www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית בצהבת

רשלנות רפואית בצהבת

צהבת היא מחלה נגיפית הגורמת לפגיעה בתאי הכבד וכתוצאה מכך צבע העור והעיניים משתנים לצהוב. הצבע נוצר כתוצאה מהצטברות של עודף פיגמנט הבילירובין עקב תפקוד לקוי של הכבד. ישנם כמה סוגי נגיפים למחלת הצהבת והמוכרים שבהם הם הפטיטיס A, B ו-C.

 

וירוס הצהבת מועבר על ידי רוק או הפרשות גוף אחרות, ונגיף המחלה יכול לשרוד על מוצרי מזון שונים אפילו חודש ימים ולהוות מקור הדבקה. צהבת עשויה להיגרם מסיבות שונות, במהלך הלידה, כתוצאה משתייה מרובה של אלכוהול, בעקבות הצטברות רעלים בשל תופעת לוואי לנטילת תרופות שונות, כתוצאה מגידול בדרכי המרה או הכבד, עקב הדבקה בקטריאלית ועקב הדבקה בנגיפים.

 

דרכי ההדבקה בנגיף עלולות להיות בשל תרומת דם או תרומת איבר להשתלה של תורם שנדבק בעבר, שימוש באותו המזרק על ידי משתמשי סמים, שאחד מהם נדבק בעבר בנגיף. טיפולי דיאליזה ממושכים, פציעה ממזרק מזוהם, קיום יחסי מין עם נשאים של הנגיף, והידבקות במהלך לידה לאמהות שהן נשאיות של הנגיף.

 

אבחון שגוי של מחלת צהבת עלול להיות עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, כאשר קיים קשר סיבתי בין האבחון הלקוי לנזק שנגרם למטופל. הדבקה בצהבת בבית חולים או בעת מתן טיפול רפואי עלולה להיות גם היא עילה להגשת תביעה, וכן מתן טיפול לא מתאים לחולה צהבת.

 

תביעת רשלנות רפואית בגין אי טיפול בצהבת 

 

תביעת רשלנות רפואית בגין צהבת אשר גרמה לנזק בלתי הפיך לתינוק הונחה לפתחו של בית המשפט המחוזי. התביעה הוגשה על סך של 22 מיליון שקלים על ידי הורים לתינוקת הסובלת מנכות ופיגור שכלי קשה. ההורים טענו כי הנזקים אשר נגרמו לילדה היו תולדה של אי טיפול ראוי בצהבת בה לקתה התינוקת.

 

על פי המתואר בתביעה, האם שהייתה בשבוע ה - 35 להריונה, אושפזה בבית החולים לניאדו בנתניה. לטענת התובעים, עם אשפוזה, היה ידוע לבית החולים שהאם לוקה במחסור באנזים G6PD, אשר עלול לגרום לצהבת בכך שהוא גורם לאי פירוק מולקולות הבילירובין. לאחר חמישה ימי אשפוז, האם ילדה את בתה במהלך לידה רגילה, ושוחררה לביתה כאשר ערכי הבילירובין שלה גבוהים מהנורמה פי 12.

 

בדף השחרור אף נרשם כי קיים חשד לתסמונת העלולה לגרום לפגיעה מוחית בגין הצטברות בילירובין. ההורים נשלחו הביתה ונאמר להם להגיע בתוך יומיים לביקורת בקופת חוליםכאשר הגיעו עם הילדה לקופת חולים האחות במרפאה לא ייחסה חשיבות לנתונים המדוברים ונאמר להם לחזור בתוך כמה ימים למעקב נוסף. עם זאת, מצב התינוקת החל להתדרדר והאם התקשרה לבית החולים ונאמר לה להגיע למחרת בבוקר.

 

ההורים חזרו עם הילדה לבית החולים כאשר היא סובלת מעוויתות ופרכוסים. עם זאת, ולמרות שההורים הגיעו בשעת בוקר, הטיפול שניתן לילדה היה רק לקראת הצהריים, ולמעשה, הטיפול בפועל ניתן רק בשעה תשע בערב, כעשר שעות לאחר המועד הדרוש. ההורים צירפו לכתב התביעה חוות דעת רפואית של מומחה בתחום הפגים והילודים, אשר סבר כי מדובר ברשלנות רפואית.

 

לדברי המומחה, כאשר מדובר בפגים, בילירובין חודר למוח גם בכמויות קטנות במיוחד ועל כן היה חשוב לערוך מעקב קפדני אחר מצבה של התינוקת. המומחה קבע בחוות דעתו כי הטיפול אשר ניתן לתינוקת כשבוע ימים לאחר הלידה, לאור ערכי הבילירובין הגבוהים עם שחרורה מבית החולים, היה בבחינת מעט מדי ומאוחר מדי.

 

ההורים טענו כי אין ספק שמדובר במקרה של רשלנות רפואית בלידה. על כן דרשו פיצויים עבור בתם אשר תסבול במשך כל ימי חייה מפיגור שכלי, חירשות, הפרעות בהליכה, פזילה, פגיעות מוטוריות, מגבלות ראיה ופגיעות נפשיות נוספות.


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום

פגיעה בעצב עקב ניתוח כריתת רחם רשלני - התובעת עברה ניתוח לכריתת רחם וטפולות בבית חולים ע"ש קפלן ברחובות שנמצא תחת ניהולה ו/או בבעלותה של הנתבעת, קופת חולים של ההסתדרות הכללית.  

האם בעקבות זריקת אפידורל שנעשתה תוך רשלנות רפואית - נגרמה לתובעת תופעת Drop Foot 

התובע נולד סובל מתסמונת רשלנות רפואית vater. התובע נזקק ובין היתר לניתוחים לתיקון מום בוושת ובקנה הנשימה ולקיבוע אבי העורקים. לאחר מכן נותח התובע בשיטת פניה לפתיחת איטמות המעי הגס... 

האם קיבל הרופא את הסכמתו מדעת של המטופל לביצוע הניתוח בהרדמה מקומית? תביעה שעניינה רשלנות רפואית הוגשה לבית המשפט... 

האם ביצוע הלידה על ידי רופא מתמחה, ולא רופא מומחה, למרות מצבה הפתולוגי המורכב של האישה, מהווה רשלנות רפואית של בית החולים? האם מתן פטוצין לזירוז הלידה מחייב השגחה של רופא מומחה? קראו עוד... 

האם רופא מתמחה חייב להתייעץ עם רופא בכיר ממנו במקום בו הוא אינו משכיל לאבחן את המחלה ממנה סובל המטופל? 

האם חברה המעניקה שירותים רפואיים לשעת חירום, באמצעות לחצני מצוקה, פעלה ברשלנות כלפי אחד ממנוייה כאשר לא תיקנה את לחצן המצוקה שברשותו? 

האם בית החולים התרשל במהלך ניתוח לכריתת רחם, והאם הניתוח התארך מעבר לרגיל? מהו נטל הראייה והאם יונח על כתפי הנתבעים? 

תופעות אלו - שכולן היו גלויות לאנשי הצוות הרפואי - לא טופלו, לטענת המשפחה באופן ראוי וסביר, ומשכך לא אובחן אירוע הלב שגרם באופן ישיר למותו של המנוח... 

בית המשפט קבע, תוך הסתמכות על דו"ח ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות, כי בית החולים תל השומר אשם ברשלנות רפואית כלפי מטופלת שאושפזה במחלקה הפנימית במוסד... 

רן שקד הוכיח את הקשר שבין איחור באבחון המחלה, נכותה של מרשתו, נפילתה בבית ונזקיה הרפואיים והשיג למרשתו פיצוי מרשים כאמור ....  

האם רופא אשר דיווח על מטופל מכוח הוראות חוק כלי ירייה ופקודת התעבורה, התנהל ברשלנות שגרמה נזקים לפציינט? 

האם ניתן להפעיל את סעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות כאשר מדובר בהליך בגין רשלנות רפואית? 

האם הרופאים היו צריכים להפנות אישה לדיקור מי שפיר לאחר שאובחנו אצל העובר כליות גדולות, בגבול העליון של הנורמה? האם רשלנות באבחון תסמונת דאון? 

קשישה נפלה בבית אבות. האם מדובר בנפילה שהתרחשה בגין רשלנות הצוות הרפואי? 

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הסדר פשרה על סך 12 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית במתן תרופה בנוגע לאבנדיה... 

קשישה נפלה מספר פעמים בבית אבות. בני המשפחה הגישו, לאחר פטירתה של הקשישה כתוצאה מהנפילה האחרונה, תביעה כנגד בית האבות בגין רשלנות רפואית... 

בית המשפט העליון קבע כי לא הוכחה רשלנות רפואית במתן חיסון לתינוק בשנת חייו הראשונה... 

האם בית החולים ביקור חולים התרשל בביצוע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית שתן? האם עסקינן ברשלנות רפואית בניתוח? 

תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בקע בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה בירושלים נדחתה... 



תגיות: ביופסיה, ארוע וסקולרי, שטיפת קיבה, הוכחת נזק, קלביולה, עיבוי פיברוטי, נשים, ארטיקול,