www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בתסמונת נונאן, מתי תוגש תביעה?

רשלנות רפואית בתסמונת נונאן, מתי תוגש תביעה?

תסמונת נונאן היא מחלה גנטית שמקורה בפגיעה באחד הגנים שירש העובר מהוריו ללא פגיעה בכרומוזומים שלו. התסמונת מאופיינת בתווי פנים ייחודיים, קומה נמוכה, עיוותים של בית החזה, בעיות בקרישת הדם והיצרות מסתם ריאתי ועוד. 

 

במקרים רבים התסמונת עלולה להופיע אצל ילדים הלוקים בפיגור שכלי, והיא עלולה לגרום לבעיות רפואיות רב מערכתיות בלב, במערכת השלד ועוד, לכן היא מחייבת מעקב על ידי צוות רפואי רב מקצועי בהתאם למצבו של החולה. 

 

כאשר תסמונת נונאן מאובחנת בעובר במהלך ההריון, ההורים רשאים להגיש בקשה להפסקת ההריון. לכן אי גילוי מום גנטי של התסמונת עקב אי הפניית ההורים לייעוץ גנטי, או טעות באבחון במהלך ההריון יכולים להוות עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית

 

כמו כן, כאשר מתקבלת החלטה על ידי ההורים להמשיך את ההיריון למרות התסמונת, הצוות הרפואי נדרש לבצע מעקב תוך שימת דגש על מומים לבביים בעובר, על כן, במקרה שלא נערך מעקב כנדרש, וכתוצאה מכך נגרם נזק לעובר, ניתן להגיש תביעת פיצויים

 

כדי להגיש תביעה בעילת רשלנות רפואית בגין תסמונת נונאן, יש לפנות אל מומחה רפואי ולהציג בפני בית המשפט חוות דעת רפואית, המוכיחה כי בעקבות רשלנות רפואית התסמונת לא אובחנה בעובר, או כתוצאה מפענוח שגוי של הממצאים באבחון תסמונת נונאן נגרם נזק חמור המצדיק תשלום פיצויים.

 

קיצור תוחלת חיים עקב תסמונת נונאן

 

התובעת הגישה תביעה שעניינה רשלנות רפואית בלידה בגין תסמונת נונאן שממנה היא סובלת. התסמונת התגלתה לאחר לידתה ובית המשפט קבע כי מקורה ברשלנות הצוות הרפואי. על פי חוות דעתו של מומחה לרפואת ילדים ולנוירולוגיה של הילד, נקבע כי מבחינה קרדיולוגית, ובשל מחלת הלב המורכבת של התובעת, הסובלת מתסמונת של פגם גנטי אשר תוצאתו פיגור שכלי ומוטורי ונזקים קרדיולוגים, יהיה קיצור בתוחלת חייה, לעומת תוחלת החיים שלפי הממוצע הסטטיסטי.

 

השאלה שעמדה להכרעה בפני בית המשפט הייתה על פי איזו תוחלת חיים יש לפסוק את הפיצויים לתובעת. בסוגיה זו התחבטו מומחים רפואיים משני הצדדים, כאשר מומחים מטעם התביעה ניסו להוכיח שחייה של התובעת יהיו ארוכים ואילו חוות הדעת מטעם ההגנה קבעה הערכות על חיים קצרים יותר. בית המשפט נדרש להחליט בין הקביעות של שני מומחים לקרדיולוגיה מטעם הצדדים.

 

מומחה לקרדיולוגיה מטעם הרופאים ציין כי במשך כל שנותיו כקרדיולוג בבית החולים, היו רק שני חולים עם תסמונת נונאן שעברו את העשור השני לחייהם. אי לכך, העריך כי התובעת לא תשרוד אחרי העשור השני לחייה. מומחה נוסף מטעם ההגנה טען כי בשל בעיות הלב שמהם סובלת התובעת, יש להאריך את קיצור תוחלת חייה בחמש עד שבע שנים לפחות. 

 

לעומתם, מומחה לשיקום מטעם התביעה טען כי לבעיות הלב של התובעת לא תהיינה כל השפעה על תוחלת חייה. מומחה לקרדיולוגיה מטעם התובעים העריך את חייה של התובעת בכ-50 שנה לפחות, והביא דוגמה של מטופלים הסובלים מתסמונת נונאן החיים למעלה מ-60 שנה לאחר ניתוח לב. בבית המשפט הוצגו גם תוצאותיה של בדיקה שנערכה לתובעת על ידי מספר מומחים ובה נקבע שבעיית הלב שאובחנה אצלה הייתה קלה עד בינונית. השאלה שעמדה למעשה במחלוקת הייתה מה יהיה מצבה בהמשך.

 

השופטים קבעו כי יש לאזן בין חוות הדעת השונות

 

בית המשפט קבע כי יש למצוא את עמק השווה בין המומחים השונים. השופטים התייחסו לכך שהמומחה הקרדיולוגי מטעם ההגנה טען שתי טענות שונות בשני שלבים של הדיון. בחלקו הראשון של הדיון, אשר עסק בהוכחת אחריות הרופאים, טען המומחה כי מכיר הוא חולים הסובלים מתסמונת נונאן וחיים למעלה מ-40 שנה. עם זאת, בשלב השני של קביעת מידת הנזק, שינה המומחה את עורו וקבע כי לא קיימים סיכויים רבים שהתובעת תעבור את העשור השני לחייה.

 

יש לציין גם כי המומחה מטעם ההגנה לא בדק את התובעת לפני שערך את חוות דעתו בעניין הנזק. כמו כן, המומחים משני הצדדים לא היו חלוקים על כך שניתוחים ובעיקר השתלת לב, עשויים לשפר את מצבה של התובעת ולהאריך את חייה. עם זאת, שיקול זה לא הובא בחשבון בחוות דעתו של המומחה מטעם ההגנה.

בסופו של דבר קבעו השופטים כי אין לקבל את ההערכה של תוחלת החיים של עשור שני או שלישי לחייה של התובעת. השופטים ציינו כי אין ספק שמדובר בפגיעה קרדיולוגית אשר יחד עם שיפור בעקבות ניתוחים, עשויים להשתפר גם סיכוייה של התובעת לחיים ארוכים יותר. 
 
תוחלת החיים שאותה נדרש בית המשפט לקבוע היא למעשה הערכה לצורך קביעת פיצויים בסכום חד פעמי. עם זאת, במקרים מסוג זה דן בית המשפט בהערכות ובניבויים, אם על פי ממוצע סטטיסטי, ואם תוך העדפת חוות דעת של מומחה על פני חוות דעת אחרת. אי לכך, ולאחר שאיזנו השופטים את חוות דעתם של המומחים הרפואיים, קבעו את תוחלת החיים של התובעת לצורך תשלום פיצויים חד פעמיים על 55 שנה.
 

 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

התובעת עברה גרידה, אשר בוצעה על-ידי הנתבע. מיד לאחר הגרידה התקין הנתבע בגוף התובעת התקן תוך רחמי. כעבור מספר ימים החל בגוף התובעת דימום חזק בעקבות נקב ברחם. לצערה, נאלצו הרופאים לכרות את רחמה... 

התובע נולד עם חוסר מולד באמה הימנית. בסקירת הריון שבוצעה לאם התובע במהלך הריונה עמו לא זוהה המום אצל התובע.  

בדיקת אולטראסאונד ואבחון רשלני - התובעת הרתה באמצעות הפריית מבחנה. היה זה הריון ראשון לאחר טיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים. מהלך ההריון היה תקין, והיא נרשמה ללידה במרכז הרפואי "שערי צדק". 

בשבוע 21.5 להיריון, במסגרת בדיקת אולטרא סאונד לסקירת מערכות נצפה קיצור משמעותי באורך העצמות הארוכות של הגפיים ביחס לשאר איברי העובר.  

התובעת נולדה עם מום מולד בעיניה וכשהיא עיוורת. בכתב התביעה טענו התובעים לרשלנות של הנתבעים באי גילוי מומה של התובעת. 

מספר ימים ימים לאחר הלידה הבחינה האם כי עינה השמאלית של ביתה סגורה. הבדיקות הצביעו כי התינוקת סובלת ממיקרופטלמיה בעין שמאל ומהתפתחות בלתי תקינה של הרשתית.  

הידבקות לאחר לידה וזיהום, רשלנות רפואית - המערערת נולדה בשנת 1957 בבית החולים אלישע. כעבור שישה ימים הוחזרה לביתה. מספר ימים לאחר מכן נתגלתה אצלה תופעה של הקאות ואיבוד נוזלים.  

רופאי קופת החולים גרמו להפסקת הריונה של התובעת ללא הצדקה. 

התובעים הינם הוריה של תינוקת אשר נולדה טרם זמנה, כאשר אמה, התובעת הראשונה, הייתה בחודש השישי להריונה. 

הרופאים לא השכילו לאבחן את המום המולד במערכת השתן ממנו סובל התובע. אי לכך, הוגשה כנגדם תביעה בגין רשלנות רפואית שעילתה הולדה בעוולה... 

אם שהיתה בהריון עם התקן תוך-רחמי, בחרה להתעלם מהסיכון הרפואי, ולהקשיב להמלצת הרב, שעודד אותה להמשיך בהריון. הקטין נולד בלידה המוקדמת, כשהוא סובל משיתוק מוחין, וההורים טענו כי הם לא קיבלו את המידע הרפואי המלא, על כן הגישו תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית בהריון ובלידה.  

התובעת עברה טיפולי פוריות במהלך שש שנים ונשלחה לטיפול הפריה חוץ גופית בהיותה בת 41. האם מדובר ברשלנות? 

האם עברה במהלך ההריון 6 בדיקות אולטרסאונד שנמצאו תקינות, עם זאת בתה נולדה עם מום של חוסר בארבע אצבעות בכף ידה הימנית. 

אם כבדת משקל נשלחה לביצוע סריקת מערכות במכון מור. הבדיקה יצאה תקינה, אך התינוקת נולדה עם מום גדול בעמוד השדרה, הגורם לה סבל רב לאורך כל חייה. 

ההורים הגישו תביעה בגין רשלנות בלידה, בטענה כי הרופא נדרש לבצע ניתוח קיסרי, במקום לידה טבעית. 

הורים לקטין שנפטר בגיל שלוש שנים, תבעו את בית החולים, בגין ניהול רשלני של הלידה. הקטין שסבל מהאטות בדופק, בעת הלידה, נולד ללא נשימה, ובשל תשניק סב לידתי, הוא נותר עם שיתוק מוחין ונכות בשיעור 100%. 

התינוק להורים שהם קרובי משפחה נולד עם תסמונת Bardet Biedl, לאחר כעשרים שנה, הגישו ההורים תביעת רשלנות רפואית, בגין נזק גוף שנגרמו לבנם בשל הולדתו בעוולה. 

ילדה שנולדה עם מומים רבים, נפטרה בגיל 10, ההורים תובעים את בית החולים בגין רשלנות בהריון ובלידה. 

החלטה של השופטת דורנר אשר מאתגרת את פסק דין המר בכל הנוגע להתיישנות בגין רשלנות בלידה והולדה בעוולה... 

האם הריון עם התקן תוך רחמי הסתיים בלידה מוקדמת בגין רשלנות רפואית? האם האישה לא קיבלה מידע אודות הסיכונים שבהריון עם התקן תוך רחמי? 



תגיות: אוביטרל,