www.rashlanut-refuit.org

מטופל ללא יכולת כלכלית ``זכה`` לטיפול שיניים רשלני

מטופל ללא יכולת כלכלית ``זכה`` לטיפול שיניים רשלני

בית המשפט נדרש לבחון תביעה אשר עניינה היה רשלנות רפואית בטיפול שיניים. הרופא הנתבע טען כי התנהלותו לא הייתה כדי רשלנות רפואית. לדבריו, לא התקיים בין מצבה הבריאותי של התובעת לבין הטיפול שניתן לה על ידו – קשר סיבתי ומשפטי. התביעה הוגשה לבית המשפט לתביעות קטנות ובעלי הדין לא צירפו חוות דעת רפואית מטעמם לתמוך בטענותיהם. אי לכך, בית המשפט מינה מומחה רפואי מטעמו לבחון את הסוגיה דנן.

 

המומחה הרפואי הנ"ל קבע באופן מפורש כי הרופא הנתבע לא העניק לתובעת טיפול אשר עומד בסטנדרטים המצופים מרופא שיניים במסגרת מבחן הרופא הסביר. לטענת המומחה, התנהלותו של הרופא הנתבע הייתה אף למטה מכך במקרה המדובר. זאת ועוד, המומחה הוסיף כי ניתן היה להעניק לתובעת טיפול טוב ואמין יותר, גם חרף העובדה שמדובר באישה הסובלת ממצוקה כלכלית.

 

עוד פסקי דין בנושא:
קשישה השוהה בבית אבות קיבלה טיפול שיניים רשלני
תביעה נגד רופאת שיניים עקב רשלנות בטיפול אורתודנטי
האם מטופל שעבר טיפול שיניים רשלני זכאי לפיצויים?
רשלנות ברפואת שיניים: הרופא התקין כתרים רופפים שאינם זהים
במהלך טיפול שורש רופא שיניים גרם לנקב בשורש השן

 

השופט קבע כי יש לקבל את קביעותיו של המומחה הרפואי מטעם בית הדין. בפסק הדין צוינה פעם נוספת החשיבות המוענקת על ידי שופטי הערכאות בישראל לחוות דעתם של מומחים אובייקטיביים הממונים מטעם בית הדין. במקרה דנן, דובר על בתובעת אשר הגיעה לרופא השיניים כאשר שיניה סובלות מבעיות רבות. אי לכך, במסגרת חישוב פיצויים עבורה, לא היה מקום לפסוק כנגד רופא השיניים פיצויי בגין כלל הטיפולים להם זקוקה התובעת. למעשה, השופט ניסה להתחקות אחר הנזקים אשר נגרמו לתובעת בעקבות רשלנותו של הרופא הנתבע ותו לא. בית המשפט דחה את טענותיה של התובעת על כך שהתערבותו של הרופא הנתבע גרמה להתדרדרות במצבה ולייקור עלות הטיפול לו היא זקוקה.

 

התובע הייתה סובלת גם אם הטיפול לא היה רשלני

 

"לולא הייתה התובעת מטופלת אצל התובע, הייתה מן-הסתם מטופלת אצל אחר. גם אז הייתה סובלת ממצבה הדנטאלי, כפי שהתדרדר במהלך השנים, ומן ההשלכות של אי-יכולתה הכלכלית לממן לעצמה טיפול מקיף ללא דיחוי", נכתב בפסק הדין, "בכלל זה, התובעת לא הייתה נהנית מטיפול באמצעות שתלים. זהו טיפול יקר יותר, אשר כלל לא עלה על הפרק במסגרת החוזה הטיפולי שבין התובעת לנתבע, ואשר גם המומחה לא אישר את חיוב הנתבע בעלותו".

 

עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית בנפילת מקדח לפה המטופל בטיפול שיניים, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?
רשלנות רפואית בטיפול ציפוי שיניים, איך אפשר לקבל פיצויים?
טיפול שיניים ללא הסכמה מדעת, מתי תוגש תביעה בגין רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית בעקירת שיניים, מתי תוגש תביעה?
נסיגת חניכיים בעקבות טיפול שיניים רשלני, מתי תוגש תביעה?


עם זאת, בית המשפט ייחס לרופא הנתבע את החלק מתוך הכאב והסבל שנגרמו עקב המחדלים הטיפוליים שלו, בתוספת עלותם של טיפולים אלה (השקעה כללית אשר ירדה לטמיון בשל הצורך בטיפולים מתקנים). לאור עקרון הגולגולת הדקה, אשר התממש במקרה דנן, בהיעדר יכולת כלכלית מצד התובעת לשאת שוב בעלותם של הטיפולים שהכזיבו – חישב בית המשפט את תקופת הכאב והסבל ממועד כישלון הטיפולים שביצע הנתבע עד המועד הסביר לתיקונם, בשים לב לאילוצים כלכליים אלה.


השופטים בחנו את הרשלנות הרפואית הנטענת כלפי הרופא הנתבע תוך הצלבת הנתונים מחוות דעתו של המומחה מטעם בית המשפט, הרשומה הרפואית, והטיפולים אשר בוצעו בפיה של התובעת בפועל. למעשה, רשלנותו של הרופא הנתבע התבטאה ב - טיפול שורש, מבנה וכתר בשן 31 וחמישה כתרים ומבנים בלתי מתאימים בלסת העליונה.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פסק דין העוסק ברשלנות רפואית ואחריות רופא בגין נזק נדיר. המטופל התעלף במהלך ניסיונו לקום לאחר טיפול עקירת שן בינה... 

במסגרת הטיפול ביצע הנתבע , ביום 3.1.96, השתלה, בלסת השמאלית התחתונה ובלסת הימנית התחתונה של התובע. בצד השמאלי עבר הטיפול בהצלחה. לעומת זאת, בשעת הקדיחה בצד הימני, הרגיש לפתע התובע זרם חזק וכאב בלתי נסבל למרות ההרדמה.  

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

לטענת התובעת, הנתבע שהינו רופא שיניים התרשל בטיפול בה.תביעת התובעת התקבלה 

התובעת פנתה לנתבע, כירורג ברפואת שיניים, לצורך טיפול בבעיית שיניים ופה שהתמקדה בתנוסדיות חלקית של השיניים שנותרו בפיה 

התובע קיבל תוכנית לטיפול בחלל הפה. הטיפול כשל ולתובע נגרמו נזקים בגינם הגיש תביעה זו 

פיצוי בשל נזקי רשלנות בטיפול השתלת שתלי שיניים אשר גרמה לתובעת ללקויות קשות בחלל הפה. התובעת נזקקה לטיפולים מתקנים  

התובע הגיע לקליניקת הנתבע לשם ביצוע עקירת שן בינה, עקירה שבמסגרתה, טופל התובע בין היתר בחומר מרדים (אלחוש). לאחר הטיפול נפל התובע על פניו שתיים משיניו זזו. התובע קיבל טיפול מידי 

התובעת מבקשת לחייב את הנתבע, רופא שיניים, לפצותה בגין נזקים שנגרמו לה במהלך טיפולו בשינייה. לטענתה, הנתבע התקין בלסתה התחתונה גשר שאינו תקין, ללא התאמה לסגר הטבעי של פיה ובניגוד למקובל.  

התובע עבר טיפול שורש בשיניו על ידי הנתבע. הטיפול כשל וגרם לתובע לריקבון מתחת לשיניים המטופלות  

בית המשפט פסק פיצויים בסך כ-60,000 ₪ בגין רשלנות בטיפול שיניים אשר קיבל אזרח ישראלי המתגורר בארצות הברית... 

האם רופא שיניים היה צריך להציע למטופלת טיפול חלופי יקר, וזאת למרות שהוא ידע כי מצבה הכלכלי איננו מן המשופרים? 

האם רופא שיניים העניק למטופלת טיפול שורש בשן, מבלי להסתמך על בדיקה מעמיקה לפני כן? 

האם טיפולים ליישור שיניים חייבים להתבצע על ידי רופא שיניים מומחה באורטודנטיה? האם במקרה שהרופא איננו מומחה מדובר ברשלנות רפואית? 

בית המשפט קבע כי טיפול השיניים אשר ניתן לתובעת היה תוך רשלנות רפואית. לאחר מינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט, נקבע כי יש לקבל את התביעה... 

בית המשפט דחה תביעה של לקוחה במרפאת שיניים בגין תקיפה של הרופא. הלקוחה טענה כי הרופא תקף אותה אך לא עלה בידה להוכיח טענותיה בבית המשפט... 

רופא שיניים הורה על עקירת שן בינה של קשיש. בעקבות עקירת השן, לקה המטופל בדלקת נדירה ונפטר כחודש וחצי לאחר מכן. האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית? 

האם הנזקים בשיניה של התובעת נגרמו בעקבות רשלנות רפואית בטיפול שיניים או שמא מדובר בהזנחה ומחסור כלכלי מצד התובעת? 

רשלנות רפואית במסגרת אי התאמה של שיניים תותבות? האם תשלום פיצויים בעקבות רשלנות רפואית? 

האם עמד הרופא במבחן ה"רופא הסביר"? האם עמד בחובת הזהירות מול המטופלת? קראו עוד בפורטל רשלנות רפואית...