www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בגין טיפול בכף יד לא על ידי אורטופד המומחה בתחום זה

רשלנות רפואית בגין טיפול בכף יד לא על ידי אורטופד המומחה בתחום זה

ת"א 22714-08


להלן דוגמא לתביעה בגין רשלנות רפואית של אורטופד בטיפול בפגיעה בגידים בכף היד. התביעה הוגשה כנגד בית החולים הדסה ורופא המנהל מרפאת כף יד. קטין בן 13 נפגע באצבע בידו השמאלית. הוא הגיע עם הוריו לבית החולים ונבדק במקום על ידי רופא אורטופד מתמחה. הרופא הצעיר זיהה פגיעות במערכת הגידים ביד הילד. אי לכך, הוא הרדים את ידו של התובע בהרדמה מקומית והעניק לו טיפול על ידי קירוב מערכת הפולים שנקרעה וסימון העצב התחושתי שנקרע. הרופא המתמחה טען כי פעולותיו היו "בהתאם להנחיות בית החולים". לטענתו, כאשר ישנה פגיעה ברקמות רכות, יש לבצע במיון תפירה ראשונית למניעת זיהום ולהפנות את המטופל למרפאת כף-יד בבוקר שלמחרת.


בבוקר, כאשר התובע הגיע למרפאת כף-היד, הוא טופל במקום על ידי אורטופד שהינו מתמחה בכיר באורטופדיה כללית. יודגש כי הטיפול בכף היד הינו חלק מתת מומחיות רשמית ונפרדת בענף האורטופדיה. מנהל מחלקת כף היד, רופא הנתבע בהליך זה, הינו מומחה בתחום הספציפי של כף היד. בית המשפט עמד על כך שהנתבע לא בדק את התובע בעצמו, חרף היותו מומחה בתחום.

 

עוד מאמרים בנושא:
רשלנות רפואית בטיפול אורטופדי


הנתבע טען כי לא היה צורך להסיר את התחבושת ועל כן היה די בבדיקת מתמחה בסיטואציה זו. הקטין הגיע לבדיקות נוספות בבית החולים וגם בהן הוא לא זכה לקבל טיפול מומחה בכף היד. רק כחודש וחצי לאחר התאונה, הנתבע בדק את התובע לראשונה. התובע היה נתון במעקב במשך כשבעה חודשים ואז הופסק הטיפול בו. כשנה וחצי לאחר תום המעקב הרפואי, התובע הגיע לבית החולים בתלונות באשר לידו ואז נותח בשני ניתוחים. יצוין כי היה ניתן לסייע לתובע על ידי עריכת ניתוחים בסמוך לתאונה, ובגין כך הוגשה התביעה דנן.


התובע הצביע על מספר היבטים רשלניים בטיפול בו:

 

  1. לא היה מקום להעניק לו, בליל האירוע, טיפול ניתוחי בתנאי מיון.
  2. הטיפול שניתן בחדר המיון לא בוצע על ידי מומחה בתחום כף היד.
  3. הנתבע היה צריך לחשוף את הפצע יום למחרת הפציעה ולראות כי יש צורך לבצע בתובע טיפול ניתוחי בסמוך לאירוע.


רשלנות רפואית, האמנם?


בית המשפט קבע כי מעדותו של הנתבע בעצמו היה ניתן ללמוד כי החובות הרפואיות כלפי התובע הופרו על ידי הנתבעים. ראשית, למרות שפציעתו של התובע הייתה צריכה להיבדק על ידי מומחה כף יד, הוענק לו טיפול רפואי ראשוני בחדר מיון על ידי מתמחה כללי. בפסק הדין הודגש כי הדברים נאמרים ביתר שאת כאשר עסקינן בקטין הסובל מפציעה חמורה בידו הדומיננטית. "טיפול סביר מינימאלי היה חייב לכלול בדיקה של מומחה מתאים", נכתב בפסק הדין. זאת ועוד, הרשלנות הרפואית לא הסתיימה כאן.


בית המשפט הדגיש כי כאשר הקטין הגיע למרפאה בניהול הנתבע, למחרת הפגיעה, היה על הנתבע לחשוף את הפצע ולעמוד על חומרת מצבה של היד. כמו כן, הנתבע לא הציג בפני הורי הקטין את האפשרויות הטיפוליות העומדות בפניהם ולא יידע אותם אודות קיומה של אופציה ניתוחית.

 

בית המשפט קיבל בעניין זה את חוות הדעת הרפואית של המומחה מטעמו. לפי חוות דעת זו, כאשר הנתבע ראה שהתובע הגיע אליו יום למחרת שבמיון אובחן שהוא סובל מפגיעה במערכת הגידים, היה עליו לפעול לחשיפת הפצע ולעמוד על מצב היד. כבר בשלב זה, קבע מומחה בית המשפט, היה על הנתבע לשקול אופציה ניתוחית. "הטיפול שהוענק לתובע היה רשלני. טיפול זה לא היה על בסיס שיקול דעת אמיתי ולא בחן את אפשרויות הטיפול הסבירות", קבע השופט.
 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?