רשלנות רפואית באבחון התקף לב
איחור או טעות באבחון התקף לב, מהווים לרוב את ליבן של תביעות רבות בגין רשלנות רפואית בתחום הקרדיולוגיה. התקפי לב, אשר אינם מאובחנים בזמן ואינם מקבלים את הטיפול הרפואי הראוי, עלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים למטופל ואף להביא למותו.
התקף לב, או בעגה המקצועית - אוטם שריר הלב, הינו מצב הנובע כתוצאה מחסימה בעורקים הכליליים אשר תפקידם להוביל ללב דם מחומצן. מיקומו של החסם ואו גודלו משפיעים על חומרת ההפרעה בפעילותם של העורקים. אוטם שריר הלב נוצר כאשר החסימה מתפתחת לנמק אשר יוצר צלקת על רקמת שריר הלב. צלקת זו עלולה להפריע לתפקודו התקין של השריר, עד כדי אי-ספיקה, התפתחות דלקת קרום הלב, בצקת בריאות והפרעות בקצב פעימותיו.
מהם התסמינים לאוטם שריר הלב?
כאבים לוחצים באזור החזה אשר נמשכים בין 20 דקות לחצי שעה הינם התופעה הנפוצה ביותר במקרים של התקפי לב. פעמים רבות משפיע הכאב על אזורים נוספים בגוף כגון הגב, הכתפיים, הלסתות, הידיים והבטן. תחושות של בחילה, קוצר נשימה, סחרחורות, דופק לב מהיר ואיבוד הכרה הינן תסמינים נפוצים נוספים.
אבחון התקף הלב נעשה בשילוב של בדיקות עם תלונות המטופל. על מנת לאבחנו יכול הרופא להיעזר במכשיר א.ק.ג העוקב אחר פעילותו החשמלית של שריר הלב ובבחינת תוצאות הבדיקה ניתן יהיה להבחין בפעילות חריגה באזור. בדיקות דם יכולות אף הן לזהות אוטם בשריר הלב בעת בדיקת כמות המצאותם של אנזימים כגון CPK ו-CPK-MB במחזור הדם.
רשלנות רפואית בעת התקף לב, אימתי?
אדם אשר לקה בהתקף לב, לרוב כלל אינו יודע כי אוטם שריר הלב הוא המקור לכאביו. פעמים רבות פונים מטופלים לרופא המשפחה בקופת החולים משום שאינם משערים כלל כי בהתקף לב עסקינן. אותוריתא רפואית סבירה, החל ברופא המשפחה וכלה באחיות בכירות, חייבת להפנות מלוא תשומת ליבה לתלונותיו של המטופל תוך ערנות לתסמינים הנפוצים בתופעת התקף לב.
במידה וחש הרופא כי התפתחות אוטם שריר הלב לפניו, עליו להפנות את המטופל במהירות לבית החולים שכן התפתחות תופעה כזו, ללא הטיפול והמעקב הרפואי המתאים, עלולה לגרום לנזקים קשים ואף בלתי הפיכים למטופל.
במידה ולא ביצע הרופא את המוטל עליו על פי המצופה ממנו כעולה ממבחן "הרופא הסביר", לרבות אבחון אוטם שריר הלב והפניית המטופל לבית החולים (במידה ואין בידיו את האמצעים הדרושים לצורך הטיפול), נוצרת עילה להגשת תובענה בגין רשלנות רפואית.
מטופל אשר מעוניין להגיש תביעה בעקבות רשלנות רפואית באבחון התקף לב, חייב לתמוך טענותיו בחוות דעת רפואית המאושרת על ידי רופא מומחה מתחום הקרדיולוגיה. זאת ועוד, עורכי דין ממליצים לתובעים להשיג את המסמכים הרפואיים הרלבנטיים לעניינים, לרבות סרטי בדיקות הא.ק.ג (אשר פעמים רבות נמסרים לו בתום הטיפול), תוצאות בדיקות הדם, היסטוריה קלינית וגיליונות רפואיים.