www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בניתוחים לפרוסקופיים

רשלנות רפואית בניתוחים לפרוסקופיים

ההתפתחויות הטכנולוגיות ברפואה בשנים האחרונות הולידו זן חדש של ניתוחים אשר מתבצעים ללא חיתוך המנותח אלא באמצעות החדרת מצלמה אל תוך חלל גופו. לאחר כניסתה של המצלמה הייחודית אל תוך הגוף, בעזרת כלים זעירים, מבצע המנתח את הניתוח כאשר ההליך הפולשני הינו מינימאלי. בד"כ מאופיינים ניתוחים אלו בזמן אשפוז קצר, כאבים פחותים, יתרונות אסטטיים וכמובן סיכון מופחת באופן משמעותי של זיהומים והתפתחות פצעים.

במסגרת הכירורגיה הלפרוסקופית ניתן לבצע ניתוחים רבים כגון תיקון בקע, כריתת כיס המרה, מניעת הזעת יתר בכפות הידיים ועוד. למרות הפעולה הזעירה והלא פולשנית, גם בניתוחים אלו יכולים להיות סיבוכים הנובעים מרשלנותו של הרופא המנתח.


כמו בכל הליך ניתוחי, גם במסגרת ניתוחים לפרוסקופיים, מרבית התלונות בגין רשלנות בניתוח נובעות מפירוט מידע שאינו מדויק דיו, אשר מהווה עילה לתלונה מחמת אי-הסכמה מדעת. ידועה גם פסיקה למתן פיצויים על סך כ-100,000 שקלים לאישה אשר הרופא המנתח שכח חפץ זר בגופה לאחר ניתוח לפרוסקופי להצרת קיבה.

לא כל חולה הינו מתאים לשיטת הניתוח החדשנית, ובמידה ורופא מנתח פציינט אשר איננו כשיר מבחינה רפואית להתמודד עם הניתוח, קיימת עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

 

הסכמה מדעת לניתוח לפרוסקופי

 

ניתוחים לפרוסקופיים נחשבים להליכים רפואיים חדשניים. אי לכך, מרבית האנשים אינם יודעים על מהותם הליכים אלו והסיכונים הכרוכים בהם. כמו כן, ככל שההליך הרפואי נחשב לחדשני יותר, כך גודל אחריותו של הרופא כלפי המטופל. במקרה בו נבחנת אפשרות של ניתוח לפרוסקופי, על הרופא לפרט בפני החולה את כל הסוגיות וההשלכות של הטיפול.

 

הרופא צריך לציין את הסכנות הנובעות מהניתוח, תופעות הלוואי הצפויות, תקופת השיקום המשוערת, הוראות לגבי התנהגות לפני ואחרי הניתוח, אופן ביצוע ההרדמה וכדומה. כמו כן, הרופא חייב לציין את סיכויי ההצלחה הצפויים של הניתוח הלפקרוסקופי לעומת ביצוע אותו הליך במסגרת ניתוח כירורגי רגיל.

 

רשלנות רפואית בביצוע ניתוח לפרוסקופי

 

שימו לב, ישנן מספר עילות נפוצות אשר מביאות להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית במסגרת ניתוח לפרוסקופי. אחת מן הסיבות הנפוצות לרשלנות זו הינה בחינה שגויה של המטופל טרם קבלת ההחלטה על ההליך הלפרוסקופי. לא כל מנותח עתידי מתאים לביצוע הליך רפואי בשיטת לפרוסקופית. במקרים בהם החולה סובל מנזקים גופניים או צורך בניתוח נוסף בגין בחירת הליך לפרוסקופי שלא על פי הידע הרפואי המוכר, קיימת עילה להגשת תביעה נגד הרופא בגין רשלנות רפואית.

 

כמו כן, ביצוע ניתוח לפרוסקופי ללא קבלת הסכמתו המודעת של המנותח לטיפול זה עולה גם היא כדי רשלנות רפואית. בית המשפט פסק בעבר פיצויים לאישה אשר לא הוכיחה את קיומו של קשר סיבתי בין הנזק לבין הניתוח הלפרוסקופי, רק משום שלא ניתן לה הסבר מפורט על הטיפול לפני ביצועו. שימו לב, לא כל חתימה על טופס הסכמה לניתוח מוציאה את הרופאים ידי חובתם. הרופאים יהיו חייבים להוכיח בבית המשפט כי החתימה על הטופס נעשתה במודע תוך קבלת כל הפרטים והבנתם באופן מלא.

 

מיותר לציין כי רשלנות רפואית בביצוע הניתוח הלפרוסקופי יוצרת גם היא עילה לתביעה נגד הרופאים ובית החולים. רשלנות זו יכולה להיות גם במסגרת ביצוע הרדמה לא מתאימה או אי ביצוע הליך רפואי באופן רשלני.

 

 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?