www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בטיפול על ידי מתמחה - לידה תוך מתן פטוצין

רשלנות רפואית בטיפול על ידי מתמחה - לידה תוך מתן פטוצין

האם ביצוע ניתוח על ידי מתמחה, מקרה בו ההליך הרפואי מוגדר ניתוח מסובך הדורש מיומנות וניסיון, מהווה רשלנות רפואית בניתוח מצידו של בית החולים? תביעה בעניין זה הוגשה לבית המשפט המחוזי בגין ביצוע הפלה יזומה באופן רשלני, אשר הביא לכריתת רחמה של התובעת.

האישה הגיעה לבית החולים על מנת לבצע הפלה יזומה כאשר היא בשבוע ה-18 להריונה. עוד בטרם התקבלה התובעת בבית החולים, ידע הצוות הרפואי כי מדובר באישה אחרי שני ניתוחים קיסריים. כמו כן, לצוות הרפואי היה ידוע שהאישה נמצאת במצב של שליית פתח, מצב בו השיליה אינה במקומה הנכון והיא נמצאת בפתח יציאת העובר (קראו עוד על רשלנות בהריון).

 

הרופאים בחרו לבצע את ההפלה בשיטת לאודון, על פיה החדירו אל צוואר הרחם קטטר עם בלון והזליפו פיטוצין במינון עולה על מנת לגרום לצירים ולזרז את פליטת העובר. לאחר הפלטות העובר, עשו הרופאים ניסיונות להוציא את השיליה, אך נתברר להם שישנו נקב ברחם ועליהם לנתח את המטופלת. במהלך הניתוח התברר לצוות הרפואי כי השיליה דבוקה לרחם, ולאור הדימום הרב נאלצו האחרונים לכרות את רחמה של התובעת.

 

"הטיפול הינו סביר כאשר הוא נעשה על ידי רופא מומחה"

 

בית משפט אימץ את חוות דעתו של המומחה הרפואי מטעם בית החולים וקבע כי מקובל לתת פיטוצין, גם במצבה הפתולוגי של התובעת. עם זאת, לא נעלם מעיניהם של השופטים, שהמומחה הרפואי מטעם ההגנה בעצמו, גרס שטיפול כזה מחייב השגחה צמודה על ידי רופא מומחה.

במילים אחרות, ה"הכשר" לביצוע ההפלה בשיטת לאודון, במקרים מסוג המקרה שלפנינו, מותנה בתנאי מהותי - לפיו הטיפול כפוף לבקרה והשגחה צמודה של רופא מומחה. השופטים קבעו כי ברור מכאן, שהפעלת השיטה וההשגחה הצמודה של רופא מומחה שלובות זו בזו ואינן ניתנות להפרדה. אי לכך, לא ניתן היה להפריד בין שתי אלה ולאמץ רק אחת מביניהן, כטענת הגנה.

 

ההתעלמות מדרישת ההשגחה משמעותה דחיית התיזה כולה, ומשקיבלו השופטים את דברי המומחה שהכשיר את השיטה, היה עליהם לקבל גם את התנאי להכשרתה, שהוא קיום הבקרה וההשגחה הצמודה של רופא מומחה.

 

במקום היו רק מתמחים

הרציונאל לקיומה של דרישת ההשגחה עלה מתשובותיו של מומחה ההגנה. השופטים קבעו כי בהתחשב במצבה הפתולוגי המיוחד של האישה, היה זה הכרחי שהטיפול יתבצע תוך השגחה צמודה של רופא מומחה, שיהיה עם אצבע על הדופק ונכון לנקוט בכל טיפול שעשוי להידרש במהלך ההפלה.

יתרה מזאת, השופטים סברו כי יתכן ורופא מומחה היה בוחר מלכתחילה לטפל באישה באופן אחר, ואולי היה מונע את נזקה של התובעת. השופטים קבעו כי בית החולים התרשל, שכן גם לגעת מומחה ההגנה, צריך היה הטיפול להתבצע על ידי מומחים, אלא שלטענתו היו במקום מתמחים בלבד.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה השתלת עצם באזור שיניים 46, 47 הנמצאות בלסת התחתונה הימנית וזאת כהכנה להחדרת שני שתלים באזור זה. 

התובע נולד בבית חולים הדסה בירושלים. במהלך לידתו, שהיתה לידה וגינאלית רגילה, לאחר שלב יציאת הראש, התברר כי חל סיבוך המכונה "היצרות כתפיים" 

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

במהלך הטיפול במכון אובחן כי התובע סובל מאיחור משמעותי בהתפתחותו המוטורית, הסימנים שהתגלו במהלך המעקב במכון הצביעו על בעיה בשריריו 

האם סעיף 76 לפקודת הנזיקין חוסם בפני התובע את דרכו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים? 

האם התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הצנתור? האם מדובר ברשלנות רפואית אשר גרמה לשיתוק מוחלט? 

התביעה היא בגין נזקים שנגרמו לתובעים עקב רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קשירת חצוצרות. בעקבות כשלון הניתוח נולדה לנתבעים ביתם החמישית. 

האם ניתן להשיג הסכמה מדעת מחולה השוכב על שולחן הניתוחים ונמצא תחת השפעתן של תרופות טשטוש? האם מדובר ברשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית - סוגיית חישוב הפיצויים

חישוב פיצויים בעקבות רשלנות רפואית. אתר "רשלנות רפואית" מציג מידע עדכני הכולל מאמרים, מדריכים, דוגמאות וכדומה... 

בעקבות ברית מילה רשלנית, התפתח באיבר מינו של התינוק נמק. האם ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד מוהל? 

לאחר ניתוח לתיקון עמוד השדרה סבל הנער מסיבוכים נשימתיים, והוריו טענו כי לא הוזהרו מפני סיכוני ההרדמה לכן מדובר ברשלנות. 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לקיבוע שבר בירך של קשישה, עקב החלטה שגויה לבצע שתי פרוצדורות של הוצאת פלטה והשתלת פרק ירך מלאכותי בניתוח אחד.  

התובעת עברה ניתוח לתיקון דליפת שתן בבית חולים הדסה. בעקבות שורה של התרשלויות, התובעת זקוקה לדיאליזה קבועה ואינה שולטת על הסוגרים.  

התובעת טענה כי הניתוח לתיקון פריצת דיסק לא היה דחוף וגרם להתפשטותם של רסיסי דיסק, שבעקבותיו בוצע ניתוח שני.  

ילדה כבת שש, עברה ניתוח להוצאת אבן חצץ שחדרה לאוזנה. בעקבות הניתוח הילדה איבדה את שמיעתה, לכן הוריה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית. 

האם בית החולים יפצה אדם, שעבר שני ניתוחים כושלים, לטיפול ברפלוקס קיבתי ושטי, ונותר עם נכות קבועה במערכת העיכול? 

בעקבות ניתוח שגרתי להוצאת אבנים מכיס המרה, התרחשה דליפה שמקורה לא זוהה 

האם אי ביצוע בדיקת MRI לפני ניתוח עלה כדי רשלנות רפואית? האם בית המשפט יפסוק פיצויים למנותחת? 

האם רופא אורטופד אשר ניתח את הרגל הלא נכונה יושעה מתפקידו? דוגמא לרשלנות בניתוח החלפת ירך... 

האם רשלנות בבית החולים הלל יפה במסגרת טיפול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? האם רשלנות הרופאים גרמה לאי אבחון תסמונת ורוניקה?