www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בטיפול ואבחון אבנים בכליות

רשלנות רפואית בטיפול ואבחון אבנים בכליות

אבנים בכליות היא מחלה המתאפיינת בהימצאות אבן אחת או יותר בכליות ובדרכי השתן. אבן גדולה עלולה לגרום לתסמינים שונים כמו כאבים עזים, ליצירה של אבנים נוספות, לחסימה של הכליה או דרכי השתן ולפגיעה בתפקוד הכליות.

 

ברוב המקרים האבנים נוצרות כשהשתן הופך להיות סמיך מעל הרצוי ובשל הימצאות מלחים שונים וחומרים כגון סידן, אוקסלאט וציסטין בשתן בריכוז גבוה. כתוצאה מכך נוצרים גבישים העשויים ממינרלים המומסים בשתן אשר הנמצאים בתוך הכליות או בדרכי השתן.

 

האבנים יכולות להיווצר גם כאשר החומרים נמצאים בריכוזים תקינים בשתן כתוצאה מתסמונות מולדות, תופעת לוואי של טיפול תרופתי, מחלות של המעי הדק, יתר פעילות של בלוטת יותרת התריס ועוד. לרוב האבנים מצליחות להתקדם ולנוע לאורך דרכי השתן, ובסופו של דבר לצאת החוצה באמצעות שתייה מרובה ותזונה עשירה בסידן, אולם אם הן לא יוצאת לבד יש צורך בהתערבויות כירורגיות או אחרות כדי להוציאן.

 

אבחון אבנים בכליות

 

התסמין השכיח ביותר של אבנים בכליות הוא כאב הממוקם באזור המותן בצד שבו נוצרה האבן. בדרך כלל מדובר בכאב שמתגבר ונחלש לסירוגין ונמשך בין 20 דקות עד שעה. במקרים מסוימים מופיע דם בבדיקת השתן, ואף חשים בבחילות וכאבים ותכיפות במתן שתן. 

 

אבחון אבנים בכליות מבוסס על סמך התסמינים, בדיקה גופנית ובדיקות הדמיה. בנוסף ניתן לבצע בדיקת CT להדגמת אבנים בכליות ודרכי השתן ובדיקת אולטרה-סאונד של הכליות ודרכי השתן, המתאימה לאנשים שלא רוצים לחשוף אותם לקרינה, כמו נשים בהריוןלאחר ביצוע הבדיקה יש לשלוח את האבן שיצאה למעבדה לצורך הערכה של תכולתה. בהתאם לתוצאות הבדיקה ניתנות המלצות לטיפול מונע. במקרה של אירועים חוזרים של אבנים, חשוב לברר מהי הסיבה ליצירת האבנים, באמצעות איסוף שתן לבדיקת רכיביו השונים.

 

טיפול באבנים בכליות

 

הטיפול באבנים בכליות תלוי בגודל ובמיקום של האבן, במידת הכאבים וביכולת לשתות. כאשר מדובר באבן קטנה סביר שהיא תצא באופן טבעי, וחשוב להקפיד על שתייה מרובה מאוד ובמידת הצורך לקבל עירוי נוזלים ואף זריקה לשיכוך הכאבים. כאשר מדובר באבן גדולה שלא יוצאת במשך זמן רב, יש צורך בהתערבות של אורולוגים, כמו ריסוק אבנים, או ניתוח. לעתים יש צורך במתן תרופות שמפחיתות את הפרשת הסידן בשתן, בהתאם לתכולת השתן והרכב האבנים.

 

תביעת רשלנות במעכב לאחר ריסוק אבנים בכליות

 

תביעה בגין רשלנות רפואית בטיפול באבנים בכליות הוגשה עקב חוסר מעקב לאחר טיפול של ריסוק אבנים בכליות, אשר גרם בסופו של דבר למטופל נזק. התובע טען כי הרופאים התרשלו בכך שלא הסבירו לו את הסכנות הטמונות בהזנחת המקרה על כן קיים קשר סיבתי בין התנהלות הרופאים לנזק שנגרם לו.

 

לאחר שאובחנו בכלייתו הימנית של התובע שתי אבנים, הוא הגיע לבית החולים "העמק" לשם בחינת אפשרת של ריסוק כליות. התובע נבדק לראשונה במחלקה האורולוגית בבית החולים ובבדיקה שנערכה לו נמצא כי אחת האבנים חוסמת את אזור השופכין העליון בשל מיקומה במוצא האגן.

 

כעבור כשבועיים התובע הגיע לבית החולים להליך ריסוק אבנים ושוחרר באותו היום עם הוראה להמשך מעקב. בהמשך הגיע לבדיקת מעקב ובמהלך צילום שנעשה לו התברר כי האבן המדוברת לא התרסקה. בהתאם לתוצאות הבדיקה התובע קיבל הסבר על צורך בפעולה חודרנית לטיפול באבן. אולם מאז הביקור התובע לא שב לבית החולים אלא לאחר שמונה חודשים, כאשר סיבת השיהוי עמדה במחלוקת בין הצדדים.

 

לאחר מכן התובע החל לעבור מסכת ארוכה של טיפולים באבנים בכליות. במסגרת הטיפולים אושפז פעמים רבות, עבר הליכים רפואיים לא פשוטים, ונאלץ להתמודד עם כאבים עזים. אי לכך, הוגשה על ידו תביעה בגין רשלנות רפואית. במסגרת התביעה טען התובע כי הרופאים התרשלו כלפיו בכך שהם לא הבהירו לו את חשיבות הטיפול ובהילות העניין ולטענתו, העיכוב בטיפול היה בגין רשלנות רפואית מצד בית החולים.

 

בית המשפט דחה את טענות התובע וסבר כי התובע היה זה שנעלם במשך שמונה חודשים. התובע טען כי הרופא המטפל התרשל כלפיו כאשר לא הביא לזימונו וכאשר לא הסביר לו את הסכנות הטמונות בהזנחת המקרה. מנגד טענו הנתבעים כי התובע לא הופיע בבית החולים מסיבות משפחתיות, כפי שתועד בגיליון הטיפול. בסופו של דבר התביעה נדחתה ונקבע כי התובע אינו זכאי לפיצויים

 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?