גידול סרטני בחזה רשלנות רפואית, מתי תוגש תביעה?

גוש בחזה הוא בליטה מקומית באזור החזה, אשר ניתן לראות או לחוש שהיא שונה משאר הרקמה שסביבה. תלונות על גידולים בחזה שכיחות ביותר בקרב נשים, כשסרטן השד מהווה כ-10% מכלל גידולי החזה.
גוש בחזה יכול להיחשף פתאום בעזרת מישוש אגבי, בדיקה שגרתית או בשל הופעת כאב מיוחד. לא כל גוש כזה מעיד על התפתחות סרטן השד, ויותר מכך: רוב הגידולים הללו אינם סרטניים, ויכולים להיות ציסטות, אבצסטים, גושי שומן ועוד.
הסיבות להופעת גושים באזור החזה יכולות להיות מגוונות מאוד: זיהום בשד, שינויים הורמונליים הקשורים בהופעת הווסת, הנקה, סתימת צינוריות בשד ועוד. גידול סרטני ממאיר יתפתח מחלוקה בלתי פוסקת של תא ברקמת בשד עד להיווצרות גוש של תאים, שבהמשך עלול לשלוח תאים סרטניים למקומות אחרים בגוף.
רקמה סרטנית מתפשטת תפגע ברקמות גוף תקינות שבסביבתה ותהרוס אותן. אם לא ינקטו פעולות לעצירת הגידול, התאים הסרטניים עלולים להתפשט לאיברי גוף נוספים, ולזרוע הרס שעלול להיות בלתי הפיך.
דרכי אבחון של גוש חשוד בחזה
בפנייה לרופא משפחה ניתן להתחיל תהליך רפואי לבדיקת הגוש החשוד. רופא המשפחה יכול לקבוע בחלק מהמקרים שהגוש אינו סרטני כבר בבדיקת מישוש ראשונית, ובמקרים שבהם אינו יכול לקבוע זאת באופן ודאי, עליו להפנות את המטופלת לבדיקות ומומחים שונים.
MRI, אולטרסאונד, ממוגרפיה, ביופסיה מונחית אולטרסאונד ועוד, הן בדיקות דימות שונות שעשויות לסייע לרופא למפות ולאבחן את הגוש החשוד בזמן. סוג הבדיקה שאליה יפנה הרופא את המטופלת ייקבע בהתאם לשיקול דעתו, תוך התחשבות בגורמים כמו: גיל המטופלת, רמת הסיכון שלה לחלות בסרטן השד, מצב הגוש ועוד.
רשלנות רפואית באבחון גושים בחזה, באלו מקרים?
רשלנות רפואית באבחון גושים יכולה להתבצע במגוון שלבים של הטיפול, החל משלב המישוש ועד לפיענוח שגוי של נתוני בדיקות הדימות. עם הגעת המטופלת לבדיקה, על הרופא לנקוט מספר פעולות כדי לשלול באופן ודאי קיומו של סרטן, ובמקרה הצורך להפנות אותה לבדיקה רלוונטית מעמיקה יותר. אי נקיטת פעולות כאלה, בצורה הנוגדת את פעולות האדם הסביר, יכולה להיות עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית.
אבחון רפואי שגוי או מאוחר של טיב הגוש בחזה, עלול להוביל לעיכוב במתן טיפול ראוי או לבניית אסטרטגיה טיפולית שאינה מותאמת למחלתה של המטופלת. מצב כזה יכול להוביל לפגיעה בסיכויי ההחלמה של המטופלת, להסתבכות המחלה, לגרימת נזקים גופניים ונפשיים קשים ובלתי הפיכים, ובמקרים מסוימים אף לגרום למוות.
כיצד ניתן לתבוע פיצויים בגין רשלנות באבחון גידול?
במקרה שבו בוצעה רשלנות רפואית באבחון גידול סרטני, ניתן לבחון הגשת תביעה לתשלום פיצויים נגד הרופא, טכנאי הדימות, בית החולים, קופת החולים ונגד המדינה. כדי להגיש תביעה, יש להוכיח שקיים קשר סיבתי בין האבחון השגוי או המאוחר לבין הנזק שנגרם לחולה, באמצעות חוות דעת של מומחה רפואי בתחום.