רשלנות רפואית בניתוח להסרת שקדים, באילו מקרים תוגש תביעה?
.jpg)
השקדים הם זוג בלוטות לימפה באזור הראש והצוואר. ניתוח להסרת שקדים הוא ניתוח נפוץ המקובל בעיקר ילדים אשר חלו מספר פעמים בדלקת הלוע, או כאשר אובחנו שקדים מוגדלים. בשנים האחרונות התגלו אופציות טיפול חדשות, לכן התמתנה המגמה להפנות צעירים לניתוח להסרת שקדים.
כיום ניתוח להסרת שקדים נעשה בעיקר במקרים דחופים, כאשר השקדים גורמים להפרעות נשימה בעקבות חסימת מעבר תקין של אוויר. כמו כן, הניתוח נעשה לאחר דלקות חוזרות בלוע, או בשל ריח רע מהפה, תופעה של חדירת מזון לכפלי השקד, או גידול בשקדים בעיקר בקרב מבוגרים.
למרות שמדובר בניתוח פשוט יחסית, לעיתים רשלנות רפואית בניתוח עלולה לגרום לנזקים גופניים ואף למוות. רשלנות בניתוח להסרת שקדים, יכולה לבוא לידי ביטוי באי הפניית המטופל לבדיקות מתאימות לפני ההליך הכירורגי, באבחון לקוי של הבעיה שממנה סובל המטופל וכתוצאה מכך ביצוע כריתת שקדים שלא לצורך, או בשל רשלנות בהרדמה במהלך הניתוח, בביצוע פעולות כירורגיות בפזיזות או בחוסר מיומנות, או רשלנות במעקב אחר המטופל אחרי הניתוח.
כדי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח להסרת שקדים, על התובע להוכיח כי הרופא פעל שלא על פי הפרקטיקה המקובלת, וכתוצאה מכך נגרם לתובע נזק משמעותי וחמור, אשר מצדיק תשלום פיצויים. יש לבסס את התביעה באמצעות חוות דעת רפואית, והוכחת קשר סיבתי בין רשלנות הרופא לנזק שנגרם למטופל.
תביעה בגין מוות לאחר ניתוח להסרת שקדים
בשנת 2006, נפטרה פעוטה כבת שלוש שנים בעקבות ניתוח להסרת שקדים. על פי עובדות התביעה, הקטינה שוחררה מבית החולים לאחר הניתוח, אך הוריה השיבו אותה למרפאה משום שהיא הקיאה דם בביתה, אולם היא לא זכתה להתייחסות הולמת מצד רופאיה, דבר שבסופו של דבר הוביל למותה.
על פי עובדות התביעה, הרופא המרדים שיחרר את הפעוטה לביתה, למרות שהקיאה דם, מבלי לקרוא לרופא אף אוזן גרון אשר יבדוק אותה. כעבור חמישה ימים ממועד הניתוח, שוב החלה הילדה להקיא דם כאשר היא במצב מנוחה. ההורים המבוהלים הזמינו אמבולנס ובמהלך הנסיעה איבדה הילדה את הכרתה והגיעה לחדר המיון ללא נשימה ודופק.
הרופאים ביצעו בה החייאה והיא הועברה למחלקת טיפול נמרץ ילדים, שם הקפיד הצוות הרפואי לדווח באופן רציף לרופא הכונן על מצבה. חרף העובדה שבוצעו בילדה פעולות החייאה, והיא שכבה מונשמת וללא הכרה במחלקה, הרופא הכונן המשיך להנחות את הרופא המתמחה בטלפון. הרופא הכונן הגיע למחלקה רק לאחר שחלה התדרדרות משמעותית במצבה של הקטינה, כשש שעות לאחר אשפוזה. הרופא ניסה לשפר את נשימתה של הפעוטה אך לשווא ושעה לאחר מכן היא נפטרה בבית החולים.