האם רשלנות רפואית בלידה בגין לידת וואקום במקום ניתוח קיסרי?
האם בחירה בהליך של לידת וואקום, במקום לידה במסגרת ניתוח קיסרי, היוותה רשלנות רפואית בלידה? האם התובעת זכאית לפיצויים בגין נזקי גוף אשר נגרמו לה במהלך הלידה? סוגיות אלו עמדו במרכזו של פסק דין אשר ניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי.
התובעת הגיעה בתום הריונה השני לבית החולים כרמל. הלידה התבצעה בהליך של לידת וואקום. הריונה הראשון של התובעת הסתיים בניתוח קיסרי בשבוע ה-30, וזאת בשל מצב עכוז ורעלת הריון. הרופאים אבחנו כי לאחר הלידה השנייה התובעת סובלת מקרע בשלפוחית השתן וקרע ברחם. הקרעים אוחו באמצעות ניתוח ותשעה ימים לאחר מכן התובעת שוחררה לביתה. כעבור שלושה ימים התובעת אושפזה בבית החולים פעם נוספת, ויום לאחר מכן התגלה כי ישנו קריש דם אשר תקוע במפשעתה.
עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית בביצוע הרדמה אפידורלית במהלך לידה, מתי ניתן להגיש תביעת פיצויים?
רשלנות רפואית בגרימת נזק עצבי ליילוד במהלך לידה, מתי ניתן להגיש תביעה?
רשלנות רפואית בלידה מוקדמת, מתי ניתן לקבל פיצויים?
רשלנות רפואית זירוז לידה, מתי תוגש תביעת פיצויים?
דיכאון לאחר לידה רשלנות רפואית, מתי תוגש תביעה?
בית המשפט מינה מומחה רפואי אשר יעניק לו חוות דעת רפואית מטעמו. על פי חוות הדעת הרפואית הנ"ל, נקבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית בלידה. בפסק הדין נכתב כי התובעת לא הרימה את הנטל להוכיח רשלנות בהליך הלידה, באופן הטיפול בה במהלך הלידה ואף לא בהחלטה לבצע את הלידה בדרך של לידה רגילה. בנוגע לרופא המיילד, נקבע כי לא הייתה כל רשלנות לגבי כך שהרופא הנ"ל היה רופא מתמחה בלבד.
בית המשפט קבע כי הרופאים ניהלו מעקב רציני ואמין בנוגע לכל שלבי הלידה ולא ניתן לקבוע כי היה מקום לבצע את הלידה בדרך של ניתוח קיסרי. כמו כן, נקבע כי הרופאים הנתבעים היו ערים לסיכונים האפשריים כתוצאה מסיכון קיסרי, ובהתחשב במצבו של העובר על בסיס המוניטור, לא היה טעם רפואי ממשי לפנות להליך זה. השופטים ציינו כי מהרשומה הרפואית ניתן לראות שמצבו של העובר היה תקין לאחר קבלת הפיטוצין. כמו כן, צוין כי העובר היה בהשגחה צמודה.
עוד פסקי דין בנושא:
עו"ד אייל בן ישי הגיש תביעה ע"ס שני מיליון שקלים בגין מקרה חמור של רשלנות בלידה
האם הרופאים התרשלו לאחר הלידה בשל שאריות שליה שנותרו ברחם?
הורי קטין שנפטר בגיל שלוש, הגישו תביעה בגין רשלנות בלידה
הרחם נכרת לאחר הלידה, האם הרופאים התרשלו?
לידה מוקדמת לאחר הריון עם התקן תוך רחמי - האם רשלנות רפואית?
בפסק הדין נכתב, עם זאת, כי הייתה רשלנות כלשהי באבחנה הסופית שהתקבלה בשיהוי. עם זאת, אבחנה מאוחרת זו לא הייתה הגורם הסיבתי לנזקי התובעת. השופטים קיבלו בעניין זה את חוות דעתו של המומחה שמונה מטעמם, אשר קבע מפורשות שאבחנה מאוחרת זו לא גרמה באופן מוחלט למצבה של התובעת, אלא החריפה את סיכוניה. מחוות הדעת הרפואית ניתן היה ללמוד כי הסיכון לטרומבוזה בורידים עמוקים מהווה את אחד הסיכונים המוכרים בהליך הלידה בכלל, והניתוח הקיסרי בפרט. עם זאת, היות והתובעת נפגעה בכך שלא ניתנה לא אפשרות סבירה לבחרו בניתוח קיסרי, ניתן היה להטיל את אחריותם של הנתבעים בשיעור של 30% מנזקי התובעת.