתה לנוכח אי קבלת הסכמתה מדעת לטיפול.


על פי עובדות התביעה, בשנת 1992, בהיות התובעת כבת 33, נכרת שדה השמאלי עקב מחלת הסרטן ובשנת 1993 היא נותחה על ידי הנתבע לשחזור השד. הניתוח עבר בהצלחה והתובעת הייתה שבעת רצון מתוצאותיו. בחודש פברואר 2003, עקב דליפה משתל הסיליקון שהושתל והצורך להחליפו, פנתה שוב לנתבע, ולאחר כחודש ביצע את הניתוח במרכז הרפואי. 


התובעת טענה כי הושתל בה שתל סיליקון, שאינו תואם לשתל המקורי, שלא היה תקין מאחר שנועד לשמש כדוגמה. עוד טענה כי הניתוח גרם לעיוות וחוסר סימטריה בין שני שדיה וכן לא ניתן לה הסבר נאות כדי לאפשר לה החלטה עצמאית על בסיס מידע מלא, ועל כן תזקק להוצאות בגין ניתוח מתקן, בנוסף לנזקים שונים כולל נזק בלתי ממוני. 


לאחר שמיעת טענות הצדדים וחוות דעת של מומחים מטעמם, סבר בית המשפט כי התובעת לא נשאה בנטל להוכחת התרשלות הנתבעים או מי מהם בביצוע הניתוח, ואף לא מצא כל ממש בטענתה באשר להפרת הסכם. 


כמו כן, בית המשפט קבע כי התובעת לא הצליחה להוכיח קשר סיבתי בין הנזק הבלתי ממוני לבין אי מסירת מלוא המידע אודות סוגי השתל הקיימים, יתרונותיהם וחסרונותיהם, אי שיתופה בבחירת השתל המתאים ביותר עבורה, שכן אין די באמירתה כבעלת דין, בדיעבד, כי אילו ידעה על סוג השתל שבחר הנתבע עבורה, לא הייתה מסכימה לניתוח.


בסופו של דבר בית המשפט קבע כי הנתבע אמנם לא שיתף את התובעת במלוא המידע באשר לסוגי השתל והעדיף לבחור את השתל בעצמו, אך עשה כן בתום לב בהפעילו שיקול דעת מקצועי על סמך ניסיונו העשיר. לפיכך, חייב את הנתבעים לפצות את התובעת בסכום של 35,000 שקלים, בגין פגיעה בזכותה של התובעת למידע, שהיה מאפשר לה התלבטות ובחירת סוג השתל, גם ללא הקשר הסיבתי בין הפגיעה לנזק כלשהו. 


000643/05

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

התובעת הגיעה לנתבע על מנת לעבור ניתוח קיצור קיבה. המנתח בחר לנתחה בשיטה שאינה מקובלת הקרויה ניתוח על שם סקופינרו... 

פיצויי בשל רשלנות רפואית בניתוח הקטנת שדים - לטענת התובעת, תוצאות הניתוח הן איומות כלשונה, לאחר שבשדיה נותרו אף כיום, 7 שנים לאחר הניתוח, צלקות מכוערות ומגעילות לא נוחות קשות להסתרה ובולטות 

התובעת פנתה לנתבעת, לקבלת יעוץ בדבר אפשרות למתיחת פנים, והוצע על ידה, טיפול חדשני בשיטת אפאטוס.  

ניתוח השתלת שיער נכשל וגרם לנזק אסתטי ולצלקות בראשו של התובע. 

הנתבע, רופא מומחה לכירורגיה פלסטית, ביצע ניתוח פלסטי-אסתטי באפה של התובעת. ניתוח זה בוצע, לטענת התובעת, ברשלנות, והיא תובעת פיצוי בגין נזקיה.  

התביעה הינה תביעה בגין רשלנות רפואית ונזק שנגרם לתובעת ולבני משפחתה בעקבות ניתוח שעברה התובעת בעקבות זאת שסבלה מהשמנת יתר.  

התובע הגיש תביעה זו כנגד הנתבע לפיצויים, עפ"י פקודת הנזיקין, בגין ניתוחי אף כושלים שבצעו באפו בבית חולים "כרמל" חיפה ע"ש ליידי דיוויס.  

התובע עבר ניתוח פלסטי אשר הותיר באפו מספר כשלים בולטים: צלקות, חור במחיצת האף ונפיחות בולטת. התובע זכה בפיצוי על נזק לא ממוני והחזר כספי בגין הניתוח 

התובע הגיע לניתוח באיבר מינו לצורך הארכה ועיבוי האיבר. בפני התובע הוצגו דוגמאות של אברי מין לאחר ניתוח. לתובע לא הוצגו הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח. התוובע סובל מתופעות קשות באיבר מינו. 

בית המשפט פסק פיצויים בסך כמיליון שקלים בגין רשלנות רפואית בקבלת הסכמה מדעת לניתוח תיקון ראיה Lasik... 

בית המשפט קבע כי חוות הדעת הרפואית אשר צורפה לכתב התביעה לא הייתה מפורטת כנדרש. אי לכך, נדחתה תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה... 

על פי חוק זכויות החולה, כל מטופל או מטופלת חייב\ת לתת הסכמה מדעת לפני טיפול רפואי. עניין זה הינו בעל חשיבות יתרה בניתוחי ברירה כגון ניתוח להקטנת חזה... 

התובע טען כי הרופאים לא השכילו לאבחן קרטוקונוס ממנו סבל, האם מדובר ברשלנות רפואית בניתוח לייזר מסוג Lasik?  

האם המטופל נתן הסכמה מדעת לביצוע ניתוח לייזר מסוג Lasik לתיקון ראיה? האם התובע היה מסרב לו ידע את הסיכון המדובר? 

ניתוח הגדלת חזה הינו ניתוח אלקטיבי, דהיינו ניתוח מבחירה. אי לכך, הפסיקה קבעה כי ההסבר הנדרש לביצוע הליכים רפואיים אלו, שאינם מחויביי המציאות, הינו נרחב יותר מניתוח רגיל... 

האם חובה על מטופל, אשר נגרם לו נזק בגין רשלנות רפואית בניתוח לייזר לתיקון ראיה, לעבור ניתוח מתקן על מנת לשפר מצבו הבריאותי? 

האם ניתוח לייזר לתיקון רוחק ראיה, אשר בוצע באופן חדשני במכון לניתוחי לייזר, התבצע בצורה רשלנית? האם הופרה חובת הזהירות? 

האם הניתוח הראשוני (בשתי העיניים) והניתוח המתקן (בעין ימין) בוצעו ברשלנות? האם הייתה הסכמה מדעת? האם התקיים קשר סיבתי? קראו עוד בפורטל רשלנות רפואית 

בחורה כבת 24 שנים עברה 3 ניתוחים באפה שגרמו לפגיעה תפקודית ולפגם אסתטי. כיום, התובעת סובלת מאף עקום, בעיות בנשימה ועוד נזקי גוף שונים... 



תגיות: דליפת סיליקון,