www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית - שאיבת שומן

רשלנות רפואית - שאיבת שומן

ניתוח לשאיבת שומן הינו הליך רפואי שמטרתו עיצוב גוף המטופל או המטופלת תוך כדי שאיבה של שומנים תת עוריים אשר הצטברו במקומות כגון האגן, הירכיים, הבטן, הברכיים, הזרועות, הלחיים, הצוואר והסנטר. מכוני הרפואה האסטטית טוענים כי שאיבת השומן, בשילוב עם תפריט דיאטטי מתאים, הינה הפיתרון הטוב ביותר לטיפול במצבורי שומן אשר פעילות גופנית אינה יכולה להם.

 


מכיוון שמדובר בטיפול אלקטיבי אשר על שיווקו ומכירתו אמונים מכונים המתמחים בתחום זה, רופאים רבים אינם מיידעים את לקוחותיהם כי שאיבת שומן איננה תחליף לדיאטה. הליך שאיבת השומן אינו יכול להוות תחליף לדיאטה או פעילות גופנית ומטרתו הינה להעניק טיפול ממוקד לאדם באזורים בגופים שהם רווי שומן תת עורי.


למי מומלץ לבצע הטיפול?


רופאים ממליצים למטופלים בעלי עור גמיש ועבה ומשקל נורמטיבי לבצע שאיבת שומן באזורים ספציפיים. גילו של המטופל הינו חשוב אף הוא, שכן מטופלים מבוגרים אשר עורם איננו גמיש כבעבר, עלולים לסבול מתופעות של קימוט העור. מן הצד השני, מטופלים צעירים מדי, עלולים לחוות שינויים בתוצאות עקב התפתחות הגוף בתום גיל ההתבגרות.


מהי חשיבות הסכמת המטופל לביצוע שאיבת השומן בראייה משפטית?


שאיבת שומן הינו הליך רפואי הנעשה מבחירה, דבר המביא את בתי המשפט לראות בחומרה הפרה של החובה העולה מתוקף חוק זכויות החולה – והיא השגת הסכמתו השקולה והרציונאלית של המטופל לביצוע הניתוח. ההסבר הנדרש לקבלת הסכמה מדעת לניתוח אלקטיבי - שאף בלעדיו ניתן לנהל אורח-חיים רגיל - נכלל ברף העליון של חובת הגילוי. מידע זה כולל, בנוסף להתייחסות לסיכויי ההצלחה, גם מתן אזהרה מפני הסיבוכים האפשריים, זאת, גם אם סיבוכים אלו נדירים.

דרישה נרחבת זאת מתחייבת במיוחד בתקופתנו, שבה מתפתחת רפואה פרטית המציעה לציבור הרחב - אם בדרך ישירה באמצעות פרסומים, ואם בעקיפין, בהסתמך על מוניטין של רופא המקיים מרפאה פרטית. ניתוחים אלקטיביים למיניהם, כגון ניתוחים לשאיבת שומן, מיועדים לשפר את איכות החיים של המטופלים, אך מטבע הדברים יש בהם אף סיכונים, שאותם מחויב המכון ואו המטפל לגלות לחולה.


כיצד מבצעים שאיבת שומן?


לאחר שהחליט המטופל כי ברצונו לעבור הליך של שאיבת שומן, עליו להיפגש עם הרופא המנתח ולהמציא בידיו את מכלול המסמכים הרפואיים שברשותו. על הרופא מוטלת האחריות לוודא האם מצוי המטופל בקבוצת סיכון קלינית לביצוע ההליך, האם הוא מתרשם כי המטופל מודע להשלכות הטיפול, סיכויי ההצלחה, הסיכונים והעלאת אפשרויות של טיפולים חלופיים במידה והם רלבנטיים.


לאחר פגישת הייעוץ, תיקבע למטופל דיאטה מתאימה לרבות הרגלי עישון, שתייה, נטילת תרופות ושימוש בויטמינים.


הניתוח עצמו אורך כשעתיים בממוצע ונעשה כאשר המטופל נתון תחת הרדמה מלאה. אורכו של הניתוח ומורכבותו תלויים בטכניקה אשר נבחרה לביצועו על ידי הרופא והמטופל. בחירת שיטה שגויה או ביצוע הליך הטיפול באופן רשלני, עלול לגרום לנזקים למטופל וליצור בעבורו עילה להגשת תובענת רשלנות רפואית.


מהם הסיכונים?


למרות כי המכשור בטיפולי שאיבת השומן הינו חדשני ומתקדם, פעמים רבות נותרים נפיחות ותחושת צריבה באזור הטיפול. ככל ששאיבת השומן מורכבת ומקיפה יותר, ככה עולה ביחס ישיר הצורך בטיפול קשוב ומקצועי מצד הצוות הרפואי. הטיפול איננו תם לאחר שאיבת השומן ותקופת ההתאוששות נמשכת כשבועיים. נפיחות באזור הטיפול עלולה להיוותר בו עד כחצי שנה לאחר שאיבת השומן ואף מעט יותר.


שאיבת שומן, ככל הליך ניתוחי, טומנת בחובה סיכונים ואי-וודאות. ככל ששאיבת השומן מקיפה יותר, ומטופלים יותר אזורים בגוף, ככה עולה רמת הסיכון, ונבחנת מיומנותו של הרופא המנתח. בין תופעות הלוואי הנפוצות לאחר ההליך הרפואי ידועים מקרים של הפרשות דם ב-24 השעות שלאחר הטיפול, נפיחות למספר שבועות, אובדן תחושה חלקי או מלא באזור הטיפול, הופעות גושים תת עוריים, א-סימטריה, כוויות, זיהום ועוד.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

התובעת הגיעה לנתבע על מנת לעבור ניתוח קיצור קיבה. המנתח בחר לנתחה בשיטה שאינה מקובלת הקרויה ניתוח על שם סקופינרו... 

פיצויי בשל רשלנות רפואית בניתוח הקטנת שדים - לטענת התובעת, תוצאות הניתוח הן איומות כלשונה, לאחר שבשדיה נותרו אף כיום, 7 שנים לאחר הניתוח, צלקות מכוערות ומגעילות לא נוחות קשות להסתרה ובולטות 

התובעת פנתה לנתבעת, לקבלת יעוץ בדבר אפשרות למתיחת פנים, והוצע על ידה, טיפול חדשני בשיטת אפאטוס.  

ניתוח השתלת שיער נכשל וגרם לנזק אסתטי ולצלקות בראשו של התובע. 

הנתבע, רופא מומחה לכירורגיה פלסטית, ביצע ניתוח פלסטי-אסתטי באפה של התובעת. ניתוח זה בוצע, לטענת התובעת, ברשלנות, והיא תובעת פיצוי בגין נזקיה.  

התביעה הינה תביעה בגין רשלנות רפואית ונזק שנגרם לתובעת ולבני משפחתה בעקבות ניתוח שעברה התובעת בעקבות זאת שסבלה מהשמנת יתר.  

התובע הגיש תביעה זו כנגד הנתבע לפיצויים, עפ"י פקודת הנזיקין, בגין ניתוחי אף כושלים שבצעו באפו בבית חולים "כרמל" חיפה ע"ש ליידי דיוויס.  

התובע עבר ניתוח פלסטי אשר הותיר באפו מספר כשלים בולטים: צלקות, חור במחיצת האף ונפיחות בולטת. התובע זכה בפיצוי על נזק לא ממוני והחזר כספי בגין הניתוח 

התובע הגיע לניתוח באיבר מינו לצורך הארכה ועיבוי האיבר. בפני התובע הוצגו דוגמאות של אברי מין לאחר ניתוח. לתובע לא הוצגו הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח. התוובע סובל מתופעות קשות באיבר מינו. 

בית המשפט פסק פיצויים בסך כמיליון שקלים בגין רשלנות רפואית בקבלת הסכמה מדעת לניתוח תיקון ראיה Lasik... 

בית המשפט קבע כי חוות הדעת הרפואית אשר צורפה לכתב התביעה לא הייתה מפורטת כנדרש. אי לכך, נדחתה תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה... 

על פי חוק זכויות החולה, כל מטופל או מטופלת חייב\ת לתת הסכמה מדעת לפני טיפול רפואי. עניין זה הינו בעל חשיבות יתרה בניתוחי ברירה כגון ניתוח להקטנת חזה... 

התובע טען כי הרופאים לא השכילו לאבחן קרטוקונוס ממנו סבל, האם מדובר ברשלנות רפואית בניתוח לייזר מסוג Lasik?  

האם המטופל נתן הסכמה מדעת לביצוע ניתוח לייזר מסוג Lasik לתיקון ראיה? האם התובע היה מסרב לו ידע את הסיכון המדובר? 

ניתוח הגדלת חזה הינו ניתוח אלקטיבי, דהיינו ניתוח מבחירה. אי לכך, הפסיקה קבעה כי ההסבר הנדרש לביצוע הליכים רפואיים אלו, שאינם מחויביי המציאות, הינו נרחב יותר מניתוח רגיל... 

האם חובה על מטופל, אשר נגרם לו נזק בגין רשלנות רפואית בניתוח לייזר לתיקון ראיה, לעבור ניתוח מתקן על מנת לשפר מצבו הבריאותי? 

האם ניתוח לייזר לתיקון רוחק ראיה, אשר בוצע באופן חדשני במכון לניתוחי לייזר, התבצע בצורה רשלנית? האם הופרה חובת הזהירות? 

האם הניתוח הראשוני (בשתי העיניים) והניתוח המתקן (בעין ימין) בוצעו ברשלנות? האם הייתה הסכמה מדעת? האם התקיים קשר סיבתי? קראו עוד בפורטל רשלנות רפואית 

בחורה כבת 24 שנים עברה 3 ניתוחים באפה שגרמו לפגיעה תפקודית ולפגם אסתטי. כיום, התובעת סובלת מאף עקום, בעיות בנשימה ועוד נזקי גוף שונים... 



תגיות: דליפת סיליקון,