www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית סרטן ריאות, מתי תוגש תביעה?

רשלנות רפואית סרטן ריאות, מתי תוגש תביעה?

סרטן ריאות, או סרטן הריאה, הוא אחד הגידולים הממאירים השכיחים ביותר, והוא נחשב לאלים ומסוכן במיוחד. מדובר בסרטן אשר על פי רוב מתגלה רק כאשר הוא נמצא כבר בשלבים מתקדמים. אי לכך, 5%-15% בלבד מהלוקים בסרטן זה מצליחים להחלים ולנצח את המחלה.


כיום, הרפואה מכירה במספר סוגים של סרטן הריאה כאשר הסוג השכיח ביותר הוא NSCLC, סרטן המורכב מתאים אשר אינם קטנים. הגורם העיקרי לסרטן הריאה הוא עישון וכ-90% מהחולים הלוקים בסרטן ריאות מסוג NSCLC הם מעשנים ומעשנים לשעבר. כמו כן, ישנם גורמים נוספים אשר עלולים לגרום לסרטן בריאות כגון: חשיפת לאסבסט, אדי סולר, כרום, גז רדון, אדי ניקל, קרינה מייננת ועוד.


מדי שנה, מונחות לפתחם של בתי המשפט תביעות רבות בגין רשלנות רפואית הקשורה לסרטן ריאות. תביעות אלה יכולות להיות מוגשות במספר עילות. לדוגמה, אבחון מאוחר של המחלה. בדומה לסוגים אחרים של סרטן, אבחון מאוחר של המחלה עלול להיות תולדה של רשלנות רפואית.


מעקב צמוד להתפתחות תאים סרטניים


בפסק דין שניתן באוגוסט 2006, פסק בית המשפט פיצויים בסך של כ-900,000 שקלים לאישה בגין רשלנות באבחון סרטן הריאות שבו היא לקתה. במקרה זה, התובעת טענה כי הרופאים התרשלו בפענוח צילום ריאות שנערך לה, ואשר היה ניתן ללמוד ממנו אודות הסכנה בדבר קיומו של סרטן בריאה. הודגש כי התובעת במקרה זה סבלה בעבר מגידול סרטני בבלוטת התריס, והייתה אמורה להיות תחת מעקב צמוד באשר להתפתחות תאים סרטניים בגופה.


כאשר קיים קשר סיבתי ישיר בין מועד אבחון המחלה ובין סיכויי החלמתו של החולה. אין צורך להסביר כי אבחון מוקדם של הסרטן מאפשר הענקת טיפול מתאים וראוי, מיגור הסרטן והחזרתו של החולה לשגרת חיים רגילה. מנגד, סרטן ריאות אשר לא יאותר בזמן, עלול להתפתח בקצב מסחרר ולשלוח גרורותיו לאיברים אחרים בגוף. מיותר לציין כי שליחת הגרורות הסרטניות לאזורים נוספים עלולה במקרים רבים להיות סכנת מוות של ממש.


איתור תסמינים של סרטן ריאות


רופא אשר בוחן את ריאותיו של מטופל, צריך לעמוד על הנסיבות הספציפיות של האדם העומד מולו ולאבחן מתוך התסמינים המוצגים בפניו האם קיים סיכוי לסרטן ריאות. לדוגמה, כאשר הרופאים מצלמים ריאות של אדם אשר מעשן סיגריות במשך שנים רבות, שומה עליהם לבחון בדקדקנות את תוצאות הבדיקות הרלבנטיות. כך גם מוטל על רופאים אשר יודעים כי המטופל שלהם נחשף לחומרים מסרטנים, כגון אסבסט, כרום וכדומה.


רופאים רבים, כאשר מוגשת נגדם תביעה בגין אבחון מאוחר של סרטן ריאות, טוענים לא אחת כי מדובר במחלה אשר מאופיינת בהעדר תסמינים בולטים. במקרים אלה, החולה יכול לטעון כי הוא התלונן על תסמינים רלבנטיים, כגון: שיעול מתמשך, שיעול המלווה ליחה דמית, קוצר נשימה, דלקת בבית החזה שלא נרפאה בטיפול תרופתי, אובדן תיאבון, כאב עמום בחזה או ירידה במשקל.


רשלנות באבחון של רופא משפחה


אבחון סרטן ריאות נתון למומחיותו של רופא העוסק בתחום רפואי זה. עם זאת, מאחר שמרבית החולים יגיעו דבר ראשון לבדיקה אצל רופא משפחה, שומה על רופא זה, על אף היותו רופא כללי, לאתר את הסכנה ולהפנות את המטופל לרופאים המומחים הרלבנטיים. לדוגמה, רופא משפחה אשר לא יפנה אדם מעשן הסובל משיעול עם ליחה דמית לבדיקת ריאות עלול להימצא רשלן בבית המשפט.


רשלנות רפואית באבחון סרטן ריאות יכולה להתרחש גם כאשר הרופאים לא בדקו חולה בריא לכאורה. דוגמה לכך ניתן לראות בפסק דין אשר ניתן בבית המשפט המחוזי בראשון לציון בשנת 2007. במקרה זה, בני משפחתה של אישה אשר נפטרה מסרטן ריאות בגיל 33, לאחר לידת בנה השני, הגישו תביעה בגין רשלנות באבחונו של סרטן הריאה ממנו נפטרה הצעירה.


המנוחה ילדה את בנה הבכור בשנת 1996 וכבר לאחר הלידה היא לקתה בקוצר נשימה והחלה לסבול מדימום. הרופאים הצליחו לייצב את מצבה, היא עברה צילום רנטגן בחזה ושוחררה לביתה. שנתיים לאחר מכן, האישה הרתה שוב. ובשלב מסוים בהריון היא החלה לסבול מתופעות שונות כגון שיתוק באיברים בצד ימין.


החולה אושפזה בבית החולים והרופאים אבחנו גידול מוחי בראשה. אי לכך, היא עברה בשבוע ה-33 להריון ניתוח ראש להסרת הגידול. למרבה הצער, הרופאים הבינו כי הגידול במוח היה למעשה עדות לסרטן ריאות גרורתי. הצוות הרפואי יילד את העובר בניתוח קיסרי והחל להעניק לה טיפולים כימותרפיים נגד הסרטן בריאה. עם זאת, הטיפולים לא הצליחו לרפא אותה, והיא נפטרה ממחלתה. בית המשפט קבע כי הרופאים היו יכולים לאבחן את הסרטן בריאה כבר בצילום הרנטגן משנת 1996, ובכך באה לידי ביטוי רשלנותם.


תביעות בגין רשלנות רפואית בסרטן מוגשות בדרך כלל בשל רשלנות בשלב אבחון המחלה. עם זאת, ייתכן בהחלט שתקום למטופל עילת תביעה גם בשלבים מאוחרים יותר, כגון רשלנות בטיפולים כימותרפיים או רשלנות בניתוח להסרת גידול. לחולה שחש כי נפגע בגין רשלנות רפואית הקשורה בסרטן ריאות, מומלץ לפנות לעורכי דין העוסקים בתחום כדי לקבל ייעוץ משפטי מתאים.

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת סובלת ממחלת סרטן השד, זאת משום שקופת החולים ובית החולים לא השכילו לאבחן את הסרטן במועד. אי לכך, התפשטה המחלה בגופה של התובעת... 

התובעת טוענת כי איחור בביצוע ממוגרפיה גרם לאבחון מאוחר של סרטן השד. אי לכך, תובעת היא פיצויים בגין רשלנות רפואית... 

המנוחה לא הופנתה על ידי הרופאים לביצוע בדיקת קולונסקופיה ועל כן לא אובחן סרטן המעי הגס ממנו סבלה. האם מדובר ברשלנות רפואית? 

לתובע, נער צעיר, התגלה גידול שפיר בראשו. בסמוך לאחר גילויו, הוסר רובו של הגידול בהליך ניתוחי, אולם לתובע נגרמו בעטיו של הגידול ושל הניתוח נזקים רבים. 

התובעת נבדקה על-ידי רופא כאשר היתה חולה בסרטן. הרופא טעה באבחנה בסוברו כי מדבר במקרה פסיכיאטרי ועל יסוד אבחנתו נשלחה התובעת לביתה ללא טיפול במחלתה.  

התובעת סובלת ממחלת הסרטן. לטענתה, הרופאה שטיפלה בה במסגרת עבודתה בקופ"ח הכללית התרשלה בגילוי סרטן השד, וכתוצאה מכך הטיפול המאוחר - לרבות כריתת השד. 

התובעת פנתה באוקטובר 1994, בגיל 34, לרופא המשפחה שלה, בבקשה שיפנה אותה לבדיקת ממוגרפיה של השד. הרופא סרב לבקשתה. לאחר מספר פניות נוספות לרופא נבדקה התובעת והתגלה אצל התובעת סרטן שד גרורתי 

התובע חש בהפרעה בראיה בעינו השמאלית. הוא הופנה לבדיקות, ונערכה לו בדיקה בתהודה מגנטית – MRI, אשר ממצאיה העידו על גידול בבלוטת יותרת המוח שפגע בעצב הראיה השמאלי. התובע עבר ניתוח להסרת הגידול. לטענתו הרופאים התרשלו כלפיו בביצוע הניתוח הראשון ובמעקב אחר דליפת נוזל ה-CSF לאחר הניתוח הראשון ולאחר הניתוח השני. רשלנות זו גרמה לכך שהוא לקה פעמיים בדלקת קרום המוח ונותר עם פגיעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות קשות בגינן הוא תובע פיצוי מהנתבעים.  

המנוחה עברה טיפולים קרינתיים וכימוטרפיים שלא הועילו. המחלה התפשטה במהירות לאיברים הפנימיים בבטנה. בחודש דצמבר 1995 הגידול הסרטני גרם לחסימת הפרשת השתן מהכליות 

המנוחה שהיא ילידת שנת 1972, נפטרה ביום 7.10.03 ממחלת הסרטן במעי הגס. התובעים טוענים כי הנתבעים אחרו באיבחון המחלה, בשל טיפול בלתי סביר במנוחה. 

בית המשפט קבע כי רופאים בבית החולים שניידר לא התייחסו כנדרש לבדיקות שנערכו לפעוט ואי לכך לא אבחנו גידול בראש הילד... 

רופאי קופת חולים כללית התרשלו באבחון גידול בראשו של התובע. האם יזכה התובע לפיצויים והאם יש לפסוק עבורו פיצויים גם בגין הפגיעה בתפקודו המיני? 

בית המשפט העליון קיבל ערעור של מכבי שירותי בריאותי ורופאה מטעמה והפחית את שיעור אחריותן של האחרונות בנוגע לאי אבחון סרטן בעקבות רשלנות רפואית ממנה נפטרה מנוחה. בהתבסס על חוות דעת רפואית אשר הוצגה בפני בית המשפט, הוסכם בין הצדדים כי לפני הרשלנות הרפואית המדוברת... 

האם רופאי הדסה עין כרם התרשלו כלפי התובע באבחון גידול סרטני בראשו, או שמא ערעור הרופאים יתקבל בבית המשפט העליון... 

בני משפחתה של אישה אשר נפטרה מסרטן טענו כי מדובר ברשלנות רפואית וזאת משום שהרופאים לא דאגו למעקב ראוי אחר המנוחה... 

בית המשפט קבע כי תלונותיו של התובע הצדיקו ביצוע בירור נוירולוגי מעמיק יותר מהבירור אשר נעשה בפועל. אי לכך, מדובר ברשלנות רפואית מצד הרופאים הנתבעים... 

האם רשלנות רפואית של המדינה התבטאה בכך שלא נמסרו לתובעת פרטים בדבר הסיכון לחלות בסרטן בעקבות הקרנות שעברה בילדותה נגד גזזת? 

האם מעקב הריון פרטי אשר לא הסתיים בביצוע הלידה על ידי הרופא הפרטי מהווה הפרה של חובת האחריות כלפי המטופלת? 

האם רופאי בית החולים התרשלו כלפי המנוחה בכך שלא אבחון את מחלת סרטן הריאות ממנה סבלה לאחר צילום רנטגן אקראי שבוצע בעקבות דימום ומצוקה רפואית בתום לידה?  

התובעת טענה כי רופאת המשפחה ורופאי קופת חולים התרשלו בכך שהתעלמו מתלונותיה לאורך שנים, תוך שהם אינם עורכים את הבדיקות והבירורים הנדרשים...