את מי תובעים בעקבות רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים?
הטיפולים הרפואיים אשר ניתנים לנפגעי תאונות דרכים עלולים להיות קריטיים ובעלי השפעה מכרעת על בריאותו של המטופל (לדוגמא, פגיעות בעמוד השדרה, ניסיונות החייאה כושלים וכו'). תאונות דרכים עלולות להשפיע באופן טראומתי על הגוף, הן בטווח הארוך והן בטווח הקצר.
הטיפול הראשוני לאחר התאונה הינו טיפול בעל חשיבות ממדרגה ראשונה, עם זאת, היות ונפגעי תאונות דרכים אמורים לתבוע את חברת הביטוח, עולה לא אחת השאלה - את מי תובעים. לאחר תאונות דרכים יכולות להיות לנפגע פציעות רבות בגופו אשר מצריכות קיבועים, ניתוחים וטיפולים נקודתיים. לאחר הטיפול, פעמים רבות נדרש הנפגע לעבור תקופה ארוכה של פיזיותרפיה ושיקום.
במקרים בהם הטיפול לנפגע תאונת הדרכים הסב לאחרון נזק, אשר פגע בסיכויי החלמתו או החמיר את מצבו, והמעשים נעשו על ידי מטפל מטעם צוות רפואי, לא תמיד קיימת עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית.
האם ניתן להגיש תביעה נגד בית החולים?
על פי סעיף 8 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אדם אשר נפגע במהלך תאונה, יכול לתבוע אך ורק מכוח חוק זה ולא במסגרת חוקים אחרים. אי לכך, והיות ותביעות בגין רשלנות רפואית נשענות לא אחת על פקודת הנזיקין וחוק זכויות החולה, הפסיקה קבעה שדין תביעתו של הנפגע להיות מוגשת נגד חברת הביטוח במסגרת הפלת"ד.
במילים אחרות - אדם שנפצע בתאונת דרכים יכול להגיש תובענה כנגד חברת הביטוח הרלבנטית, ולא כנגד הצוות הרפואי שטיפל בו. מדובר בהלכה פסוקה אשר התקבלה בבית המשפט העליון, במסגרת ערעור אזרחי שעסק בפגיעתה של קטינה בתאונת דרכים, אשר רגלה נכרתה עקב טיפול רפואי רשלני בבית החולים.
בית המשפט העליון קבע במקרה דנן כי על פי הוראות סעיף 8 לחוק הפלת"ד, ישנה חסימה מהותית בין התובעים לבין עילת התביעה נגד בית החולים. השופטים קבעו כי גם במקרים בהם הנזק הוחמר בשל הטיפול הרשלני, לא ניתן לתבוע את בית החולים, ועל חברת הביטוח לשאת בתשלום פיצויים בגין הנזקים נשוא התובענה.
לסיכום,
שימו לב, תביעות רשלנות רפואית העוסקות בטיפול שניתן לאחר תאונות דרכים אינן עניין של מה בכך, שכן על התובע להוכיח שהנזק שנגרם לו הינו תולדה של הטיפול הרפואי הרשלני ולא של הפגיעה בתאונת הדרכים. במידה ונגרם לכם נזק מסוג זה, פנו לעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית וקבלו ייעוץ משפטי בנושא.