אישה נותרה במצב סיעודי לאחר לידה בניתוח קיסרי, האם רשלנות?

לפני שלוש שנים, הגיעה תמר אוחיון-רובין, צעירה בת 24, לבית החולים לניאדו לצורך לידת בתה הבכורה. לדאבונה של אוחיון-רובין, מחדר הלידה יצאה היא כאשר היא בהכרה מינימאלית וכיום היא מאושפזת במוסד סיעודי. היולדת ובני משפחתה טוענים כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית בלידה ובעקבות כך הוגשה על ידם תביעה לבית המשפט המחוזי. התביעה, אשר עומדת על כ-2.5 מיליון שקלים, פורשת שורה של טענות קשות ביותר כנגד הצוות והרופאים אשר טיפלו בתובעת.
היולדת הגיעה ללדת את בתה בניתוח קיסרי ובמהלך הניתוח החלה היא לסבול באזור הבטן מזיהום. בעקבות התדרדרות במצבה, הוחלט להעבירה לבית חולים גדול ומרכזי – במקרה זה, איכילוב. המשפחה טוענת כי במהלך ההעברה באמבולנס, והקליטה של התובעת ביחידה לטיפול נמרץ באיכילוב, אירעו מספר מחדלים רשלניים אשר גרמו לאי אספקת חמצן למוח התובעת ולנזק בלתי הפיך. כיום, אוחיון-רובין, אשר הייתה צעירה בריאה לחלוטין ערב לידתה, נמצאת במצב הכרה מינימאלי ומאושפזת במחלקה הסיעודית של "מעונות מכבי" בתור נכה בשיעור 100%.
עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קיסרי שלא לצורך, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?
רשלנות רפואית – ניתוח קיסרי
בני המשפחה טוענים כי העברתה של התובעת לא נעשתה באמבולנס טיפול נמרץ אלא באמבולנס לבן. כמו כן, בני המשפחה מוסיפים כי אנשי הצוות באמבולנס היו ללא ציוד בסיסי וחסרי מיומנות לטפל באירוע. לטענתם, הצוות הורכב מרופא פנסיונר, אחות אשר ביצעה לראשונה בחייה העברה של מטופל מונשם, ומומחה להרדמה חסר ניסיון בטיפול נמרץ. בכתב התביעה נטען כי זמן קצר לאחר תחילת הנסיעה התקלקל מכשיר ההנשמה והרופא נאלץ לבצע למטופלת הנשמה ידנית. כמו כן, המשפחה מלינה גם על נהג האמבולנס אשר לא ידע היטב את הדרך לבית החולים איכילוב. בנוסף, נטען כי הצוות הרפואי לא ידע כלל את המסלול ליחידה לטיפול נמרץ באיכילוב, ועל כן התעכבה קליטתה של היולדת חרף מצבה הרפואי הקשה.
תלאותיה של המשפחה לא נסתיימו עם ההגעה ליחידה לטיפול נמרץ. בכתב התביעה נטען כי במשך דקות המתינו אנשי מד"א עם הצעירה על גבי אלונקה (מונשמת ידנית), מחוץ לדלת הנעולה של הטיפול הנמרץ. זאת ועוד, בבית החולים איכילוב, אשר ההעברה תואמה עימו, לא נמצאה מסכת הנשמה המתאימה לתובעת בגודלה ואף המכשיר אשר היה אמור לשאוב את ההפרשות מקנה הנשימה של המטופלת היה מקולקל.
ועדה של משרד הבריאות קבעה כי מדובר ברשלנות
התובעים טוענים כי במהלך הטיפול בבית החולים איכילוב ניסו הרופאים להחליף את הצנתר אשר היה בקנה הנשימה של המטופלת. עם זאת, בעקבות רשלנות בביצוע הפעולה, כך נטען, נותרה היולדת ללא נתיב אוויר והיה צורך לבצע לה הנשמה על ידי חיתוך קנה הנשימה. פעולה זו גרמה למטופלת ללקות בדום לב ואילצה את הרופאים לבצע בה החייאה. כתוצאה מהחייאה, נטען על ידי בני המשפחה, נגרמו לתובעת נזקי גוף קשים ביותר.
עוד פסקי דין בנושא:
מחט נותרה במהלך ניתוח קיסרי בבטנה של המטופלת
האם ניתוח קיסרי היה מונע את הנזק שנגרם לתינוק?
האם הצוות הרפואי התמהמה בהחלטה לביצוע ניתוח קיסרי?
האם ניתוח קיסרי היה מונע את הנזק המוחי שנגרם לילדה?
קשירת חצוצרות בניתוח קיסרי ורשלנות רפואית מבחינת אי הסכמה מדעת
מומחה בטיפול נמרץ ובהרדמה, אשר התבקש על ידי התובעים להציג חוות דעת מטעמו, טוען כי ניתן היה להימנע מההעברה וגם אם הוחלט על העברת החולה, חשוב היה לעשות זאת בניידת טיפול נמרץ. כמו כן, כשלים של ממש נפלו בתקשורת בין בתי החולים. יש לציין כי בעקבות האירוע מונתה ועדת בדיקה מטעם משרד הבריאות אשר מתחה ביקורת של ממש על הטיפול בתובעת. במסקנות הועדה נקבע כי היה ניתן להימנע מהעברתה של אוחיון-רובין והציוד אשר שימש לביצוע ההעברה היה בלתי מספק וחלקי. כמו כן, נקבע בוועדה כי הצוות אשר ביצע את ההעברה לא היה מיומן במשימה כגון זו.