www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בניתוח להסרת שקדים, באילו מקרים תוגש תביעה?

רשלנות רפואית בניתוח להסרת שקדים, באילו מקרים תוגש תביעה?

השקדים הם זוג בלוטות לימפה באזור הראש והצוואר. ניתוח להסרת שקדים הוא ניתוח נפוץ המקובל בעיקר ילדים אשר חלו מספר פעמים בדלקת הלוע, או כאשר אובחנו שקדים מוגדלים. בשנים האחרונות התגלו אופציות טיפול חדשות, לכן התמתנה המגמה להפנות צעירים לניתוח להסרת שקדים. 

 

כיום ניתוח להסרת שקדים נעשה בעיקר במקרים דחופים, כאשר השקדים גורמים להפרעות נשימה בעקבות חסימת מעבר תקין של אוויר. כמו כן, הניתוח נעשה לאחר דלקות חוזרות בלוע, או בשל ריח רע מהפה, תופעה של חדירת מזון לכפלי השקד, או גידול בשקדים בעיקר בקרב מבוגרים.

 

למרות שמדובר בניתוח פשוט יחסית, לעיתים רשלנות רפואית בניתוח עלולה לגרום לנזקים גופניים ואף למוות. רשלנות בניתוח להסרת שקדים, יכולה לבוא לידי ביטוי באי הפניית המטופל לבדיקות מתאימות לפני ההליך הכירורגי, באבחון לקוי של הבעיה שממנה סובל המטופל וכתוצאה מכך ביצוע כריתת שקדים שלא לצורך, או בשל רשלנות בהרדמה במהלך הניתוח, בביצוע פעולות כירורגיות בפזיזות או בחוסר מיומנות, או רשלנות במעקב אחר המטופל אחרי הניתוח. 

 

כדי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח להסרת שקדים, על התובע להוכיח כי הרופא פעל שלא על פי הפרקטיקה המקובלת, וכתוצאה מכך נגרם לתובע נזק משמעותי וחמור, אשר מצדיק תשלום פיצויים. יש לבסס את התביעה באמצעות חוות דעת רפואית, והוכחת קשר סיבתי בין רשלנות הרופא לנזק שנגרם למטופל. 


תביעה בגין מוות לאחר ניתוח להסרת שקדים

 

בשנת 2006, נפטרה פעוטה כבת שלוש שנים בעקבות ניתוח להסרת שקדים. על פי עובדות התביעה, הקטינה שוחררה מבית החולים לאחר הניתוח, אך הוריה השיבו אותה למרפאה משום שהיא הקיאה דם בביתה, אולם היא לא זכתה להתייחסות הולמת מצד רופאיה, דבר שבסופו של דבר הוביל למותה.

 

על פי עובדות התביעה, הרופא המרדים שיחרר את הפעוטה לביתה, למרות שהקיאה דם, מבלי לקרוא לרופא אף אוזן גרון אשר יבדוק אותה. כעבור חמישה ימים ממועד הניתוח, שוב החלה הילדה להקיא דם כאשר היא במצב מנוחה. ההורים המבוהלים הזמינו אמבולנס ובמהלך הנסיעה איבדה הילדה את הכרתה והגיעה לחדר המיון ללא נשימה ודופק.

 

הרופאים ביצעו בה החייאה והיא הועברה למחלקת טיפול נמרץ ילדים, שם הקפיד הצוות הרפואי לדווח באופן רציף לרופא הכונן על מצבה. חרף העובדה שבוצעו בילדה פעולות החייאה, והיא שכבה מונשמת וללא הכרה במחלקה, הרופא הכונן המשיך להנחות את הרופא המתמחה בטלפון. הרופא הכונן הגיע למחלקה רק לאחר שחלה התדרדרות משמעותית במצבה של הקטינה, כשש שעות לאחר אשפוזה. הרופא ניסה לשפר את נשימתה של הפעוטה אך לשווא ושעה לאחר מכן היא נפטרה בבית החולים. 

 

מדו"ח ועדת בדיקה מטעם משרד הבריאות עלה כי מדובר ברשלנות רפואית אשר באה לידי ביטוי בשני כשלים עיקריים. ראשית, הרופא המרדים שיחרר את הילדה מהמרפאה למרות שהיא הקיאה דם ולא הוזעק רופא אף אוזן גרון למקום לאחר אירוע ההקאה. 
 
החלטה רשלנית שאינה נמצאת בתחומו של הרופא המרדים
 
שנית, הילדה פונתה לבית החולים, אך לא זכתה לטיפול רפואי מהרופא כונן במחלקת טיפול נמרץ בבית החולים - חרף מצבה הבריאותי הקשה. ועדת משרד הבריאות קבעה כי מדובר בהחלטה רשלנית אשר אינה נמצאת בתחומו המקצועי של הרופא המרדים. כמו כן, החלטה זו הייתה בניגוד לפרקטיקה הרפואית המקובלת, ונציב קבילות הציבור במשרד הבריאות, אשר מסקנות הוועדה הונחו על שולחנו, המליץ להגיש קובלנות כנגד הרופא הכונן במחלקת טיפול נמרץ והרופא המרדים. 
 
בנוסף הוועדה קבעה כי מרגע שאישר הרופא הכונן את קבלת הילדה במחלקה בבית החולים, היה עליו לסור למקום במהירות כדי לוודא את קליטתה ויכולת המחלקה לטפל בה בהתאם למצבה. בסופו של דבר בעקבות הרשלנות של הרופא המרדים והרשלנות של הרופא הכונן פסק בית המשפט להורי הפעוטה פיצויים בסך של מיליון וחצי שקלים.
 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?