www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה

רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה

קולונסקופיה היא בדיקה פולשנית, שבאמצעותה נבדקת מערכת העיכול התחתונה, תוך החדרת צינור פלסטי עם מצלמת וידאו זעירה הממוקמת בקצה הצינור, לפי הטבעת. הבדיקה מאפשרת לרופאים לראות את הדופן הפנימית של המעי הגס ולאבחן מחלות שונות הקשורות למערכת העיכול.


במהלך הבדיקה ניתן לקחת דגימת רקמה לביופסיה, לכרות פוליפים ולשאוב שאריות צואה. הבדיקה אינה מבוצעת בהרדמה מלאה, וכדי לאפשר צפייה טובה יותר, מתבצע ניפוח של המעי, שעלול ליצור תחושה לא נוחה ומלאות. כמו בכל הליך רפואי קיימים סיכונים וסיבוכים, בייחוד כשמדובר בטיפול חודרני באזורים רגישים.


קרע שנוצר עקב התנהלות בלתי סבירה של הרופא


אחד הסיבוכים המוכרים של בדיקת קולונסקופיה הוא קרע במעי, כאשר אם הקרע נוצר עקב התנהלות בלתי סבירה של הרופא, מדובר ברשלנות רפואית, ובמקרה של היווצרות קרע במעי חובה להבהיל את הנבדק לבית חולים.


מקרים נוספים שעשויים להוות רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה הם דימומים וזיהומים, או כאשר הרופא לא ביצע את ההליך על פי הפרקטיקה המקובלת, בדיקה שבוצעה שלא לצורך, המשך הבדיקה למרות התנגדות פנימית של המטופל, חירור של המעי שלא אובחן וגרם לסיבוכים, ועוד.


אבחון שגוי של תוצאות בדיקת קולונסקופיה עלול לגרום לנזקים חמורים, בפרט כאשר מדובר בגידול ממאיר שלא אובחן בזמן, וגרם להתפשטות גרורות בגוף. כך גם אי הפניית המטופל, למרות הימצאותם של תסמינים, כמו דימום מפי הטבעת, עצירות או שלשול כרוניים, סימני דם בצואה וכדומה.


רופא שלא הסביר אודות הסיכונים הכרוכים בבדיקה


בפסק דין שניתן בבית משפט השלום, הוגשה תביעה בעילת רשלנות רפואית בגין נזק שנגרם למטופלת כבת 70, על ידי הרופא המטפל במהלך ביצוע בדיקת קולונסקופיה. על פי עובדות התביעה, המטופלת הגיעה למרפאה לצורך ביצוע הבדיקה והוחתמה על טופס הסכמה לביצוע הליך גסטרוסקופיה ולאחר מכן בדיקת קולונסקופיה.


במהלך הקולונסקופיה אובחן קרע במעי הגס בעומק של שישים סנטימטרים. המטופלת הובהלה לבית החולים שם נאלצה לעבור ניתוח והקרע נתפר. במהלך הדיון המשפטי טענה התובעת כי היא אמנם חתמה על טופס הסכמה, אך לא ניתן לה הסבר על בדיקת קולונסקופיה והסיכונים הכרוכים בביצועה, ולטענתה פעולה של גורם מטפל ללא הסבר מפורט יכולה להיחשב כתקיפה של המטפל את המטופל.


בית המשפט קיבל את טענת התובעת, והשתכנע כי הרופא לא מסר הסברים אודות ההליך וסיכונים שבו, והגיע למסקנה כי הרופא ביצע בתובעת עוולת תקיפה, על כן מדובר ברשלנות רפואית, ולפיכך התובעת נמצאה זכאית לפיצויים בגין נזק ממוני ולא ממוני שנגרם לה בסך של 62,400 שקלים.


אי הפניית מטפל לבדיקה חרף תסמינים


בתביעה נוספת שהוגשה בגין רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה, פנו קרובי משפחה של מנוחה שנפטרה כתוצאה מסרטן המעי, אל בית המשפט המחוזי בתל אביב, בגין איחור באבחון סרטן המעי הגס. על פי עובדות התביעה, במשך חודש ימים, התלוננה המנוחה על עצירות ודימומים, ומכיוון שבבדיקה ידנית לא נמצא דם, הרופאה המליצה על תרופה לעצירות ודיאטה עשירה בסיבים. אולם הכאבים לא חלפו והמנוחה עברה סדרת בדיקות שלא סייעו לאבחון מצבה.


רק לאחר כחצי שנה של סבל, הופנתה המנוחה למומחה שביצע בדיקת קולונסקופיה, ומתוצאותיה עלה כי קיים גידול סרטני במעי הגס בשלב מתקדם. בית המשפט קבע כי הרופא התרשלה בכך שלא הפנתה את המנוחה לבדיקת קולונסקופיה כבר בפעם הראשונה, וחייב אותה לפצות את משפחת המנוחה בסך של 902,480 שקלים.

 


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פגיעה בעצב עקב ניתוח כריתת רחם רשלני - התובעת עברה ניתוח לכריתת רחם וטפולות בבית חולים ע"ש קפלן ברחובות שנמצא תחת ניהולה ו/או בבעלותה של הנתבעת, קופת חולים של ההסתדרות הכללית.  

האם בעקבות זריקת אפידורל שנעשתה תוך רשלנות רפואית - נגרמה לתובעת תופעת Drop Foot 

התובע נולד סובל מתסמונת רשלנות רפואית vater. התובע נזקק ובין היתר לניתוחים לתיקון מום בוושת ובקנה הנשימה ולקיבוע אבי העורקים. לאחר מכן נותח התובע בשיטת פניה לפתיחת איטמות המעי הגס... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

האם רופא מתמחה חייב להתייעץ עם רופא בכיר ממנו במקום בו הוא אינו משכיל לאבחן את המחלה ממנה סובל המטופל? 

האם חברה המעניקה שירותים רפואיים לשעת חירום, באמצעות לחצני מצוקה, פעלה ברשלנות כלפי אחד ממנוייה כאשר לא תיקנה את לחצן המצוקה שברשותו? 

האם בית החולים התרשל במהלך ניתוח לכריתת רחם, והאם הניתוח התארך מעבר לרגיל? מהו נטל הראייה והאם יונח על כתפי הנתבעים? 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח... 

בית המשפט קבע, תוך הסתמכות על דו"ח ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות, כי בית החולים תל השומר אשם ברשלנות רפואית כלפי מטופלת שאושפזה במחלקה הפנימית במוסד... 

רן שקד הוכיח את הקשר שבין איחור באבחון המחלה, נכותה של מרשתו, נפילתה בבית ונזקיה הרפואיים והשיג למרשתו פיצוי מרשים כאמור ....  

האם רופא אשר דיווח על מטופל מכוח הוראות חוק כלי ירייה ופקודת התעבורה, התנהל ברשלנות שגרמה נזקים לפציינט? 

האם ניתן להפעיל את סעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות כאשר מדובר בהליך בגין רשלנות רפואית? 

האם הרופאים היו צריכים להפנות אישה לדיקור מי שפיר לאחר שאובחנו אצל העובר כליות גדולות, בגבול העליון של הנורמה? האם רשלנות באבחון תסמונת דאון? 

קשישה נפלה בבית אבות. האם מדובר בנפילה שהתרחשה בגין רשלנות הצוות הרפואי? 

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר פשרה על סך 12 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית במתן תרופה בנוגע לאבנדיה... 

קשישה נפלה מספר פעמים בבית אבות. בני המשפחה הגישו, לאחר פטירתה של הקשישה כתוצאה מהנפילה האחרונה, תביעה כנגד בית האבות בגין רשלנות רפואית... 

בית המשפט העליון קבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית במתן חיסון לתינוק בשנת חייו הראשונה... 

האם בית החולים ביקור חולים התרשל בביצוע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן? האם עסקינן ברשלנות רפואית בניתוח? 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בקע בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה בירושלים נדחתה... 



תגיות: קוסמטיקה, הפרין, VASOSPASM, מילוי בתמיסת מלח פזיולוגית, חירור קנה הנשימה, אפגר, בדיקת ניקור, חיסון,